Οι ''καθηγητές'' διαιτησίας της TV είναι επικίνδυνοι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009, 12:46
Γιώργος Αρκουλής
Οι ''καθηγητές'' διαιτησίας της TV είναι επικίνδυνοι
Ήρεμα, σε γενικές γραμμές, κύλησε η διαιτησία στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, δηλαδή ο πλέον επικίνδυνος τομέας του προϊόντος, που τόσες ενοχές κουβαλάει διαχρονικά στη ζοφερή του πορεία… Όμως, ας μη βιαστούν οι ποδοσφαιρόφιλοι –κυρίως οι οπαδοί των μικρών ομάδων– να βγάλουν θετικά συμπεράσματα, διότι υπάρχουν μπροστά μας 28 αγωνιστικές (συν κάτι υπόλοιπα), οπότε κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει μόνιμη δικαιοσύνη…

Αυτή η σχετική επιτυχία, οφειλόταν σε προσεκτικές κινήσεις της αρμόδιας επιτροπής ορισμού. Για παράδειγμα, ο υψηλόμισθος (για δέκα χιλιάρικα αργομισθία μιλάμε!) Κύρος Βασσάρας, και οι συνεργάτες του, φρόντισαν ώστε στα παιγνίδια των μεγάλων (δηλαδή των μόνιμων βαθμοθηρικών του τουρνουά) να διευθύνουν έμπειροι και δοκιμασμένοι διαιτητές. Οπότε, οι δύο νέοι της λίστας εστάλησαν σε Νέα Σμύρνη και Καβάλα, όπου τα έκαναν μαντάρα.

Με αυτή τη λογική, όλοι (οι μεγάλοι) έμειναν ικανοποιημένοι, πήραν τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουν. Όπως συνεχίζει στη φάμπρικα της ΝΕΤ –Κυριακή βράδυ- να καλύπτει (αν δεν αγιοποιεί) τους διαιτητές ο φερόμενος ως καθηγητής του κλάδου εντιμότατος Παναγιώτης Βαρούχας. Αυτός ο άνθρωπος, με τη λογική που κρίνει –όχι τις φάσεις αλλά τα πρόσωπα- ενδέχεται να ονομαστεί κάποια στιγμή ‘πολιούχος’ της σφυρίχτρας ή να βγει δήμαρχος στο Χαλάνδρι. Ετσι κι αλλιώς, διαθέτει πανίσχυρους φίλους στα ΜΜΕ και τις ΠΑΕ.

Ο Κατσαρός με την αναβαθμισμένη Καραμανλή έδειχναν τις φάσεις από το χωράφι της Καβάλας και ο ‘καθηγητής’ ζητούσε να αντιμετωπιστεί με συμπάθεια ο ‘πρωτάρης’ ρέφερι. Για τον οποίο δήλωσε ότι ‘τον γνωρίζω, είναι καλός διαιτητής’. Που σημαίνει ότι έκρινε την ποιότητά του και τον χαρακτήρα του αλλά όχι το έργο του στο συγκεκριμένο παιγνίδι.

Για τον διαιτητή Δαλούκα, ο οποίος έγραψε στα παλιά του παπούτσια τον ΚΑΠ συνεχίζοντας τον αγώνα μετά από 50λεπτη (!) διακοπή στο Καυτανζόγλειο, ο εντιμότατος σχολιαστής της ΝΕΤ δήλωσε περίπου άγνοια του θέματος, προφανώς για να μη διαταραχτούν οι σχέσεις του με το κανάλι, με την ηγεσία της Λίγκα, και ενδεχομένως με τον Αντώνη Ρέμο…Δεν είναι έτσι!

Με λίγα λόγια: οι τηλεοπτικοί καθηγητές διαιτησίας ήταν και παραμένουν λίαν επικίνδυνοι για το στομάχι μας. Το ότι ακόμη δεν αισθανθήκαμε ‘ενοχλήσεις’, οφείλεται στο ότι μέχρι τώρα δεν σημειώθηκε ανύπαρκτο πέναλτι ή δεν αναφέρθηκαν διαμαρτυρίες, δεν εκδόθηκαν ειρωνικές ανακοινώσεις κλπ. Όλα αυτά, θεωρώ απίθανο να μη προκύψουν στη συνέχεια, για δύο λόγους:

Πρώτο, όλοι οι ‘μεγάλοι’ θέλουν να κατακτήσουν τον τίτλο και μπροστά στον ποθητό στόχο τους, δεν θα τολμήσουν να συγχωρήσουν κανένα, παρά μόνο τα λάθη των αφεντικών...

Δεύτερο, όλοι οι ‘μικροί’ (ή ‘μεσαίοι’) γνωρίζουν πως θα φτάσει η στιγμή που η ομάδα τους θα αναλάβει τον ρόλο της ‘Ιφιγένειας’, προκειμένου να μη διαταραχθεί η λογική της βαθμολογίας.

Και τότε, θα ψάχνουμε με το μεγεθυντικό φακό να βρούμε το μονόστηλο με την αλήθεια!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009, 12:46