Η «Σκουάντρα Ατζούρα» δεν ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Νότια Αφρική και στεναχώρησε τα εκατομμύρια των Ιταλών φιλάθλων στη γειτονική μας χώρα.

Το ματς με τη Παραγουάη όμως έγινε βράδυ και μπόρεσαν αν το δουν όλοι. Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα που θα διεξαχθούν εν ώρα εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων στην Ιταλία; Κλασσικοί Μεσόγειοι οι Ιταλοί, ζήτησαν άδειες για να παρακολουθήσουν την εθνική τους ομάδα, αλλά ο Ιταλός υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέτα, δεν θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να μειώσει τους παραγωγικούς ρυθμούς των Ιταλών δημοσίων υπαλλήλων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, τόνισε ότι δε συμφωνεί με τον πρόεδρο των Γερμανών βιομηχάνων, ο οποίος πρότεινε να δοθούν ειδικές άδειες στους υπαλλήλους, προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν, από τηλεοράσεως, τους αγώνες της Εθνικής τους ομάδας, στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπρουνέτα (γνωστός για την εκστρατεία του κατά των αδικαιολόγητων απουσιών των Ιταλών κρατικών υπαλλήλων από το χώρο εργασίας), δήλωσε ότι «η διασκέδαση είναι διασκέδαση και η δουλειά είναι δουλειά. Όποιος δεν μπορεί να στερηθεί την τηλεοπτική, απευθείας περιγραφή των διαφόρων αγώνων, ας πάρει άδεια και ας καθίσει σπίτι».

Και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται για ασθένεια, ούτε και για παροχή βοήθειας σε κάποιον άρρωστο συγγενή. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα έπρεπε να ευνοήσουμε το ποδόσφαιρο, σε βάρος άλλων, λιγότερο δημοφιλών αθλημάτων, όπως, παραδείγματος χάρη, το κρίκετ».

Οι σχολιαστές, πάντως, τονίζουν ότι το ποδόσφαιρο, αποτελεί το εθνικό άθλημα της Ιταλίας και η «Σκουάντρα Ατζούρα» παραμένει ένα από τα σταθερά σημεία αναφοράς που συνεχίζουν να ενώνουν τη χώρα. «Κατά συνέπεια, θα μπορούσε, ίσως, να τύχει μιας κάποιας προνομιακής μεταχείρισης», υπογραμμίζει το δημόσιο ραδιόφωνο της RΑΙ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης