Η εμφάνιση της γρίπης των χοίρων στη χώρα μας είναι γεγονός. Δυστυχώς, από χθες το βράδυ υπάρχουν 144 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία το Υπουργείο Υγείας -με παρέμβαση προφανώς του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου- προσπάθησε έντεχνα να αποκρύψει. Περιέργως, και τα 144 περιστατικά -χωρίς θύματα μέχρι στιγμής – επισημάνθηκαν μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος. Εντυπωσιακό είναι ότι όλα κατεγράφησαν από κανονικές κάμερες στο περιστύλιο της Βουλής, χωρίς την χρήση θερμικής κάμερας, και παρ’ όλα αυτά δεν ακολούθησε συναγερμός. Τα υπεύθυνα κυβερνητικά στελέχη επέλεξαν την παρακινδυνευμένη οδό της αποσιώπησης του προβλήματος.

Εκτός από τα περιστατικά αυτά, εντοπίστηκαν δύο επί πλέον ύποπτα, τα οποία προς το παρόν εξετάζονται χωρίς οι ειδικοί επιστήμονες να έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένο συμπέρασμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, τα οποία ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι ανησυχίας και ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πανικοβληθεί ο πληθυσμός, καθ’ όσον και παλαιότερα είχαν επισημανθεί παρόμοια κρούσματα χωρίς σοβαρές συνέπειες.

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί να δοθεί σε ευπαθείς ομάδες -ήτοι φιλότιμους, αξιοπρεπείς, ρομαντικούς και έντιμους πολίτες.

Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν αναμένεται να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες, λόγω της ύπαρξης ενός μεταλλαγμένου από το ‘91 συνταγματικού άρθρου, που παραγράφει τα αδικήματα των φορέων της νόσου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατέρας του, ο γνωστός για τα συνταγματικά ερευνητικά του προγράμματα σε πληθυσμιακές ομάδες, Βαγγέλης Βενιζέλος.

(Πρώτη καταχώρηση: 5 Μαϊου, 03:48)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης