Ολοκληρώθηκε η πρώτη εκπομπή με τίτλο «Τα μυστικά της Αμφίπολης» η οποία μεταδόθηκε μέσω της τηλεόρασης της Ζούγκλας την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου.

Στο στούντιο της εκπομπής φιλοξενήθηκε η αρχαιολόγος Καλλιόπη Λημναίου – Παπακώστα, ο αρχαιολόγος και εκδότης περιοδικού Ευάγγελος Μπεξής και ο φιλόλογος-συγγραφέας Νίκος Κούκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους αρχαιολογικούς θησαυρούς που κρύβει η Ελλάδα, στις ανασκαφές της Αμφίπολης αλλά και στα σενάρια για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μίλησαν μεταξύ άλλων, ο αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης, ο αρχαιολόγος από τo Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Κυριάκος Σαββόπουλος, ο καθηγητής αρχαίας ιστορίας του Πανεπιστημίου της Κύπρου Θεόδωρος Μαυρογιάννης αλλά και ο συνεργάτης της Κατερίνας Περιστέρη, τεχνικός –  γεωλόγος Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου.

Όσον αφορά στο ρεπορτάζ, προβλήθηκαν οι συνεντεύξεις, του κορυφαίου Ιταλού αρχαιολόγου Νικόλα Μπονακάζα, του καθηγητή στο Α.Π.Θ Μιχάλη Τιβέριου, της αρχαιολόγου Πέπης Λαζαρίδου, του υπουργού Πολιτισμού Κωνσταντίνου Τασούλα αλλά και του προέδρου της «Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών» Νικόλαου Μέρτζου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκπομπή έκρυβε πολλές εκπλήξεις…

Οι τηλεθεατές είχαν τη δυνατότητα να σχολιάζουν και να ρωτούν κατά τη διάρκεια της εκπομπής στο email: info@zougla.gr ή στο τηλέφωνο 211-5550500.

Μην χάσετε την Τετάρτη:O ερευνητής Xάρης Τζάλας στην εκπομπή «Τα μυστικά της Αμφίπολης»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης