Άφωνη παρακολουθεί η κοινή γνώμη του γραφικού νησιού του Αργοσαρωνικού την υπόθεση της κινηματογραφικής ληστείας, με ομηρία, που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα στενά σοκάκια των Σπετσών…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν τις 14.30 το μεσημέρι, τέσσερις δράστες, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα, καλά πληροφορημένοι, εισβάλλουν στο υποκατάστημα της Αlpha Βank και με την απειλή όπλων- πιθανώς καλάσνικοφ- ακινητοποιούν τους υπαλλήλους.

Για πέντε λεπτά, κράτησαν μάλιστα, ως ομήρους δύο γυναίκες υπαλλήλους. Όσο χρονικό διάστημα, δηλαδή, χρειάστηκαν για να αρπάξουν 500.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος και στη συνέχεια να φτάσουν στο σημείο όπου είχαν σταθμευμένες τις μοτοσικλέτες, ώστε να διαφύγουν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η μία εκ των δύο μοτοσικλετών ήταν μάρκας Africa Twin. Στη συνέχεια, οι δράστες κινήθηκαν προς την περιοχή Λιγονέρι, 2 χλμ έξω από το κέντρο των Σπετσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες ενδέχεται να διέφυγαν με ταχύπλοο που ήταν ελλιμενισμένο στη θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Παναγιώτη Λυράκη, ο οποίος μίλησε στη zougla.gr, καιγόταν ένα σκάφος στην Ερμιονίδα, με αποτέλεσμα να σπεύσουν τα σκάφη του Λιμενικού. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει σχέση με τη ληστεία.

Στις έρευνες, εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις, συμμετέχουν και πλωτά σκάφη του Λιμενικού.

Ακούστε τι δήλωσε ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Λυράκης:

Γύρω στις 15.30, το ιδιωτικό σκάφος που καιγόταν στην Ερμιονίδα, βυθίστηκε. Σε επικοινωνία της zougla.gr με το Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, επιβεβαιώθηκε η είδηση πως έχουν ειδοποιηθεί δύτες, ώστε να ελέγξουν το σκάφος και αν έχει σχέση με τη ληστεία στις Σπέτσες. Διενεργείται προανάκριση. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιον ανήκει το σκάφος.

Διαβάστε επίσης Σπέτσες: Κινηματογραφική ληστεία στην Alpha Bank, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012, 16:18

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά- Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης