Είναι φαίνεται χαρακτηριστικό της φυλής μας, να … βγάζουμε ο ένας το μάτι του αλλουνού! Αλλά και να είμαστε αχάριστοι ιστορικά. 
Ο Αλαφούζος, έχει «φαγωθεί» να φύγει ο Ολυμπιακός από το τσάμπιονς λιγκ για να πάει η … αφεντιά του, τρομάρα του. Εδώ δεν μπορούσε να νικήσει την Εστορίλ, θέλει να πάει να παίξει με τα μεγαθήρια! Και στέλνει επιστολές στην Ουέφα ως άλλος δοσίλογος και κάνει και μυστικά ή φανερά ραντεβού με τους άλλους συνδιεκδικητές των … πρωτείων!
Διάβασε κύριε Αλαφούζε την ιστορία για την ομάδα σου και μετά ξανασκέψου αν θες να στείλεις πάλι επιστολές στους ξένους:
Στις 12/12/1975, ο ιδρυτής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ανδριανόπουλος, ψήφιζε υπέρ της απαλλαγής του Παναθηναϊκού για την υπόθεση δωροδοκίας σε ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, την γνωστή στο πανελλήνιο «υπόθεση των λουλουδιών»!
Η ημέρα είναι ιστορική για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού ένας πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού πριν από τέσσερις δεκαετίες, γλίτωνε τον «αιώνιο» αντίπαλο της ομάδας του (Πάο) από τον υποβιβασμό στη Β΄ Εθνική!
Ίσως αυτό να ήταν τελικά και το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του, αφού όλοι βλέπουμε τη διαχρονική συμπεριφορά των «πράσινων» απέναντι στον Ολυμπιακό, την ομάδα δηλαδή που τους έσωσε τότε από τη Β΄ Εθνική.
Αντί να αισθάνονται αιώνια ευγνωμοσύνη για τον Θρύλο, παρουσιάζουν κιόλας την ομάδα μας ως τον «κακό λύκο» του παραμυθιού που έχει καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο, από το 1997 και μετά εννοείται, γιατί πριν που «δεν υπήρχε παράγκα», πήρε ένα πρωτάθλημα η Λάρισα το 1988 και δύο ο Πάοκ το 1976 και το 1985, ενώ πήρε και κάποια πρωταθλήματα η Άεκ!
Αυτό είναι το βασικότερο «επιχείρημα» τους, λες και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε σύγκριση της τότε εποχής με το τώρα.
Ο Ολυμπιακός φταίει δηλαδή για τη «διάλυση» της ΑΕΚ του Πάο και των υπολοίπων ισχυρών ομάδων της τότε εποχής; 
Όσο για τον Πάο, καλά λέει όμως ο θυμόσοφος λαός μας ότι «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος»…
Για την ιστορία, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της τότε εποχής για την «υπόθεση των λουλουδιών», ο τότε παίκτης του Ηρακλή, Γιώργος Ροκίδης, κατήγγειλε τον Παναθηναϊκό και τον παράγοντα του «τριφυλλιού», Αντώνη Μαντζαβελάκη, ότι τον πλησίασε με σκοπό να τον χρησιμοποιήσει ως μεσάζοντα για να δωροδοκήσει δύο παίκτες του «Γηραιού».
Αυτοί οι παίκτες ήταν οι Ζαχαρίας Χαλιαμπάλιας και Τάκης Νικολούδης, προκειμένου να έχουν μειωμένη απόδοση στον νοκ-άουτ ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος διεξήχθη στις 29/05/1975 στην Τούμπα και βρήκε νικητές τους «πράσινους» με 1-2.
Ο Παναθηναϊκός κρίθηκε ένοχος στα ποινικά δικαστήρια, όμως στις 12/12/1975 αθωώθηκε από την τριμελής επιτροπή της ΕΠΟ χάρη στην ψήφο του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού, Γιώργου Ανδριανόπουλου, ο οποίος έσωσε τον Πάο από τον υποβιβασμό στη Β΄ Εθνική!
Ερωτώμενος μετά από αρκετά χρόνια από τον αδερφό του Λεωνίδα για τον λόγο που πήρε αυτή την απόφαση, απάντησε μεταξύ άλλων ότι: «Δεν μου πήγαινε η καρδιά να πέσει κατηγορία ένα τόσο ιστορικό σωματείο».
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες περί δωροδοκίας, με τρεις ψήφους υπέρ και δύο κατά, με τη ψήφο του ιδρυτή του Ολυμπιακού, να έχει βαρύνουσα σημασία…
Υπέρ της αθώωσης του Πάο ψήφισαν επίσης, οι κ.κ. Γ. Βασιλόπουλος και Γ. Γεραρής, ενώ είχε κριθεί ένοχος από τους κ.κ. Κ. Παρασκευόπουλο και Μ. Γεωργόπουλο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης