Σε «τροχιά» ολοκλήρωσης μπαίνει η Ράλλειος Σχολή στον Πειραιά! Η θετική εξέλιξη δρομολογήθηκε με την ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής του έργου «Ολοκλήρωση της Ραλλείου Σχολής στον Πειραιά (Γυμνάσιο – Λύκειο)», που εξασφαλίζει, πλέον, την αναγκαία χρηματοδότηση.

Το έργο εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» και με την υλοποίησή του θα ανοίξει ο δρόμος να αποπερατωθεί και το γιαπί της Ραλλείου στην πλατεία Κοραή, ένα από τα κτίρια- φαντάσματα, που άφησε στον Πειραιά η περίοδος της Χούντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος σε δήλωσή του χαιρέτισε την εξέλιξη και υπογράμμισε τα εξής:

«Είχαμε πει από την πρώτη ημέρα, ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε τα «φαντάσματα του χθες», να συνεχίζουν να στοιχειώνουν την πόλη μας. Ότι δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία της διεκδίκησης όσων μας ανήκουν. Σήμερα ένα ακόμη στοίχημα με την ιστορία του Πειραιά  κερδήθηκε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πειραιώτη Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, γιατί αποφάσισε να βάλει τέλος σε ένα αίσχος χρόνων. Η απεμπλοκή του έργου για την κατασκευή της ιστορικής Ραλλείου Σχολής και η έναρξη της κατασκευής της με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αποτελεί μια απόφαση σταθμό, όχι μόνο για την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά για ολόκληρη την πόλη μας.

Ο Πειραιάς θα γίνει πόλη της ανάπτυξης, του Πολιτισμού της Παιδείας, της Ναυτιλίας,  του Αθλητισμού, της Αλληλεγγύης, της ελπίδας και της ανθρωπιάς. Θα τα καταφέρουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή: Pireas2day

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης