Βρέθηκαν χθες ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης ,ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γρ. Γουρδομιχάλης και ο υποδιοικητής  του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Πειραιά Π. Αλαμάρας με κατοίκους του Σχιστού Κορυδαλλού και εκπροσώπους φορέων για την προστασία του Δασυλλίου του Σχιστού.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής σχετικά με την πρόληψη και την καταστολή τυχόν πυρκαγιάς τους θερινούς μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος λόγω της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης προσωπικού. Ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του Δήμου που με την ενεργή παρουσία τους όλα αυτά τα χρόνια συμβάλλουν στον καθαρισμό και στην διατήρηση αυτού του πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας και κάλεσε τους κατοίκους να συμβάλλουν και οι ίδιοι σε αυτήν τη συλλογική εθελοντική προσπάθεια.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος ενημέρωσε για τις ενέργειες του Δήμου να ελεγχθούν και να είναι πλήρεις σε νερό οι δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 60 κυβικών περιμετρικά του Δασυλλίου, ώστε να διευκολύνονται οι κινήσεις της Πυροσβεστικής σε περίπτωση πυρκαγιάς, καθώς και για άλλες εργασίες που θα ακολουθήσουν άμεσα. Συγκεκριμένα, τον καθαρισμό από ξερά χόρτα, την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και φυλάκων με ειδικό εξοπλισμό σε 24ωρη βάση και σε δύο πυροσβεστικά σημεία στην περιοχή.

 Ο υποδιοικητής του πυροσβεστικού σταθμού, αφού υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία της Πυροσβεστικής με τον Δήμο Κορυδαλλού, ζήτησε από τους κατοίκους να καλούν αμέσως μόλις αντιληφθούν φωτιά να καλούν τον τριψήφιο αριθμό 199 και να ενημερώνουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια για το σημείο της πυρκαγιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε συζήτηση για τη βελτίωση της πυρασφάλειας του Δασυλλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης