Του Ν.Ι.ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

Άκου, Κούλη μου. Μάλλον διάβασε. Γεννήθηκα την δεκαετία του 80΄. Ξέρεις, αγαπητέ μου, εκείνα τα χρόνια, ο δικομματισμός ήταν έντονος. Το τσουνάμι του εμφυλίου, είχε ξεπεράσει αυτό του Ινδικού Ωκεανού το 2004. Άντεξα. Μα δεν επέλεξα. Γόνος αξιωματούχου της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκα στην ΟΝΝΕΔ και κατόπιν στην ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Δίχως να το καταλάβω. Μεγάλωσα με Ρόμπεν Ουίλιαμς και Μειμαράκη. Με Μπέσυ Αργυράκη , Μιχαλολιάκο και cinemaΠαρασκευή και 13…..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρχαν κι έντιμα στελέχη ,τότε, Κούλη μου. Ούτε Siemens, ούτε διαφθορά. Τουλάχιστον σε μέγιστο κι απροκάλυπτο βαθμό. Κάτι μπαλκόνια είχαμε, κι εκείνα ελεγχόμενα από τον Μπιρσίμ επί ΠΑΣΟΚ (ή ΘΑ ΣΟΚ) κι από πάνω κάποιοι πραγματικά ηθικοί, (βλέπε Ράλλης) να βροντοφωνάζουν «δεν θέλω ουουου», στην προσπάθεια γιουχαϊσματος του ονόματος του Ανδρέα Παπανδρέου.  Ωραίες εποχές Κούλη μου. Ελεύθερες. Μπουζούκια, χρήμα, λουλούδια, πρώτα τραπέζι πίστα,  αφισοκολλήσεις, πρασινοφρουροί, ξύλο με τα χέρια, ΚΚΕ ισχυρό ενωμένο δυνατό, και μέχρι 10 τοις εκατό ο στόχος και το targetgroup. Τα θυμάσαι Κούλη μου ή ήσουν μικρούλης;

Μετά μπλέξαμε. Εις το όνομα της Δημοκρατίας. Της δήθεν Δημοκρατίας. «Με άλλα λόγια θα στο πω», αλλά Παπακωνσταντίνου και Μαχαιρίτσα Κούλη μου. Σε σένα απευθύνομαι τυπάκο. Που σου έβρισε για τη Siemensσυθέμελα το γενεαλογικό ΣΠΙΤΙ ο Άδωνις για τη Siemens (“χαρίζω και γω τον βουλευτικό μισθό αρκεί να είχα τα λεφτά του Μητσοτακέϊκού και της Siemens”) και τον έχρισες αντιπρόεδρο. Κουβαλούσε τσεκούρια σε πορείες της ΕΠΕΝ ο πρόεδρός της Βορίδης (1985-90) και κουνάει απειλητικά το δάκτυλο σε όσους κάνουν πορείες, ως υπουργός εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας!!!

Κι έβαλες μια παρέα από goldenboysνα διοικήσουν την Ελλάδα. Μέχρι υπουργοποίησες για την τάξη των πολιτών, τον μη ψηφισμένο και εκλεγέντα Χρυσοχοϊδη, προφανώς επειδή δεν κατάφερε ποτέ να βρει τον τρόπο που δεν σκοτώθηκε ο ίδιος αλλά έχασε τον προσωπικό του φρουρό Παναγιωτάκη σε βόμβα μέσα στην ΓΑΔΑ…..Μόνο εσύ, Κούλη μου, στην σύγχρονη ιστορία, ανασταίνεις και νεκρούς….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλά όλα αυτά Κούλη μου. Έπεσαν και οι συγκυρίες. Ήταν ευμενείς μαζί σου. Να τα λέμε όλα. Είχες απέναντί σου τον γιό του Τζεπέτο. Τον Τσίπρα. Δεν είπε και ΜΙΑ έστω αλήθεια.  ¨Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Κίνημα δεν πληρώνω», «GoHomeΜέρκελ», μέχρι που την δημοσκόπηση για εντός ή, εκτός Ευρώ, την μετέτρεψε από το στεντόρειο ΟΧΙ  σε ΝΑΙ σε όλα!!! Με αφορμή μία έρπη στα χείλη , εξαργυρώνοντας δεκάδες αυτοκτονίες ανθρώπων….

