Με στόχο να πάρουν το πρώτο τους «τρίποντο» στον Δ’ όμιλο του Euro 2012, Αγγλία και Σουηδία κοντράρονται στο Κίεβο (21.45, ΕΤ1). Περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες δεν υπάρχουν για τις δύο ομάδες, καθώς όποιος χάσει θα μείνει ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης.
Οι Σουηδοί αντιμετωπίζουν πολλά εσωτερικά προβλήματα, αφού η ομάδα έχει διχαστεί, μετά το επεισόδιο ανάμεσα στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και τον Μάρκους Άλμπακ. Στο αρχικό σχήμα ο Έρικ Χάμρεν αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Ελμάντερ αντί του Ρόζενμπεργκ δίπλα στον Ζλάταν, ενώ στην Αγγλία θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Άντι Κάρολ.
Στις 21 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων που έχουν προηγηθεί, μετρούν από 6 νίκες, ενώ 9 παιχνίδια ολοκληρώθηκαν ισόπαλα.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα.
Πιθανές συνθέσεις:
Σουηδία (Χάμρεν): Ίσακσον, Όλσον, Μέλμπεργκ, Λούστιγκ, Γκράνκβιστ, Κάλστρομ, Σβένσον, Λάρσον, Τοϊβόνεν, Ελμάντερ, Ιμπραΐμοβιτς.
Αγγλία (Χότζον): Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Τζέραρντ, Μίλνερ, Πάρκερ, Γιανγκ, Γουέλμπεκ, Κάρολ.
Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

