Υλικά:

• 1 κιλό γόπες
• 1 Knorr «Σπιτικός» ζωμός λαχανικών
• 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 μεγάλες ή 3 μέτριες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, χωρίς τη φλούδα
• 1 πιπεριά κέρατο σε ροδέλες (όχι καυτερή)
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε, αλατίζουμε τις γόπες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για περίπου 15 λεπτά σε ένα σουρωτήρι, ώσπου να απορροφήσουν το αλάτι τους.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε την ντομάτα, τον σπιτικό ζωμό λαχανικών, την πιπεριά, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το αλάτι, και ανακατεύουμε ελαφρά.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης