«Πάγωσε» κάτω από το βάρος των αντιδράσεων το θέμα της δημιουργίας πίστας scateboard στον κάτω κήπο της Τερψιθέας.

Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 1η Αυγούστου ανακοίνωσε την απόσυρση του σχετικού θέματος «για διαβούλευση τον Σεπτέμβριο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η απόφαση του Δημάρχου να παγώσει το θέμα της «αξιοποίησης» του κάτω κήπου της Τερψιθέας και η εκδηλωθείσα πρόθεσή του να διαβουλευθεί με τους κατοίκους είναι θετική εξέλιξη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Συμμαχία στον Πειραιά», η οποία πρόσθεσε τα εξής:

«Οι αποφάσεις που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Πειραιά και τη χρήση των δημόσιων χώρων της πόλης δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται ερήμην και ενάντια στη θέλησή τους.

Πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή θα τους ακούσει και θα επιλέξει άλλο χώρο για πίστα scateboard, χωρίς να καταστραφεί καμία πλατεία και κανένας κήπος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, για μια ακόμα φορά, δίνεται η εικόνα από την δημοτική αρχή του Β. Μιχαλολιάκου ότι κινείται με βεβιασμένες κινήσεις και χωρίς προγραμματισμό.

Είναι ενδεικτικό ότι μετά από την πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν από κατοίκους και την παράταξη «Συμμαχία για τον Πειραιά», ο δήμαρχος ανακοίνωσε μέσω του δημοτικού συμβούλου Γ. Σιγάλα το «πάγωμα» του σχεδίου για να αναθεωρήσει και πάλι και να επαναφέρει το θέμα στη συνεδρίαση της 1/8 του δημοτικού συμβουλίου για λήψη απόφασης.

Ωστόσο, στις αντιδράσεις είχαν προστεθεί αυτές των Οικολόγων- Πράσινων, της Δημοκρατικής Αριστεράς με δήλωση της βουλευτού Μαρίας Ρεπούση, του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ.α., με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να αποσύρει το θέμα και να το φέρει σε διαβούλευση…

Pireas2day.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης