Μανιφέστο απέναντι στους δανειστές μας από τον Δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο και ταυτόχρονη πίεση προς τον φίλο του, πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, να πει το: «Ως εδώ, δεν μπορούμε άλλο», απέναντι στην αιμοδιψή, όπως τη χαρακτηρίζει, Τρόικα, η οποία «μας υποβάλει στο μαρτύριο της σταγόνας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσο τους δίνεις τόσο τους ανοίγει η όρεξη. Έχω την αίσθηση ότι ο ηγέτης της χώρας, ο άξιος ηγέτης – το νιώθω, το πιστεύω και θα το αποδείξει η ιστορία – ο Αντώνης Σαμαράς, οφείλει να πει κάποια στιγμή: ως εδώ και μη παρέκει. Να τους κοιτάξει στα μάτια και να πει: ναι, αλλά εγώ μπορώ ως λαός, μέχρι εδώ», τόνισε στην εκπομπή «Τα παράπονα στον δήμαρχο», στο Κανάλι – 1.

Ολόκληρο το… μανιφέστο του δήμαρχου:

«Οι δύσκολες ημέρες συνεχίζονται. Το 2009 άρχισε η μεγάλη περιπέτεια της χώρας μας. Τελείωσε δηλαδή η περίοδος του ευδαιμονισμού και του υπερκαταναλωτισμού με τα δανεικά. Έπαψαν να δίνουν στον ελληνικό λαό «πολιτικά ναρκωτικά», να μας κοιμίζουν με ψευδαισθήσεις ευημερίας, χωρίς να παράγουμε πλούτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι, η Ελλάδα προς τους φίλους συμμάχους, εταίρους, δεν μπορεί να μετριέται μόνο με χρήμα. Ναι, δανειστήκαμε ανοήτως, κατά τρόπο απολύτως αντεθνικό. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να αποπληρώσουμε τα δανεικά. Δεν θέλουμε να χρωστάμε. Στην Ελλάδα, ιστορικά, μας χρωστάνε, δεν χρωστάμε. Μας χρωστάνε το ένα εκατομμύριο νεκρούς που δώσαμε στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, για να είναι αυτοί ελεύθεροι και όχι μόνο εμείς. Μας χρωστάνε τον πολιτισμό μας. Γιατί ο ελληνικός πολιτισμός είναι ανθρωποκεντρικός και οικουμενικός. Η Ελλάδα λοιπόν, δικαιούται να μετριέται και με το αίμα που έχει προσφέρει και με τους αγώνες της και με την ιστορία της και με τον πολιτισμός της.

Ενοχλούμαι πολύ, ως πολίτης και ως πολιτικός, να ζω μαζί με τον ελληνικό λαό, το μαρτύριο της σταγόνας. Κάθε ημέρα και άλλα. Μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ένα απέραντο λογιστήριο. Τόσα κόβουμε, τόσα ράβουμε, ξανακόβουμε, και ξανακόβουμε. Όσο τους δίνεις τόσο τους ανοίγει η όρεξη. Έχω την αίσθηση ότι ο ηγέτης της χώρας, ο άξιος ηγέτης – το νιώθω, το πιστεύω και θα το αποδείξει η ιστορία – ο Αντώνης Σαμαράς, οφείλει να πει κάποια στιγμή: ως εδώ και μη παρέκει. Να τους κοιτάξει στα μάτια και να πει: ναι, αλλά εγώ μπορώ ως λαός, μέχρι εδώ.

Επίσης, η πολιτική ηγεσία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, να πουν ότι εδώ κάνουμε πίσω. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η αβεβαιότητα, αυτή η σφαγή. Δεν γίνεται. Μπορεί αυτοί οι υψηλόβαθμοι – κατά τα άλλα δεν τους υποτιμώ καθόλου – οι υπάλληλοι της τρόικα, να «διψούν» για αίμα, ή έτσι να νομίζουν ότι υπηρετούν καλύτερα τις κυβερνήσεις τους, ότι μπορούν και παίρνουν περισσότερα από ένα λαό όμως, που δεν έχει να δώσει.

Να ξαναστηθούμε στα πόδια μας, να ξαναπιστέψουμε στον εαυτό μας και να αρχίσουμε να αγαπάμε τη δουλειά, γιατί το μεγαλύτερο κακό που έκανε η δεκαετία του ’80, δηλαδή ο μακαρίτης Αντρέας Παπανδρέου και οι κυβερνήσεις του, είναι ότι εκπαίδευσαν τον ελληνικό λαό σε μια νοοτροπία του μην παράγειν, της ελάσσονος προσπάθειας. Να ξαναγαπήσουμε το μόχθο, τον ιδρώτα, το προϊόν, το έργο. Τότε μόνο θα έρθει η ανάπτυξη. Η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχές. Να εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας να εργάζεται, να δουλεύει, να παράγει.

Όσον αφορά στον Πειραιά, όταν η υπόλοιπη Ελλάδα ευημερούσε, έστω με δανεικά, ο Πειραιάς είχε χρεοκοπήσει, είχε εγκαταλειφθεί. Οι κυβερνήσεις τον αγνοούσαν. Έργα που έπρεπε να έχουν γίνει τέσσερις δεκαετίες, δεν είχαν γίνει. Η εικόνα που παραλιακού μετώπου η Ακτή Μιαούλη είναι άθλια. Δρόμος παρακαμπτήριος δεν υπάρχει. Το κουφάρι της Ραλλείου είναι εκεί. Το φάντασμα του Πύργου είναι εκεί. Η βίλα Ζαχαρίου είναι εκεί. Η πόλη του Πειραιά κατέχεται από διάφορες ανώνυμες εταιρίες, είτε είναι ο ΟΛΠ είτε είναι η Μαρίνα Ζέας είτε είναι το ΣΕΦ κλπ. Εμείς είμαστε εδώ, για να εκτινάξουμε τον Πειραιά εκεί που του αξίζει και θα το πετύχουμε.

Τις προσεχείς ημέρες, βγαίνουν σε διαγωνισμό ο Πύργος, η Ράλλειος, η βίλα Ζαχαρίου, υιοθετούνται και εγκρίνονται οι μελέτες για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, του πεζοδρόμου, του ΣΕΦ κλπ. Εδώ, υπάρχει σχέδιο, υπάρχει οργάνωση. Δεν θα χάσουμε ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ. Χρωστάμε στον Πειραιά. Ο ελληνικός λαός, η Ελλάδα χρωστάει στον Πειραιά.

Θέλω να παρακαλέσω και από τη θέση του Δημάρχου, τις ηγεσίες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά και όχι να μαζεύουν εσωκομματικές τριβές κλπ. Και για τους βουλευτές, δεν είναι η ώρα να το παίξουν δήθεν παλικάρια. Είναι η ώρα της απολύτου συνοχής. Ας απομονώσουν τα άκρα. Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι τα άκρα. Όλοι ξέρουμε ποιοι θέλουν να ασκήσουν την εξουσία πάνω στα ερείπια. Όλοι ξέρουμε πιο είναι «το λόμπι της δραχμής», η δραχμολαγνεία.»
marinews

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης