Για την ενασχόλησή του με την πολιτική.
Η σχέση μου με την πολιτική είναι οικογενειακή. Ο πατέρας μου υπήρξε υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, επτά χρόνια παιδείας και δύο χρόνια εργασίας. Ήταν στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου. Έζησα σε μια έντονα πολιτική οικογένεια, σε άλλα χρόνια βέβαια, που πιστεύω ότι υπήρχε μια ιδεολογία και ένα όραμα. 
Για τους συνεργάτες του και τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Πέτρο Κόκκαλη
Ή κάνεις μια προσπάθεια με δυναμική, με συνεργάτες, με βαριά ονόματα και άλλον κόσμο ή αλλιώς δεν αξίζει τον κόπο να την κάνεις. Διαπιστώσαμε πολλοί άνθρωποι μαζί ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στον Πειραιά. Νομίζω είναι κοινή διαπίστωση ότι στην πόλη κάτι δεν πάει καλά. 
-Πώς οραματίζεστε τον Πειραιά σε 5 χρόνια;
Οι παντογνώστες και οι μάγοι τελείωσαν με την κρίση. Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να κάνω είναι να συντονίσω μια ομάδα ανθρώπων. Φιλοδοξούμε η πόλη να είναι καλύτερη από ότι τώρα σε πολλούς τομείς. Σίγουρα υπάρχει η καθημερινότητα, η καθαριότητα της πόλης και μια σειρά άλλα πράγματα, παιδότοποι, παιδικές χαρές, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο που είναι ο βασικός άξονας του προγράμματός μας. Ο Πειραιάς μαστίζεται από την ανεργία. Έχει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από τον μέσο όρο, κυρίως στη νεολαία και στις γυναίκες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια ανάπτυξη η οποία θα φέρει θέσεις εργασίας. Θέλουμε ο Πειραιάς να κοιτάξει προς τη θάλασσα, να φέρουμε επενδύσεις, να στηρίξουμε τις υπάρχουσες επιχειρήσεις, ώστε να μην κλείνουν, διότι ο μόνος τρόπος να βρεις θέσεις εργασίας είναι η ανάπτυξη.
-Ιδεολογικά που τοποθετείστε;
Είναι ένα σχήμα το οποίο είναι πολυσυλλεκτικό, είναι πάνω από κόμματα και ταυτότητες, ακούτε και από μεγάλους άντρες των κομμάτων, όπως ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Πάγκαλος μιλούν σήμερα για ευρείες συναινέσεις. Εδώ κυβερνά ο κύριος Σαμαράς με τον κύριο Βενιζέλο, δεν θα το πετύχουμε εμείς στην τοπική αυτοδιοίκηση; Θα μείνουμε στα κόμματα; 
Ο στόχος είναι να γίνει ο Πειραιάς, από πρώτο λιμάνι της Ελλάδας, πρώτο λιμάνι της Ευρώπης. Μέσα από εκεί θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Πρέπει να βάλεις το στόχο ψηλά. Εάν βάλεις χαμηλούς στόχους μπορείς να περάσεις εύκολα από πάνω. Αν βάλεις υψηλούς στόχους δυσκολεύεσαι. Έχουμε ανθρώπους με εξειδικευμένη γνώση, τεχνοκράτες. Έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα και ξέρουμε τον τρόπο να διεκδικήσουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ και να τα επενδύσουμε εκεί που πρέπει. Με άξονα τη θάλασσα. Να στείλουμε τους ανέργους στα ναυτικά επαγγέλματα, να τους επιμορφώσουμε. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να μένει ο κόσμος από τις κρουαζιέρες στον Πειραιά. Εμείς δεν είπαμε να μην πάνε στην Αθήνα και την Ακρόπολη. Αν όμως αυτός ο τεράστιος όγκος των τουριστών μείνει για 3-4 ώρες στον Πειραιά θα μπει ζεστό χρήμα στην αγορά και θα δουλέψουν τα μαγαζιά, θα γίνουν νέες επιχειρήσεις και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.  Νομίζω ότι με το κατάλληλο μάρκετινγκ και την διαφήμιση της πόλης πρέπει να αναδείξουμε συστηματικά τα μαγαζιά, την ακτογραμμή, τα δημόσια κτίρια το αρχαιολογικό μουσείο κ.α.
 -Που θα βρείτε τα χρήματα.
Υπάρχουν προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ, αλλά και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα από τα οποία μπορούμε να αντλήσουμε κεφάλαια. Αρκεί κάποιος να ξέρει πως μπορεί να τα διεκδικήσει, έντονα και επιθετικά. Ο Πειραιάς αξίζει να παίρνει τα κομμάτια που του αναλογούν από αυτά τα κονδύλια. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, ούτε είπαμε ότι όταν αναλάβουμε θα κάνουμε τον Πειραιά σε δύο χρόνια την καλύτερη πόλη στον κόσμο. Δεν είμαστε αιθεροβάμονες, γνωρίζουμε τα προβλήματα και το πως διοικείται ό Δήμος. Θέλουμε να εμφυσήσουμε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, ερχόμαστε από τον ιδιωτικό τομέα, στηρίζουμε το προσωπικό του δήμου, τους υπαλλήλους και τους οργανισμούς,  αλλά πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα άλλο μάνατζμεντ. Δεν μπορεί να είναι ο Δήμος «one man show», ένας άνθρωπος να διοικεί έναν Δήμο. Πρέπει να μοιράσει ρόλους, να εμπιστευτεί ανθρώπους να κάνει συνεργασίες με έμπειρους και τεχνοκράτες. 
-Θα τα καταφέρετε;
Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Θα κάνουμε ανατροπές. Θα βρούμε τοίχους, αλλά καμιά φορά σπάνε και οι τοίχοι. Όσοι έχουν αγκυλώσεις και τέτοιες νοοτροπίες πρέπει να δουν ότι αυτές δεν οδήγησαν πουθενά. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι μπορεί να ενοχληθούν αλλά θα το κάνουμε γιατί βλέπω ότι έχουμε και τους φορείς της πόλης στο πλάι μας. 
-Όπου δεν υπάρχουν χρήματα, θα βγουν χρήματα και από ιδιωτικές τσέπες; Έχετε συγκεντρώσει στο συνδυασμό από τις πιο μεγάλες τσέπες που υπάρχουν..
Και αυτό, αν μπορεί να γίνει θεμιτό δεν είναι; Δεν μπορούμε να μαζευτούμε μια ομάδα ανθρώπων η οποία θα μπορέσεις να φέρει ιδιωτικά κεφάλαια στον Πειραιά και να τα επενδύσει; Θετικό είναι και αυτό. Δεν λέμε ότι θα στηριχθούμε στις τσέπες των ανθρώπων που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια και προφανώς δεν είναι αυτοσκοπός. Αλλά λέω ότι αν γίνει η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων στον Πειραιά είναι απολύτως θεμιτό. Γιατί φύγανε όλοι οι εφοπλιστές από τον Πειραιά και πήγαν στα βόρεια προάστια ή στη Γλυφάδα; Διότι η πόλη δεν ήταν φιλική για αυτούς. Πρέπει να ξανακάνουμε την πόλη φιλική. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης