Στο πλευρό του συνάνθρωπου, που έχει ανάγκη, βρίσκεται σε όλη την διάρκεια του χρόνου, η Μητρόπολη Νίκαιας.

Γι’ αυτόν τον λόγο, έγινε προσπάθεια και συνεχίστηκαν κανονικά όλους τους μήνες του καλοκαιριού τα συσσίτια της Μητρόπολης Νίκαιας όπως υπογράμμισε μιλώντας στο pireas2day.gr ο υπεύθυνος τύπου της μητρόπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός των συσσιτίων είναι να μην υπάρχει ούτε ένας πολίτης που θα μείνει χωρίς τροφή όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά σε όλη την διάρκεια του χρόνου.

Έτσι, η Μητρόπολη Νίκαιας όχι μόνο δεν έχει σταματήσει τα συσσίτια, όπως άλλες Μητροπόλεις, αλλά αντίθετα συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την εκστρατεία συλλογής τροφίμων για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου και των συσσιτίων.

Σύμφωνα, πάντα, με τον υπεύθυνο τύπου τα συσσίτια έχουν περιοριστεί λόγω του καλοκαιριού, καθώς εξαιτίας των διακοπών έχουν μειωθεί οι εθελοντές. Ωστόσο από τον Σεπτέμβριο κιόλας θα συνεχίσουν κανονικά το έργο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι η εκκλησία εκτός από τα τρόφιμα μοιράζει και άλλα πράγματα όπως είδη υγιεινής, ρούχα και χρήματα.                                                                                                                                                                                    
Ακόμη, άξιο θαυμασμού είναι ότι παρόλη την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία μας οι εθελοντές αυξάνονται μέρα με την μέρα με αποτέλεσμα εκτός από τους ιερείς να συμμετέχουν και αυτοί στην διαδικασία του επισιτισμού, πράγμα πολύ σημαντικό καθώς παρατηρείται ραγδαία αύξηση του πληθυσμού στα συσσίτια.

Η Μητρόπολη Νίκαιας οργανώνει, για τους καλοκαιρινούς μήνες, 13 συσσίτια μηνιαίως, εκτός από την καθημερινή προσφορά  σε σπίτια και σε ηλικιωμένους  και ανήμπορους ανθρώπους.
Η δράση της εξαπλώνεται σε 7 δήμους (Αιγάλεω,Νίκαια, Κερατσίνι, Αγία Βαρβάρα, Δραπετσώνα, Κορυδαλλό και Πέραμα), με αποτέλεσμα να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του Πειραιά.                    

Σε ερώτηση του Pireas2day.gr προς τον υπεύθυνο Τύπου της Μητρόπολης Νίκαιας για το ποια είναι η γνώμη του για τον ρόλο που  έχει η εκκλησία σήμερα και κατ’ επέκταση στα συσσίτια, μας απάντησε ότι, ο ρόλος της εκκλησίας είναι να βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο πνευματικά και όχι σωματικά.
Δηλαδή η εκκλησία ναι μεν είναι υποχρεωμένη να  συμπαραστέκεται στον καθένα από εμας, να μας μαθαίνει το χριστιανικό έργο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένη να αντικαθιστά το  κράτος.

Επίσης τον ρωτήσαμε για πόσο ακόμη η  εκκλησία θα έχει αυτό τον ρόλο και μας απάντησε, για όσο χρειαστεί καθώς υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος την έχει ανάγκη.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η εκκλησία επιτελεί αυτό το έργο χρόνια τώρα, από την αρχή του 20ο αιώνα συγκριμένα και μάλιστα έχει δώσει και μεγάλο μέρος της περιουσίας της για αυτό τον σκοπό. Κλείνοντας επισήμανε την σημασία αυτού του έργου και ευχήθηκε τα πράγματα να πάνε άμεσα προς το καλύτερο…          
πηγή: Pireas2day                               

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης