«Χρωστάω σε όποιον μιλάει ελληνικά.» Με αυτά τα λόγια θέλησε να δείξει τη κρισιμότητα της κατάστασης στο Δήμο Περάματος, ο δήμαρχος Παντελής Ζουμπούλης, συνεχίζοντας:« Μετά τις εκλογές, να δούμε τι θα γίνει και τι θα “κάτσει”, θα πάω να καταθέσω τα κλειδιά και θα πω: “Πάρτε τα και δουλέψτε το δήμο μόνοι σας. Διοικήστε τον, αν μπορείτε. Πληρώστε τους εργαζομένους. Πληρώστε τα χρέη…».

Υπολογίζεται ότι τα χρέη του Δήμου Περάματος σε δάνεια, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές ξεπερνούν συνολικά τα 40 εκατομμύρια ευρώ και κανείς στο Δήμο δεν δείχνει να πιστεύει πως κάτι μπορεί να αλλάξει. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μένουν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και να προχωράνε συνέχεια σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους είτε απεργώντας με αποτέλεσμα και τη συσσώρευση σκουπιδιών στη πόλη, είτε καταλαμβάνοντας συμβολικά το Δημαρχείο .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα με τους μισθούς των εργαζομένων δημιουργήθηκε λόγω έλλειψης ασφαλιστικής ενημερότητας  του Δήμου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισπράξουν οφειλόμενα άρα και να μην μπορούν να πληρώσουν μισθούς. Ακόμα, στο λογαριασμό του Δήμου υπάρχουν μόλις 30.000 ευρώ από τις 100.000 καθώς ιδιώτης κατάσχεσε τα 70.000 ευρώ λόγω χρεών. Συνολικά το Πέραμα χρωστάει 20 εκατομμύρια ευρώ σε προμηθευτές.

Μεγάλο πρόβλημα είναι και οι τόκοι που καλείται να πληρώνει ο Δήμος κάθε μήνα από δάνεια. 290.000 ευρώ είναι η κράτηση των τόκων από τη τακτική επιχορήγηση των 400.000 ευρώ. Για αυτό το λόγο κι έχει αποσταλεί αίτημα για ρύθμιση και επιμήκυνση αυτού του ποσού αλλιώς ο Δήμος θα συνεχίσει να έχει μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Περάματος για τη ρύθμιση έχει υποβάλει αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο το απέστειλε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τελικό έλεγχο, και από εκεί να επιστραφεί στο υπουργείο και το δήμο, ώστε να πάρει το «δρόμο» προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης