Η απόλυτη κυριαρχία της Νότιας Κορέας στα Ολυμπιακά τουρνουά τοξοβολίας συνεχίζεται, καθώς κατέκτησε σήμερα το χρυσό μετάλλιο και στο ομαδικό γυναικών, επικρατώντας εύκολα στον τελικό (που πραγματοποιήθηκε στο Yumenoshima Final Field) της Ρωσίας (Ρωσικής Ολυμπιακής επιτροπής, ROC) με 6-0.

Οι αθλήτριες της Νότιας Κορέας (Αν Σαν-Γιανγκ Μινχί-Τσαεγιούνγκ Κανγκ) επικράτησαν των Ρωσίδων (Γκομπόεβα-Οσίποβα-Πέροβα), που θ’ ανέβουν στη δεύτερη θέση του βάθρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γερμανία (Κρόπεν-Σβαρτζ-Ούνραχ), η οποία νίκησε στο μικρό τελικό τη Λευκορωσία (Ντζιομινσκάγια-Καζλουσκάγια-Μαρουσάβα) με 5-1.

Με το χρυσό αυτό η Νότια Κορέα ισοφάρισε ένα τρομερό Ολυμπιακό ρεκόρ. Έχοντας κερδίσει όλα τα χρυσά μετάλλια στο ατομικό γυναικών από τους αγώνες της Σεούλ το 1988, η ασιατική χώρα έφθασε τις εννιά διαδοχικές πρωτιές. Ετσι κατάφερε να ισοφαρίσει το μεγαλύτερο σερί χρυσών μεταλλίων σε όλα τα αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων. Επίδοση που έχει σημειώσει μόνο η Ολυμπιακή ομάδα κολύμβησης 4Χ100 των ΗΠΑ, η οποία σάρωσε τα χρυσά μετάλλια από το 1984 έως το 2016 στο Ρίο.

Η τελική κατάταξη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Νότια Κορέα (Αν Σαν-Γιανγκ Μινχί-Τσαεγιούνγκ Κανγκ)

2. Ρωσία (Γκομπόεβα-Οσίποβα-Πέροβα)

3. Γερμανία (Κρόπεν-Σβαρτζ-Ούνραχ)

4. Λευκορωσία (Ντζιομινσκάγια-Καζλουσκάγια-Μαρουσάβα)

5. Ιαπωνία (Χαγιακάβα-Νακαμούρα-Γιαμαούτσι)

6. Μεξικό (Ρομάν-Βαλένσια-Βάσκες)

7. Ιταλία (Αντρεόλι-Μποάρι-Ρεμπαλιάτι)

8. ΗΠΑ (Μπράουν-Κάουφχολντ-Φερνάντες)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης