Θετικός είναι ο απολογισμός της χθεσινής παρουσίας του πρόεδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου, Στέργιου Πιτσιόρλα στον Πύργο ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με θέμα τη βελτίωση της λειτουργίας του λιμανιού στο Κατάκολο. Αφενός γιατί ξεκαθάρισε, μετά και τις πιέσεις που δέχθηκε και από τους τοπικούς φορείς, ότι δεν είναι στις προθέσεις του Ταμείου η άμεση ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, και αφετέρου γιατί στο πρόσωπο του το λιμάνι Κατακόλου βρήκε ένα νέο ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια ανάπτυξής του.

Πιο συγκεκριμένα στην τοποθέτηση που έκανε κλείνοντας την ευρεία σύσκεψη ο κ. Πιτσιόρλας δεσμεύθηκε ότι το λιμάνι Κατακόλου θα αποδεσμευτεί από άμεσο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις όλων των παρισταμένων που τόνισαν ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί με αποκορύφωμα την ξεκάθαρη δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Κατσιφάρα ότι «Το λιμάνι δεν παραχωρείται, μόνο αξιοποιείται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι για την αντιμετώπιση της τραγικής έλλειψης προσωπικού, απαιτείται αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου, και στήριξη των αιτημάτων της Διοίκησης του στο κέντρα των αποφάσεων, ενώ δήλωσε ότι θα είναι αρωγός και στην ένταξη του λιμανιού σε ευρωπαϊκά προγράμματα…

patrisnews.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης