ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ημερίδα με θέμα: «Συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασιακών Χώρων», πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, στους χώρους του 1ου Σ.Ε.Κ. (Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο) Πειραιά (Αντιπλοιάρχου Βλαχάκου και Σαλαμίνος 4, Αγία Σοφία, Πειραιάς).


Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη διεύθυνση και το σύλλογο του 1ου Σ.Ε.Κ. Πειραιά σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής Ασφάλειας Εργασίας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στο χαιρετισμό του, τόνισε:
«Θα ήθελα πρώτα από όλα να συγχαρώ τους οργανωτές της σημερινής εκδήλωσης.
Δείχνει, ότι σε εποχές δύσκολες, σε εποχές που τα πράγματα που θεωρούσαμε μέχρι χθες δεδομένα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς, υπάρχει εκείνο το ανθρώπινο δυναμικό, μια νέα γενιά, που μπορεί να μας κάνει να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Αγαπητοί φίλοι,
Το θέμα που σήμερα καλούνται επιστήμονες και φορείς να προσεγγίσουν και να αναλύσουν και αφορά τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργασιακών χώρων, είναι πράγματι κομβικό. Γι΄ αυτό και θα περιμένω με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των ειδικών στο ζήτημα.
Την ίδια ώρα όμως, το μυαλό μου στρέφεται σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την ανεργία.
Θα πρότεινα λοιπόν στους επιστήμονες που μιλούν σήμερα, να διοργανώσουμε μια ημερίδα για τους τρόπους στήριξης αυτών των ανθρώπων, που η συγκυρία και η οικονομική κρίση τους έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα και σίγουρα το άγχος και οι διάφορες παθήσεις απειλούν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.
Μα, ας επανέλθουμε στην ατζέντα της σημερινής μας ημερίδας.
Η ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων δεν είναι μόνο θέματα Νόμων, που άλλωστε και υπάρχουν και είναι πολλοί.
Το ζητούμενο, όπως σε πολλές περιπτώσεις στη χώρα μας είναι η εφαρμογή τους.
Είναι κυρίως η συνειδητοποίηση, αμφίπλευρη θα έλεγα, τόσο από τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και από τους εργοδότες, ότι το πιο πολύτιμο σε μια επιχείρηση είναι οι άνθρωποι, το δυναμικό της.
Άρα, ούτε παλικαριές χρειάζονται, ούτε αγνόηση των προφυλάξεων, ούτε ωχαδελφισμός.
Αυτοί οι τρεις παράγοντες, από ότι τουλάχιστον δείχνει η εμπειρία, είναι στην πλειοψηφία τους υπεύθυνοι για πολλές από τις τραγωδίες που έχουν συμβεί σε εργασιακούς χώρους.
Οφείλουμε λοιπόν όλοι, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, να φροντίζουμε για τη διαφύλαξη της ζωής και της ασφάλειας του προσωπικού, τόσο στα θέματα που μπορούν να πλήξουν την υγεία τους άμεσα, όσο και σε εκείνα που λειτουργούν ύπουλα και οι επιπτώσεις φαίνονται στην πάροδο του χρόνου.

Αγαπητοί φίλοι,
Όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες πλέον στους χώρους εργασίας περνούμε το περισσότερο χρονικό διάστημα της μέρας μας.
Άρα, πρέπει το εργασιακό περιβάλλον μας να είναι ασφαλές και γιατί όχι και ευχάριστο. Αυτό τουλάχιστον προσπαθούμε να κάνουμε πράξη στο Δήμο Πειραιά.
Γι΄ αυτό και δημιουργήσαμε τη συμμαχία εργαζομένων – δημοτικής αρχής – δημοτών, με σημαντικά και ορατά αποτελέσματα σε όλους.
Με αυτόν τον τρόπο βελτιώσαμε όλους τους δείκτες.
Τόσο της παραγωγικότητας όσο και της ποιότητας της δουλειάς μας.
Να είστε βέβαιοι, ότι θα περιμένω με ενδιαφέρον τα συμπεράσματα της ημερίδας.
Διότι πιστεύω, ότι από κοινού μπορούμε να χαράξουμε εκείνες τις πολιτικές που θα προστατεύουν τους εργαζόμενους, τους πολίτες.
Και πάλι καλή επιτυχία στις εργασίες σας».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης