Με γκολ του Άντι Λίλα στο 88ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στην «Τούμπα» και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα των πλέι οφ με 6 βαθμούς!

Πατήστε εδώ και δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

Η μόνη καλή στιγμή στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 40’. Ο Λάζαρ βρήκε τον Καμαρά, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, αλλά ο Μπέριος πρόλαβε να κοντράρει την προσπάθειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ, συνέχισε να πιέζει, αλλά χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Στο 57΄ ο Έτο είχε ένα αξιόλογο σουτ, που πέρασε άουτ, από πλάγια και δεξιά θέση, ενώ στο 60΄ ο Φεγκρούς απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Κάτσε.

Στο 73΄ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ εκτινάχθηκε εντυπωσιακά στην αριστερή γωνία του προκειμένου να διώξει το απευθείας φάουλ του Βούκιτς, ο οποίος αστόχησε πέντε λεπτά αργότερα σε σουτ από αριστερά. Η κορυφαία ευκαιρία των γηπεδούχων για να αλλάξουν τη ροή του αγώνα σημειώθηκε στο 83΄. Ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, για να σουτάρει στην επαναφορά της ο Ολίσε και τον Μπέριο να διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Το γκολ ήρθε στο 88’, αλλά το πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ντε Βινσέντι, που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι, εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Λίλα «εκτέλεσε» από κοντά τον Γλύκο και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 (Nova 2)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 88′ Λίλα
81′ δοκάρι ο Αθανασιάδης

Κίτρινες κάρτες:
Κάτσε – Ρουμπουλάκου, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μπέριος

Κόκκινες κάρτες:


ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης):
Γλύκος, Λίνο, Σίλντενφελντ, Κατσουράνης, Έτο, Κάτσε, Λάζαρ (68′ Αποστολόπουλος), Λόρενς (46′ Βούκιτς), Καμαρά, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (56′ Ολίσε).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος):
Φεγκρούς, Ρουμπουλάκου, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Ντάσιος, Μπέριος, Λίλα, Τσουκαλάς (62′ Κοροβέσης), Βίλα, Νικλητσιώτης (86′ Ντε Βινσέντι), Γιάκος (74′ Νάκος).

Οι δηλώσεις

Γιώργος Γεωργιάδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Αισθάνομαι ότι η ομάδα παίζει απέναντι στον εαυτό της. Υπάρχει τρομερή πίεση στους παίκτες κι όπως φαίνεται μέχρι τώρα δεν μπορούν να το διαχειριστούν σωστά. Θα πω, όμως, ότι οι περισσότεροι προσπάθησαν αρκετά σήμερα. Σαφέστατα είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα, αλλά υπάρχει και συνέχεια. Είδα σε αρκετές φάσεις, ακόμα κι από έμπειρους παίκτες, ότι δεν υπάρχει καθαρό μυαλό. Τα πλέι οφ είναι ανοιχτά, ας δούμε πως θα πάει μέχρι το τέλος και τι μπορεί να καταφέρουμε. Το τι ποδόσφαιρο έχει παίξει η ομάδα, το έχουμε δει όλοι και το ξέρουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε το τώρα. Ας ελπίσουμε ότι οι παίκτες θα απελευθερωθούν και θα δείξουν τις δυνατότητές τους».

Γιάννης Χριστόπουλος (προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα):
«Δώσαμε σε τρεις παίκτες την ευκαιρία να ντεμπουτάρουν σε ένα τέτοιο ματς και είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάρεις νίκη στην Τούμπα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια και την ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες μου στο γήπεδο, αν και σταθήκαμε τυχεροί. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό, για παράδειγμα, για τον 20χρονο Νάκο να ξεκινάει την καριέρα του με μια πολύ μεγάλη νίκη μέσα στην Τούμπα. Δεν κάναμε κάτι σπουδαίο γιατί ακολουθούν δύσκολα ματς. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί, συγκεντρωμένοι και να βγάλουμε ξανά τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης