Ένα ευρύ, φιλόδοξο και ταυτόχρονα αναγκαίο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης και προσθήκης νέων αθλητικών εγκαταστάσεων υλοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής. Φιλοδοξεί να δώσει στην περιοχή σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές υποδομές, που θα ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. 
Πρόκειται για 26 έργα συνολικού προϋπολογισμού 32,5 εκατ. €, που χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. 

Από τα έργα αυτά: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 2 έχουν ολοκληρωθεί (Γήπεδα ποδοσφαίρου και στίβου Περάματος), 
 7 βρίσκονται σε εξέλιξη (εκτελούνται: Γήπεδο «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ» στη Νίκαια, «ΘΕΜΙΣΤΌΚΛΕΙΟ» Στάδιο Πειραιά, «Γήπεδο Ποδοσφαίρου ΣΕΦ», Γήπεδα Καλαθοσφαίρισης «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» και «ΠΟΡΦΥΡΑΣ» στην Πειραϊκή, Συντήρηση κολυμβητηρίου «Π. ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ» και Κλειστό Γυμναστήριο Κορυδαλλού  «Θ. ΠΟΥΤΟΣ»),
 6 σε προχωρημένη φάση (δημοπρατημένα, έχει αναδειχθεί ανάδοχος, Κολυμβητήριο Κορυδαλλού, κλειστά γήπεδα Καμινίων και «Π. ΣΑΛΠΕΑ» στον Πειραιά, κλειστό γυμναστήριο και γήπεδο «Σιταποθηκών» στο Κερατσίνι και ΕΑΚ Κορυδαλλού),
 2 σε φάση δημοπράτησης (Γήπεδο καλαθοσφαίρισης στο Πέραμα και δύο γήπεδα τένις στο ΣΕΦ, 2 σε φάση ολοκλήρωσης των μελετών
 και άμεσης δημοπράτησης (Γήπεδο καλαθοσφαίρισης «Π. ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ» που δεν λειτουργεί από το 2008 και ανακατασκευή κλειστού γυμναστηρίου «ΠΛΑΤΩΝΑ» στη Νίκαια)
 και για τα υπόλοιπα (κλειστό γυμναστήριο «Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ», γήπεδο «Ι. ΒΑΖΟΣ», γήπεδα τένις στα Βοτσαλάκια κ.λπ.) εκπονούνται μελέτες.
Ειδικότερα, στον Πειραιά, άρχισαν οι εργασίες σε 3 νέα αθλητικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 985.000 €. 

Συγκεκριμένα:

1. Ξεκινάει η ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 724.000€ και έχει κριθεί απαραίτητο καθώς το παραπάνω γήπεδο, που χρησιμοποιείται από ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία του Πειραιά, έχει σημαντικές φθορές, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται επικίνδυνο και να μην μπορεί να αδειοδοτηθεί για την τέλεση αγώνων.
2. Αναβαθμίζεται το γήπεδο καλαθοσφαίρισης του «Φοίνικα», στην Πειραϊκή. Το έργο είναι προϋπολογισμού 110.000 € και κρίνεται αναγκαίο καθώς ο αγωνιστικός χώρος παρουσιάζει φθορές και έχει υποστεί τοπικές καθιζήσεις.
Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει, μεταξύ άλλων, αντικατάσταση του συνθετικού τάπητα καλαθοσφαίρισης με νέο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γ.Γ.Α., αποκατάσταση τμημάτων στα κάγκελα της περίφραξης και των ξύλινων κερκίδων κ.α.
3. Εκτελούνται εργασίες συντήρησης της σκεπής του μοναδικού κλειστού κολυμβητηρίου «Π. ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ», στο κέντρο του Πειραιά, με χωρητικότητα 700 θεατών, στο οποίο προπονούνται και αγωνίζονται αθλητές κολύμβησης και υδατοσφαίρισης. Το έργο προϋπολογισμού 150.911 € αφορά σε εργασίες συντήρησης, λόγω της εκτεταμένης διάβρωσης που έχει παρουσιαστεί στις μεταλλικές κατασκευές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τρία έργα εκτελούνται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς & Νήσων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης