Στη χώρα μας, σπάνια όταν ξεκινά ένα έργο, παραδίδεται στην ώρα του. Είναι χαρακτηριστικό της ραθυμίας, αλλά και των αγκυλώσεων της γραφειοκρατίας, όμως πολλές φορές χρειάζεται και κάποιος «άρχοντας» να χτυπήσει το χέρι του με δύναμη στο τραπέζι!
Έχουμε ξανασχοληθεί με την περιβόητη πλατεία Πηγάδας στην Καλλίπολη, εκεί όπου σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο θα έπρεπε να υπάρχει ήδη, η μεγαλύτερη και καλύτερη βιοκλιματική πλατεία των Βαλκανίων!
Το έργο έπρεπε να παραδοθεί πριν τις Δημοτικές εκλογές.
Όμως ακόμη και σήμερα όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά είναι εστία κινδύνου για θαμώνες, περαστικούς και κυρίως παιδιά του Δημοτικού που βρίσκεται ακριβώς στην πλατεία.
Τα έργα έχουν σταματήσει καιρό τώρα, άλλος λέει γιατί ο εργολάβος τελικά δεν πληρώθηκε, άλλος γιατί η ανάπλαση έχει μπλέξει στα γρανάζια της περίφημης γραφειοκρατίας, της πολεοδομίας ακόμα και του δασαρχείου που βλέπει αυτή την αστική περιοχή σαν δάσος!
Το ερώτημα αυτό, το γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η πλατεία θα πρέπει να το απαντήσει η προηγούμενη και η τωρινή Δημοτική αρχή.
Όμως κύριοι, καθόλου δεν απασχολεί ποιος φταίει , τους κατοίκους της περιοχής.
Εκείνο που απασχολεί είναι τι θα γίνει αν κλείσουν κι άλλα μαγαζιά επειδή δεν υπάρχει πλατεία, αν θα συνεχίσουν να βρίσκονται εκεί διάφορα «περίεργα» άτομα που εκμεταλλεύονται τα βουνά από μπάζα κι αν θα χτυπήσει κανένα παιδί.
«Κάθε φορά που φέρνουμε ή παίρνουμε τα παιδιά μας από το σχολείο, καρδιοχτυπούμε μη τρέξει και πάει και πέσει πάνω στα σίδερα», λέει στο zouglaport, μία μητέρα που το παιδί της είναι μαθητής της Α δημοτικού του 50ου σχολείου που βρίσκεται πάνω στην πλατεία.
Κι αναρωτιέται κανείς: Αν κάποιο παιδί χτυπήσει από τα επικίνδυνα υλικά, μπάζα και σίδερα που υπάρχουν εκεί, ποιος θα είναι ο υπεύθυνος; Κι σε ποιον θα απευθυνθούν οι γονείς;
«Αναγκάζομαι να κλείσω το περίπτερο, κανείς δεν έρχεται πια στην πλατεία. Που να κάτσει; Πάνω στα χώματα;»,  λέει ένας περιπτεράς που είναι έτοιμος να βάλει λουκέτο.
Παραδίπλα, ένα από τα καλύτερα σουβλατζίδικα της Αττικής, που ερχόταν όλη η Αθήνα για να φάει, νοίκιαζε τον χώρο πάνω στην πλατεία και είχε τα τραπέζια του. Τώρα ο χώρος του μαγαζιού έχει μειωθεί παραπάνω από το μισό.
Κάθε Τρίτη δε, όπου λειτουργεί η λαϊκή αγορά, το τι γίνεται δεν περιγράφεται! 
Προφανώς η νέα δημοτική αρχή, ως καινούργια πιθανά να έχει βάλει άλλες προτεραιότητες. Όμως, ο Πειραιώτης είναι Πειραιώτης παντού και θέλει να βλέπει τη γειτονιά του σουλουπωμένη!
Αυτός είναι και ο λόγος που γράφουμε αυτό το κείμενο ώστε ο νέος Δήμαρχος να ενημερώνεται για τα προβλήματα της πόλης και να προσπαθήσει να δώσει λύσεις. Άλλωστε τα ρεπορτάζ, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο δικών μας διαπιστώσεων, αλλά κυρίως παραπόνων των δημοτών.
Όπως το ίδιο πρόβλημα εντοπίζεται και καταγράφεται και στον Τινάνειο κήπο, ο οποίος και πάλι έχει μετατραπεί σε … ζούγκλα από τα χόρτα που δεν έχει φροντίσει να κουρέψει κανείς.
Είναι σίγουρο, πως για την Πηγάδα, ή και άλλες Πηγάδες, ο νέος Δήμαρχος δεν φταίει. Όμως, θα πρέπει να δει τα προβλήματα και να διεκδικήσει με  σθένος  ακόμη και από την πολιτεία τα απαιτούμενα, ώστε να δοθεί  λύση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης