Είναι προκλητικό να διαπιστώνεις ως πολίτης ότι η κυβέρνηση γνωρίζει από τις 2 Ιουνίου, ότι ένας υπουργός συνταξιδεύει φιλοξενούμενος του ισχυρού άνδρα της Siemens και φυσικά αυτό τον εμπλέκει στις αποκαλύψεις για την υπόθεση. Γιατί φυσικά και μέσω έμπιστων οδών γίνονται οι δουλειές, όπως η χρηματοδότηση των κομμάτων από μαύρα ταμεία. Άρα η εμπλοκή του υπουργού είναι δεδομένη. Χωρίς φυσικά να υπάρχει υποψία περί ποινικών ευθυνών. Από τότε όμως η κυβέρνηση επιμένει στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ έκτοτε θα έπρεπε να έχει διαβιβαστεί στη Βουλή η υπόθεση.

Η σκοπιμότητα της κυβέρνησης είναι πλέον αποδεδειγμένη, όπως επίσης είναι καταγεγραμμένη και η επιμονή του προέδρου της Βουλής ότι η σύνοδος θα λήξει όπως είχε προγραμματιστεί και δεν θα παραταθεί, ώστε να μην πλησιάσει η ώρα της παραγραφής των ποινικών ευθυνών. Συνεπώς είναι και καταγεγραμμένη η προσπάθεια της ΝΔ να επιδιώξει μελλοντικά έναν συμψηφισμό. Το καλοκαίρι του 2009, όταν θα έχουν παραγραφεί και οι όποιες ποινικές ευθύνες υπουργών της κοινοβουλευτικής περιόδου 2004-2007 (όπως έχουν παραγραφεί οι όποιες ποινικές ευθύνες υπουργών της κυβέρνησης Σημίτη), τότε θα δεχθεί και η κυβέρνηση Καραμανλή προανακριτική επιτροπή για παραγραμμένα αδικήματα. Συμψηφισμός σε όλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα όλοι οι υπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ είναι δασκαλεμένοι να λένε ότι «το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συμψηφίσει τον Τσουκάτο με έναν υπουργό που πήγε βόλτα». Πράγματι, όμως, δεν γίνεται συμψηφισμός. Γιατί η υπόθεση Τσουκάτου αφορά πριν το 2000 και δεν είναι το ίδιο με ό,τι έκαναν στελέχη της ΝΔ το 2005, το 2006 και το 2007. Ευφυώς η ΝΔ καταγγέλλει συμψηφισμό. Ανοήτως το ΠΑΣΟΚ κάθεται και τα ακούει, όταν έχουμε εν ενεργεία πρωθυπουργό που προσπαθεί να αθωώσει εν ενεργεία υπουργό. Πράγματι δεν μπορεί να γίνει συμψηφισμός με την περίπτωση Τσουκάτου γιατί ο Παπανδρέου έμαθε το 2008 την υπόθεση που έγινε πριν από το 2004, όταν δηλαδή δεν ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Καραμανλής όμως μαθαίνει το 2008 ό,τι έκαναν οι σημερινοί του υπουργοί την πρώτη τριετία 2004-2007 και συνειδητά προσπαθεί να καθυστερήσει ώστε να παραγραφούν οι ποινικές ευθύνες τους. Επιδιώκει δηλαδή και κουκούλωμα της υπόθεσης, γιατί μάλλον είναι βέβαιος ότι το κόμμα του θα καταρρεύσει υπό το βάρος των αποκαλύψεων, χειρότερα από το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης