Υλικά:
• 50γρ Βιτάμ κλασικό
• 4 αβγά
• 1/2 ποτήρι ζάχαρη (125γρ)
• 3/4 ποτήρι αλεύρι (130γρ)
• 1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (4γρ)
Για τη γέμιση:
• 600γρ φράουλας
• 2 ζελέ φράουλας
• ζάχαρη άχνη για διακόσμηση
Εκτέλεση
• Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια αβγών. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σιγά και προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Τέλος, ρίχνουμε Βιτάμ, το οποίο έχουμε λιώσει, και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι της σούπας.
•Αδειάζουμε τη ζύμη σε έναν δίσκο μεγέθους 22×27 cm καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 180 ° C.
• Αφαιρούμε το ψημένο κέικ και το βάζουμε μαζί με το χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα για κέικ φρούτων 8x27cm μεγέθους. Πιέζουμε τη ζύμη στη φόρμα, έτσι ώστε να μην ξεχειλίζει.
Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