Ε, αφού ο Τσίπρας δεν μπήκε σε λαϊκή γκιλοτίνα, γιατί να πας εσύ Κούλη μου; Στο κάτω κάτω τι είπες; Τι έκανες; Ακριβώς λιγότερα ψέματα από τον Τσίπρα. Εκείνος είπε 10 στα 10 ψέματα , εσύ μόλις τρία στα τρία: «Επαναδιαπραγμάτευση στο όνομα Μακεδονία»,  αλλά μας ξεφτίλισαν στο Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα με  τον τίτλο αποκλειστικά Macedonia. Έταξες «κλείσιμο δομών»και διπλασίασες τους λαθρομετανάστες (δες Μαλακάσα και ΜΑΤ σε Χίο Μυτιλήνη)ενώ παράλληλα, είπες φρένο στην ανεργία , προτρέπεις νέα παιδιά για σίγουρο και μισθό και θέσεις εργασίας να πάνε στο εξωτερικό.

Άσε τα αναδρομικά που έταξες σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους και τις αποκαταστάσεις σε θέματα δικαιοσύνης, Παιδείας, Θρησκείας και κουραφέξαλα. Απλά εσύ φορούσες γραβάτα…..

Κούλη μου, είπαμε. Δεν είπαμε; Πήρες τη σκυτάλη της παγκοσμιοποίησης και την πας σαν την Ολυμπιακή δάδα. Κάνεις ακριβώς ότι σου πουν, χωρίς έρπη. Μάλλον το κάνεις με  έρπειν.  ΜΕ στρατιωτικό κέλευσμα. Σέρνεσαι. Όχι για το συμφέρον του λαού, αλλά για να σώσεις το κυβερνητικό σου τομάρι Κούλη μου. Τα κατάφερες αγοράκι μου. Αλλά δεν πρόσεξες κάτι. Τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που υποτίθεται πως υπηρετείς κ εξυπηρετεί κι  ένας από το τζάκι σου. Κάποιος Μπακογιάννης στην σύγχρονη-έστω-Αθήνα….Με τόσα τζάκια θέλετε και καπνικαρέες (εκείνους που έπαιρναν δασμούς από μεγάλα τζάκια-σπίτια) Κούλη….

Ποιοι, όμως, Κούλη μου, σε προστατεύουν;  Το ξέρεις και το ξέρω. Εγώ εσύ κι όλη η Ελλάδα, πλέον. Από τη στιγμή που εσύ προώθησες, έβαλες, έχωσες, στα mediaPRESS ΕΜΠΟΡΟΥΣ. Διάβασέ το ορθά. Μην με δώσεις πουθενά….  Εμπόρους Τύπου εννοώ. PRESSEMPOROYS. Tους ξέρεις επίσης εσύ εγώ ,το συγγενολόι σου και όλη η Ελλάδα. ..

Το θέμα ποιο είναι Κούλη μου. Τοπρόσφατο, το απτό, το αληθοφανές. Με την πανδημία του covid19 –έφερες πασά μου- πολλές άλλες πανδημίες. Αμφιβολίας, αμφισβήτησης, γκρίνιας, φτώχιας, λουκέτων στην αγορά, κόντρας, αντιπαράθεσης, εμφυλοσπαραγμού. Και δεν σταμάτησες εκεί. Το έκανες υποχρεωτικό και ιδιαιτέρως, ένα από τα πλέον ΠΡΟΣΩΠΑΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ δεδομένα, τα έδωσες μέσω της πλατφόρμας taxisστην ΑΑΔΕ!!!…Έκαμες γιατρούς τους γραμματείς και Φαρισαίους!

Αλλά Κούλη μου, πάμε και λίγο πιο κάτω. Εμένα που , για παράδειγμα, ήμουν έτοιμος να θυσιάσω λίγα τετραγωνικά δέρματος και πολύ υπομονή για ένα «τρύπημα», με έκανες καχύποπτο με τις υποχρεωτικές ντιρεκτίβες σου. Πάνω , λοιπόν, Κούλη μου, που αντέδρασα από τα ανεδαφικά και δίχως επιχειρηματολογία λεγόμενά σου, εκεί που με έκανες αντίπαλό σου και είπα ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ το εμβόλιο, χωρίς συνομοσιολογίες και γαρνιτούρες ελευθεριών…..έρχεσαι και λες «ναι, αλλά θα το κάνει ο 16χρονος γιός σου που παίζει μπάλα».

Έτσι είπες Κούλη μου. Υποχρεώνεις μέσω του άβουλου ενεργούμενού σου, κάποιου Αυγενάκη, να εμβολιαστεί το παιδί μου, με τη συγκατάθεσή ΜΟΥ (εμένα του αρνητή) γιατί αν δεν το κάνει (το εμβόλιο) θα γίνουμε ΕΧΘΡΟΙ. Θα του κόψεις τον αθλητισμό! Διότι αγαπάει τη μπάλα και την άθληση. Έτσι Κούλη μου; Γιατί όλα αυτά; Επειδή δεν μαχαιρώνει στον δρόμο όπως τα άλλα 14χρονα, 15χρονα, 16χρονα;Επειδή δεν είναι «παρασιτικός»; Γιατί δεν καπνίζει μπάφο; Αυτά, βλέπεις,  δεν αθλούνται και δεν υποχρεούνται εμβολιασμού….

Έγινες φασίστας Κούλη μου. Διχαστής , δακτυλοδεικτούμενος και εξουσιαστής. Και ξέρεις τι κατάφερες. Όχι κάτι ανύποπτους σαν κι εμένα, που ήμουν έτοιμος να κάνω το εμβόλιο, να γίνω «συνομοσιολόγος¨, αλλά και όσους το έκαναν να βλέπουν πως είσαι απλά ένας εντολοδόχος-πιόνι. Δίχως επιχειρήματα με την συντριπτική πλειοψηφία των θυμιατών-ΜΜΕ –μαζί σου να σε λιβανίζουν. Ενώ ξέρεις. Αν περπατήσεις έστω μια ,μέρα δίχως σωματοφύλακες, ελεύθερος, η ντομάτα θα πάει σύννεφο. Δεν είσαι ανεπιθύμητος, πλέον από τις γειτονιές, είσαι από την Ελλάδα Κούλη μου….Είσαι ο νέος Τσίπρας της δεξιάς. Μάλλον χειρότερος….

Καληνύχτα Κούλη μου. Μάλλον ΚΥΡΙΑΚΟμου.Συγγνώμη για το «Κούλης». Διότι «Κούλης» ,κατά τον Καββαδία, Κούλης, ήταν ο ακάματος μούτσος στα καράβια.Αυτός δεν είχε τζάκι, ήταν φτωχός και είχε αξιοπρέπεια, Κυριάκο μου. Τους ζητώ συνολικά (στους Κούληδες) ταπεινά συγνώμη αδελφέ της Ντόρας, κουμπάρας του Βαγγέλα. θείε του Μπακογιάννη, γιέ του Μητσοτάκη. Καλή τύχη ΑΥΤΟΝΟΜΕ Κυριάκο μου.  Θα την χρειαστείς. Άλλωστε, «εσύ με την αξία σου κι όχι με ξένες (ή παγκόσμιες) πλάτες»…. Γελάνε και τα εμβόλια μαζί σου, για να ξέρεις….

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης