Ετοιμαστείτε για το κουνέλι του νερού – πρόκειται να πηδήξει μετά από 12 χρόνια.

Η σοφία των 4. 700 ετών ονομάζεται σεληνιακό ημερολόγιο. Πάρτε τον καφέ σας ( ή φτιάξτε τσάι) πριν διαβάσετε αυτό το άρθρο. Χαλαρώστε και ανοίξτε τον εαυτό σας στο πιο συνηθισμένο γεγονός στον πλανήτη Γη. Θα μιλήσω για τη σχετικότητα του χρόνου, αλλά σε διαφορετική κλίμακα. Αυτή τη φορά θα επιστήσω  την προσοχή σας στα ημερολόγια! Θα είναι τόσο διασκεδαστικό όσο και ενημερωτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το σεληνιακό νέο έτος ή, με το πιο συνηθισμένο όνομα, το κινεζικό νέο έτος  και …έρχεται.

Για έναν σημαντικό αριθμό ανθρώπων στον Κόσμο (για την ακρίβεια, για το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού των 8 δισεκατομμυρίων, εκτός από το τυπικό δυτικό ημερολογιακό έτος), το νέο έτος θα ξεκινήσει στις 22 Ιανουαρίου. Η κινεζική αστρολογία αποκαλεί αυτό το νέο έτος “το έτος του κουνελιού” – το τέταρτο ζώο από τα δώδεκα ζώδια. Κάθε έτος σχετίζεται με ένα από τα πέντε στοιχεία εκτός από το ζώδιο του. Έτσι, αυτή είναι η χρονιά του Κουνελιού του Νερού.

Συστήματα ημερολογίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα σεληνιακό ημερολόγιο, στο οποίο οι μήνες είναι σεληνιακοί αλλά τα έτη είναι ηλιακά – αυτό είναι περίεργο, έτσι δεν είναι; Αλλά οι κινήσεις της σελήνης ευθυγραμμίστηκαν με την πορεία του Ήλιου. Το σεληνιακό ημερολόγιο χρησιμοποιήθηκε στους πρώτους πολιτισμούς ολόκληρης της Μέσης Ανατολής, εκτός από την Αίγυπτο και την Ελλάδα. Θεωρείται ότι εφευρέθηκε στη Μεσοποταμία τον 27ο αιώνα π. Χ. , σχεδόν κοντά στην εφεύρεση της γραφής.Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ημερολόγιο είναι μια επινόηση για τη διαίρεση της ροής του χρόνου σε μονάδες που ταιριάζουν στις τρέχουσες ανάγκες της κοινωνίας εκείνη τη στιγμή. Οι κατασκευαστές ημερολογίων είχαν βάλει στο σύστημα τα χρονικά σημάδια που προσέφερε η φύση -όπως οι φάσεις της Σελήνης και οι ώρες συγκομιδής- και αναδιάρθρωσαν την πραγματικότητα για να την προσαρμόσουν στις κατασκευές της κοινωνίας.

Ως αποτέλεσμα, το αρχικό σεληνιακό ημερολόγιο εξελίχθηκε στο ηλιακό σύμπαν και κατέληξε στη ρωμαϊκή ιστορία μέσω του Ιουλιανού ημερολογίου το 45 π. Χ. Το Γρηγοριανό ημερολόγιο (αυτό που χρησιμοποιούμε στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου σήμερα) είναι μια μικρή τροποποίηση και αντικατάσταση του Ιουλιανού ημερολογίου το 1582 από τον Πάπα Γρηγόριο ΧΙΙΙ.

Προσωπικά, μου αρέσει να αντιμετωπίζω τον χρόνο με βάση τις φάσεις της Σελήνης στην καθημερινή μου ζωή. Είναι πολύ απλές και ολιστικές. Το σύγχρονο ημερολόγιο είναι καλό για τις πιστές μας ψυχές και τους εταιρικούς λογαριασμούς. Εξάλλου, πριν από τον χρόνο υπήρχαν εποχές.

Ανοιξιάτικη γιορτή

Η έκκλησή μου για ερημιά, φωτισμένη από τα 4.700 χρόνια σοφίας, απολαμβάνει τις πρακτικές των χωρών της Ανατολικής Ασίας. Σε αυτήν την περίπτωση, γιορτάζει το Φεστιβάλ της Άνοιξης ή το Σεληνιακό Νέο Έτος, που σηματοδοτεί το παραδοσιακό κινεζικό ημερολόγιο της Ηλιοφάνειας.

Η Γιορτή της Άνοιξης σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και την έναρξη της ανοιξιάτικης περιόδου!

Η πρώτη ημέρα του κινεζικού νέου έτους ξεκινά με τη νέα σελήνη που εμφανίζεται μεταξύ 21 Ιανουαρίου και 20 Φεβρουαρίου.

Το 2023

21 Ιανουαρίου είναι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς – η νέα σελήνη εμφανίζεται!

22 Ιανουαρίου είναι η πρώτη μέρα του νέου έτους — Το WATER RABBIT πετάει.

Και το βόρειο ημισφαίριο προετοιμάζεται για την άνοιξη – τα νέα ξεκινήματα!

Είναι μια νέα χρονιά…

Το κουνέλι του Νερού

Στην Κίνα, το κουνέλι είναι γνωστό ως σύμβολο της μακροζωίας, της ειρήνης και της ευημερίας. Το ζώδιο του κουνελιού είναι σύμβολο ελπίδας.

Δείτε αυτόν τον οπτικό οδηγό για το Έτος του Κουνελιού 2023.

Είναι καλό να κάνετε προθέρμανση.

Επίσης, η τελευταία χρονιά του νερού ήταν το 1963.

Εδώ είναι μια εξαιρετική πηγή για να θυμάστε τι συνέβη πριν από 60 χρόνια.

Για να σας δώσω κάποια έμπνευση.

Η εμβληματική δήλωση αποστολής «Θα βάλουμε έναν άνθρωπο στο φεγγάρι μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας» προφέρθηκε από τον JF Kennedy το 1962, και δολοφονήθηκε το επόμενο έτος το 1963. Τα χρόνια της Beatlemania ξεκίνησαν με τους Beatles και ο «Tito» ονομάστηκε «Πρόεδρος ισόβια» στη Γιουγκοσλαβία.

Τι έρχεται μετά

Ο δωδεκαετής κύκλος ξεκίνησε το 2020 με το πρώτο ζώδιο , τον RAT, ακολουθούμενο από το OX. Φέτος ήταν το TIGER. Συνήθως, ο αρουραίος είναι ένα ενοχλητικό σημάδι με αναμενόμενη αναταραχή – δείτε τι συνέβη με τον Covid. Το βόδι αντιπροσωπεύει τη σκληρή δουλειά — δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο για το 2021. Ο Τίγρης είναι θαρραλέος, δυνατός και θηρίο όλων των ζώων. Ο κόσμος μετατοπίστηκε σημαντικά σε συγκρούσεις, κρίσεις και ούτω καθεξής. Πιστεύω ότι το RABBIT θα φέρει περισσότερη ελπίδα, ενέργεια και έμπνευση για την ανθρωπότητα (Τουλάχιστον, έτσι νιώθω όταν φαντάζομαι ένα κουνέλι).

Ας ελπίσουμε για το καλύτερο. Ο κόσμος χρειάζεται ελπίδα περισσότερο από ποτέ. Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Το 2020, το έτος RAT ήταν μια νέα αρχή – μια νέα εποχή! Πιστεύω ότι είναι η αρχή της νέας παγκόσμιας τάξης μετά την παγκοσμιοποίηση σε συνδυασμό με τη μαζική ψηφιακή αναστάτωση.

Είναι καιρός να ετοιμαστείτε για το νέο ξεκίνημα. Ή τουλάχιστον να νιώθετε ότι είναι μια νέα αρχή για πολλούς ανθρώπους.

#1

Αφιερώστε χρόνο για βαθύ καθαρισμό συμπλέγματος αυτή την εβδομάδα και κάντε το μέχρι την παραμονή της 21ης ​​Ιανουαρίου. Ό,τι κι αν κάνετε, ακούστε την εσωτερική σας φωνή. Θα σας πει ακριβώς τι δεν πρέπει να μεταφέρετε στη νέα χρονιά του νερού. Βγάλτε τη μεγάλη βρωμιά από το σώμα σας και καθαρίστε πρώτα τον χώρο σας!

#2

Διασκεδάστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα την παραμονή της 21ης ​​Ιανουαρίου, και κάντε πολύ θόρυβο!!! Rock the house… Και προσφέρετε ευγνωμοσύνη για τις ψυχές του παρελθόντος μόνο με το να τις θυμάστε. Προσευχηθείτε για αυτούς. Δώστε λίγα χρήματα στους νέους σε κόκκινους φακέλους αμέσως μετά τα μεσάνυχτα. Είναι παραδοσιακό να δίνετε τα πολλαπλάσια του οκτώ, όπως οκτώ νομίσματα ή να τελειώνετε με τον αριθμό οκτώ – όπως το 88! Φέτος θα δοκιμάσουμε νομίσματα σοκολάτας.

#3

Μην καθαρίζετε το σπίτι σας ή το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα σας στις 22 Ιανουαρίου — την πρώτη μέρα του νέου έτους. Απλώς κρατήστε τα πάντα όπως είναι. Δεν λειτουργούν! Κάντε μια μεγάλη βόλτα στη φύση. Απλώς υπενθύμισε στον εαυτό σου να είσαι ανοιχτός σε ό,τι έρθει τη νέα χρονιά. Πιστέψτε στο κουνέλι στην ερημιά. Δώστε της το προβάδισμα αυτή την ευοίωνη μέρα! Πήδα, κουνέλι!

                                                                                   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης