Η ανοχή είναι ένα από τα μειονεκτήματα της Δημοκρατίας. Ο πατέρας του σημερινού εύελπι, ο οποίος ως αρχηγός τάξης μαζί με συναδέλφους του τραγούδησε την ημέρα του Πολυτεχνείου τον ύμνο της 21ης Απριλίου, είχε υποχρεώσει συνάδελφό του (28η Οκτωβρίου 1982) να γονατίσει και να αποκηρύξει τον κομμουνισμό. Το καθεστώς εκείνης της εποχής -ΠΑΣΟΚ- αντί να τον στείλει στο σπίτι του προς γνώση και παραδειγματισμό, του επέτρεψε να παραμείνει στο στράτευμα.

Αποχώρησε αντιθέτως ο άτυχος συνάδελφός του από την Καρδίτσα, ο οποίος αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές του φασιστοειδούς…!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Φαραντάτος πληροφορηθείς ότι ο Παπαϊορδανίδης πρωτοετής εύελπις συμμετείχε κατά το παρελθόν σε συγκέντρωση του ΚΚΕ, του επετέθη μαζί με άλλους οκτώ τεταρτοετείς τραμπούκους λοχίες και του ζήτησαν να αποκηρύξει το κόμμα! Όταν ο άτυχος νέος αρνήθηκε να το πράξει, οι παλικαράδες της σχολής τον έκαναν τόπι στο ξύλο στέλνοντάς τον στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ο Παναγιώτης Φαραντάτος τιμωρήθηκε με 40 ημέρες φυλακή, οι υπόλοιποι με 30, όσες και για ένα απλό παράπτωμα ενώ το θύμα με 20 και το σκεπτικό ότι οι αποκαλύψεις του είχαν ως αποτέλεσμα να διασυρθεί το στράτευμα!

Για να χρυσώσει μάλιστα το χάπι, η τότε ηγεσία του στρατεύματος αποστράτευσε τον συνταγματάρχη, πατέρα του ανήσυχου αξιωματικού και παππού του σημερινού δράστη…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα πιθανόν να συμβεί το ίδιο ή κάτι χειρότερο. Οι κύριοι αυτοί -πατέρας και γιός- να πάρουν και προαγωγή για το ανδραγάθημά τους προκειμένου να ολοκληρώσουν ανενόχλητοι το «εθνικό» έργο τους εις βάρος της Δημοκρατίας…

Αίσχος!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης