Ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Ετοιμότητα για τη Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης σε Σεισμό», πραγματοποιήθηκε σήμερα (28/5) στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Επρόκειτο για μια συνάντηση εργασίας που οργάνωσε ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, με τη συμμετοχή στελεχών της Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων, των οικείων δήμων αλλά και εκπροσώπων των επιχειρησιακά εμπλεκόμενων τοπικών φορέων.

Στελέχη του Ο.Α.Σ.Π., με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, παρουσίασαν  θεματικές ενότητες σχετικά με τον Καλλικράτη και την Πολιτική Προστασία, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό σε περίπτωση σεισμού, τις προδιαγραφές χώρων καταφυγής μετά από σεισμό και την άμεση και προσωρινή στέγαση πληγέντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμούς τους οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Στέφανος Χρήστου και Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην τεράστια σημασία της πρόληψης αλλά και της ετοιμότητας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών των φυσικών φαινομένων όπως οι σεισμοί.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου, τόνισε: «Ελάχιστα  φυσικά  φαινόμενα   είναι  ικανά  να  προκαλέσουν  τόση καταστροφή  όσο οι σεισμοί και στην Ελλάδα αυτό το ξέρουμε καλά.

Η προληπτική ενημέρωση, η  επιχειρησιακή ετοιμότητα, προπαντός όμως ο συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων σε προσωπικό, τεχνικά μέσα και εξοπλισμό  αποτελεί το πρόταγμα  σε κεντρικό – περιφερειακό – τοπικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως  Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά θα προχωρήσουμε στα πλαίσια της συνεργασίας  και της  διαλειτουργικότητας,  συσσωματώνοντας το αναγκαίο, το τεχνολογικά  εφαρμόσιμο,  αλλά και το ανθρώπινο.  Η συνεργασία  μας  θα προχωρήσει και με τη προϊσταμένη μας Αρχή, την Περιφέρεια Αττικής, και όλους  τους  εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής μας.

Μας ενδιαφέρει κυρίως ο προσεισμικός έλεγχος των κτιρίων και οι χώροι καταφυγής σε επίπεδο σχεδιασμού – πρόληψης. Ο κόσμος της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, για την προστασία από τους σεισμούς, είναι επίσης στην προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για το συντονισμό των δράσεών μας και την αναπλήρωση των ελλείψεων και των όποιων αδυναμιών μας».

Portnet.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης