Και νέα έκτακτη επιχορήγηση αυτή τη φορά ύψους 500.000 € έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στον Δήμο Πειραιά προς κάλυψη επιτακτικών, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, αναγκών του (για την απόφαση διαβάστε εδώ.

Στην απόφαση του Υπουργείου που έχει ημερομηνία 21/8/2012, αναφέρεται συγκεκριμένα ότι επιχορηγείται με ποσό 500.000,00 € ο Δήμος Πειραιά Ν. Αττικής από το λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κάλυψη πάσης φύσεως αναγκών Ο.Τ.Α.», για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανωτέρω ποσό θα διατεθεί στο δικαιούχο από το Υπουργείο Εσωτερικών, με χρηματική εντολή προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά επιχορήγηση που λαμβάνει ο Δήμος Πειραιά από το Υπουργείο Εσωτερικών σε διάστημα ενός περίπου μηνός καθώς είχε προηγηθεί κι άλλη προς τα τέλη Ιουλίου ύψους 1.500.000 € μετά από παρέμβαση του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Αν και επίσημη ενημέρωση από πλευράς Δήμου για την αιτιολογία λήψης όλων αυτών των έκτακτων επιχορηγήσεων δεν υπάρχει, θεωρείται βέβαιο ότι ο Δήμος Πειραιά αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, ακόμη και για τη μισθοδοσία των εργαζομένων του, εξαιτίας αφενός μεν των αλλεπάλληλων περικοπών των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) από την Κεντρική Διοίκηση και αφετέρου των υψηλών υποχρεώσεών του για την καταβολή τοκοχρεολυσίων από παλαιότερα δάνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Pireas2day.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης