Η Ολυμπιακή ομάδα ράγκμπι της Νότιας Αφρικής, που «χτυπήθηκε» σκληρά από τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της για τους Αγώνες του Τόκιο, πήρε το «πράσινο φως» την Τρίτη (20/07) για να προπονηθεί για πρώτη φορά μετά την άφιξή της στην ιαπωνική πρωτεύουσα πριν από μία εβδομάδα.

Οι Νοτιοαφρικανοί συγκαταλέγονται στα μεγάλα φαβορί ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο, αλλά υποχρεώθηκαν σε… απομόνωση κατά την άφιξή τους στο Τόκιο, διότι ένας επιβάτης της ίδιας πτήσης διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 και θεωρήθηκαν όλα τα μέλη της αποστολής ως «στενές επαφές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο προπονητής της ομάδας, Νιλ Πάουελ, διαγνώστηκε στην πορεία θετικός στην Covid-19 και θα χάσει τους αγώνες που θα διεξαχθούν από 26 έως 28 Ιουλίου. Θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 μέρες, όμως θα παραμείνει σε «επαφή» με την ομάδα, όντας σε ανοικτή γραμμή μέσω υπολογιστή με τον βοηθό του Ρενφρέντ Ντάζελ ιδίως τις ημέρες των αγώνων.

Η υπόλοιπη ομάδα της Ν. Αφρικής πάντως ήταν «καθαρή» στα τελευταία τεστ που έκανε και πήρε το «ΟΚ» για να προπονηθεί στο «Shiranami Stadium» της Καγκοσίμα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και αναπνέουμε καθαρό αέρα μετά από μια εβδομάδα στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας», δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας Σαβίγουε Σουαζουάπι, μετά από δύο ξεχωριστές περιόδους απομόνωσης στο Τόκιο και την Καγκοσίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης