Λυκουρόπουλος: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 17:31
Λυκουρόπουλος: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια»

Μετά τα όσα συνέβησαν με την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια η ΕΡΤ υπέπεσε σε δεύτερο… φάουλ, καθώς δεν μετέδωσε τον αγώνα πινγκ πονγκ ανάμεσα στον Παναγιώτη Γκιώνη και τον Αιγύπτιο Σαλέχ.

Αρχικά η αναμέτρηση είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί από το διαδικτυακό ERΤSPORTS 2 το πρωί της Κυριακής, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ελληνικής ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οι Ιάπωνες δεν έδωσαν άδεια στη δημόσια τηλεόραση για να μεταδώσει ματς από το τραπέζι 3!

Έτσι, η προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή καλύφθηκε μέσω συνδρομής από το Eurosport.

Ο Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος με γραπτή του δήλωση πήρε θέση για το συμβάν, τονίζοντας ότι η δημόσια τηλεόραση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει όλες τις προσπάθειες των ελλήνων αθλητών μας.

Εν συνεχεία εξήγησε τι συνέβη και δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη το παιχνίδι του Γκιώνη, ενώ μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια».

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η ΕΡΤ, όπως όλα τα εθνικά δίκτυα που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει ζωντανά  όλες -ει δυνατόν- τις προκριματικές προσπάθειες των αθλητών της χώρας μας. Έτσι συνέβη και με τον πρωταθλητή μας στο Πινγκ Πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη, που αγωνίστηκε σε δεύτερο προκριματικό αγώνα σήμερα το πρωί.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πότε αγωνίζεται -μετά την πρώτη πρόκρισή του που η ΕΡΤ μετέδωσε live-  υπήρξε γραπτό αίτημα της ΕΡΤ προς την καθ’ ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS), με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, αυτό απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.

Η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους.

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η σημερινή κριτική που δέχεται ακόμη και το BBC από βρετανικές εφημερίδες για τη μη μετάδοση, xθες, της προκριματικής προσπάθειας του Βρετανού Oλυμπιονίκη Adam Peaty.

Γιώργος Λυκουρόπουλος, Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος ΕΡΤ».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 17:40