Πρώτα ήταν οι «μπαρουτοκαπνισμένοι». Ηγέτες που έζησαν τον πόλεμο και τις επιπτώσεις του στους λαούς. Που μέσα από την αγριότητα των διχασμών προσπάθησαν να διώξουν μια για πάντα τον εφιάλτη. 
Η Ευρώπη τον 20ο αιώνα, ανέτειλε στην αρχή του, ισοπεδώθηκε στα μέσα του και οραματίστηκε ένα καλύτερο μέλλον στο τέλος του.
Κι όταν κάθονταν στις θέσεις που τώρα κάθονται οι πρωθυπουργοί των χωρών της, ηγέτες σαν τον γέρο Καραμανλή, τον Μιτεράν και τον Κολ, δεν θα μπορούσαν να φανταστούν πως η ίδια Ευρώπη, θα προσπαθούσε με έναν άλλο πόλεμο πια, να την ισοπεδώσει και πάλι!
Κι ύστερα ήρθαν τα τσογλάνια!
Κάτι λιμοκοντόροι με γραβάτες, που μεγάλωσαν στα πουπουλένια στρώματα και έμαθαν στα ακριβά πανεπιστήμια του κόσμου, πώς να ελέγχουν μια χώρα από το κομπιούτερ τους. Κάνοντας απλά υπολογισμούς, λες κι αυτή, η χώρα είναι μια εταιρεία που πρέπει να έχει έσοδα έξοδα και τίποτε άλλο. Κι αν το «μαγαζί» βγάλει ζημιά, απλά το κλείνουν!
Η ιστορία γράφεται ξανά αυτές τις μέρες στα γραφεία των Βρυξελλών. Κάποτε οι μεγάλοι της Ευρώπης χώριζαν τα σύνορα στα μέτωπα των σκοτωμένων στρατιωτών.
Σήμερα στα πολυτελέστατα γραφεία, ανάμεσα σε σαμπάνιες και καναπεδάκια, μοιράζεται πάλι ο χάρτης.
Γιατί υπάρχει κανείς που να πιστεύει, πως δεν θέλουν να καταντήσουν αποικία τους την Ελλαδίτσα;
Το χουν πει ξεκάθαρα πως μας θεωρούν Βαλκάνια. Μόνο που έχουμε το προνόμιο του ήλιου και της θάλασσας και το «οικόπεδο» αυτό, πρέπει να φθηνύνει για να κάνουν φθηνές διακοπές οι βόρειοι εταίροι μας!
Δίνει αγώνα ο Τσίπρας είναι αλήθεια. Μια άνιση μάχη με ελάχιστους συμμάχους και πάρα πολλούς εχθρούς.
Αυτά τα τσογλάνια με τις γραβάτες, που μιλάνε την ακαταλαβίστικη οικονομική γλώσσα, εκτελώντας προφανώς εντολές άνωθεν, έχουν βαλθεί να καταστρέψουν μια χώρα. Κι όχι μόνο αυτό. Θέλουν να εξευτελίσουν τον λαό της, την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της.
Μάλλον για να στείλουν το μήνυμα στους επίδοξους Ποντέμος της Ευρώπης.
Και μέσα σε όλα, σου έρχεται και ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός να σου κουνήσει το δάχτυλο. Ναι αυτός που μέχρι πριν τρία χρόνια το εξαγώγιμο προϊόν του ήταν η λευκή σάρκα!
Κι άλλα μικρότερα κράτη που ως νεόπλουτοι μαλάκες επειδή μπήκαν στο ευρώ, νομίζουν ότι έγιναν ξαφνικά ισότιμοι με την Γερμανία ή την Δανία, χωρίς να ξέρουν πως κάποτε θα ρθει κι η δική τους σειρά!
Δυστυχώς, η Ευρώπη αυτή, δεν είναι η Ευρώπη των λαών της ευημερίας και της ελεύθερης διακίνησης χρημάτων, πολιτισμού, ανθρώπων.
Είναι η Ευρώπη των αγορών που οργανωμένα, οδηγούν λαούς σε χρεοκοπία έχοντας κάποιον συγκεκριμένο σκοπό. Ποιος είναι αυτός ο σκοπός; Σύντομα θα το δούμε.  
Η λύση θα έρθει μόνο όταν η Γερμανία αποφασίσει να αποσυρθεί από την Ένωση. Τελεία και παύλα.
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγει. Ο Τσίπρας δεν πρόκειται να γίνει εκείνος που θα αποφασίσει στην παρούσα φάση το Ζάλογγο. 
Οι λαοί είναι εκείνοι που κάποια στιγμή θα διώξουν όλα αυτά τα τσογλάνια από τη ζωή μας, που λένε ότι ο μισθός σου πρέπει να είναι 300 ευρώ. Αν ο κάθε λαός επιλέξει με σύνεση τον σωτήρα του, ο οποίος όμως θα έχει την υποστήριξη των πολιτικών του αντιπάλων, τότε η σωτηρία θα έρθει.
Μέχρι τότε, όλοι αυτοί οι αποτυχημένοι τύποι που παρελαύνουν καθημερινά στις οθόνες μας, και λένε ότι δουλεύουν για λύση του προβλήματος, θα καταγραφούν στην ιστορία ως άλλοι αιμοσταγείς ηγέτες, λίγοι και ανάξιοι συνεχιστές των οραματιστών της Ένωσης!
Ζαφείρης Σπυριδάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης