του Κώστα Ιερίδη

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. μετά την επιτυχή αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Κέρκυρας (τον Δεκέμβριο του 2014) του πρώτου αδειοδοτημένου υδατοδρομίου επί υδάτινης επιφάνειας στην Ελλάδα – προχωρεί τις διαδικασίες για την τελική αδειοδότηση του Υ/Δ Παξών, αναμένοντας την πραγματοποίηση της επιτόπιας επιθεώρησης του από την αρμόδια επιτροπή, την Τετάρτη 25/11/2015 και την Πέμπτη 26/11/2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή Διοίκηση του ΟΛΚΕ Α.Ε. έχοντας σαφή αντίληψη για τα πολύπλευρα οφέλη από την αδειοδότηση και του Υδατοδρομίου των Παξών, είχε ήδη από το 2014 ολοκληρώσει την εκπόνηση των απαιτούμενων εγχειριδίων και του Τεχνικού Φακέλου του και άμεσα (ήδη από 12 Ιανουαρίου 2015) είχε υποβάλει το σχετικό αίτημα επιθεώρησης με σκοπό την τελική αδειοδότηση του, η οποία και θα είναι η δεύτερη στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ Α.Ε. κ. Σπύρος Ανδριώτης εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση του, διότι επί της σημερινής Διοίκησης του Οργανισμού, πραγματοποιείται και ολοκληρώνεται η δεύτερη αδειοδότηση υδατοδρομίου στην Ελλάδα, δήλωσε δε, πως ελπίζει η νέα Διοίκηση του ΟΛΚΕ, – (η οποία πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα από την 26η Νοεμβρίου 2015) -, να συνεχίσει το πρόγραμμα αδειοδότησης στους Οθωνούς και στην Ερείκουσα, όπως έχει ήδη προγραμματιστεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια και να λειτουργήσει ένα επαρκές δίκτυο υδατοδρομίων στην περιοχή ευθύνης του ΟΛΚΕ Α.Ε.

Προβλήματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, τα προβλήματα που εμποδίζουν την εξάπλωση των υδατοδρομίων είναι σημαντικά. Στην Πάτμο η αρνητική γνωμοδότηση του λιμεναρχείου Πάτμου σχετικά με τη χωροθέτηση υδατοδρομίου στο νησί, αρκεί για να μπλοκάρει την κατασκευή υδατοδρομίου εκεί.

Τέλος, στην Αθήνα η απουσία υδατοδρομίου δεν επιτρέπει την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου δικτύου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης