Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη ΝΔ, ήμουν καλεσμένος σε ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων κάνοντας αυτό που γνωρίζω: επικοινωνιακή ανάλυση και εκτιμήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές. Κάποια στιγμή οι δημοσιογράφοι με ρώτησαν για την επόμενη ημέρα του Κόμματος. Τους απάντησα, ότι πολύ σύντομα η ΝΔ θα διασπαστεί και τότε ακολούθησε καταιγισμός ερωτήσεων, γιατί και από πού συμπεραίνω αυτό που λέω. Τους ανέλυσα τους λόγους. Τελείωσε εκείνη η συνέντευξη και άρχισα να γράφω σε χαρτί τους λόγους που θα οδηγήσουν το Κόμμα σε διάσπαση. Τα γεγονότα, όμως, με πρόλαβαν.

Ήρθε η Κυριακή και έσκασε το μεγάλο φιάσκο! Ακυρώθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές! Έκπληξη, απορία, λύπη για τη μεγάλη παράταξη που ίδρυσε ο Κων. Καραμανλής; Αρκετά τα συναισθήματα μα πάνω από όλα οργή. Ναι, οργή! Οργή, γιατί η μπόχα της διαπλοκής και της ανικανότητας βγαίνει από τους υπονόμους της Συγγρού. Απίστευτοι και ανεπάγγελτοι τύποι που το παίζουν παράγοντες και ειδήμονες έχουν ξεκινήσει ένα όργιο σκύλευσης του Κόμματος που κάποτε εξέφραζε το 45% του εκλογικού σώματος. Τυχάρπαστοι, αγράμματοι, παραγοντίσκοι, βοναπάρτιδες και κάθε λογής φύραμα φροντίζει να πέσει ακόμα πιο κάτω η Νέα Δημοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξέρετε ποιό είναι το πραγματικά γελοίο στην υπόθεση της ακύρωσης; Ότι η μπόχα που λυμαίνεται το Κόμμα αναδύεται με τον πιο απλό τρόπο: δεν λειτούργησε το σύστημα που οι κολλητοί της παρέας της Συγγρού πούλησαν στο ίδιο τους το Κόμμα! Η διαπλεκόμενη ιδιωτική επιχειρηματικότητα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα αφού τόσα χρόνια λυμαίνεται, με τη βοήθεια των κομμάτων, μεγάλα ποσά που εμείς τα πληρώνουμε τελικά. Και γράφω για διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα για έναν απλό λόγο: καμία σοβαρή εταιρεία ανά τον κόσμο που θα είχε αναλάβει τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών έστω και μικρού κόμματος δεν θα επέτρεπε να συμβεί κάτι παρόμοιο. Επίσης, πού είναι η προκήρυξη για την προμήθεια του συστήματος ψηφοφορίας; Πού είναι οι τεχνικές προδιαγραφές και οι αποφάσεις των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών του Κόμματος; Πού είναι το σκεπτικό της έγκρισης της δαπάνης για τη συγκεκριμένη εταιρεία και αντίστοιχα οι λόγοι απόρριψης των υπολοίπων (αν υπήρχαν); Μα καλά, πως διάολο καταφέρνουν άλλα κόμματα να πραγματοποιούν εσωκομματικές εκλογές με τη χρήση ελεύθερων λογισμικών και η ΝΔ δεν μπορούσε; Και θέλουν μετά να μιλάνε για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές και σύγχρονο κράτος; Με τίποτα!

Ότι εξέθρεψε η ΝΔ, και τα υπόλοιπα Κόμματα, όλα αυτά τα χρόνια το βρίσκει τώρα μπροστά της. Ο παραγοντισμός, η διαπλοκή, οι κηφήνες που το παίζουν ρυθμιστές, ο γνωστός του γνωστού, οι γνωστοί και τα δικά μας παιδιά που έπαιρναν και παίρνουν δουλειές εκατομμυρίων ευρώ γιατί απλά ξέρουν τον τάδε στο κόμμα, έχουν φτάσει τη Νέα Δημοκρατία να μην είναι ούτε Νέα ούτε με Δημοκρατία. Είναι απλά ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος που αργοσβήνει, αφού του έχει γυρίσει την πλάτη ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος που θα τελειώσει οριστικά παρασύροντας στην αφάνεια όλους αυτούς τους κακόμοιρους παραγοντίσκους.

Αυτό που συνέβη χθες, είναι η απόδειξη όσων γράφουμε για τα κόμματα που όταν δεν αλλάζουν, πεθαίνουν. Και η ΝΔ πεθαίνει. Η ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών, δεν πιστεύω ότι είχε σχέση με το ποιος προηγούνταν και οι τρικλοποδιές που ήθελαν κάποιοι να βάλουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνη Γεωργιάδη. Τίποτα από όλα αυτά. Αν γίνονταν χθες οι εκλογές το δίδυμο του Β’ γύρου ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο. Η ακύρωση ήταν το αποτέλεσμα της διαπλοκής Κόμματος- Επιχειρηματικότητας, που ως στόχο έχει να ταΐζονται τα δικά μας παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλήθεια, διαβάσατε προ ημερών ότι ο νυν Υπουργός Μεταφορών εξώθησε σε παραίτηση τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ κ. Δημητριάδη; Ξέρετε γιατί; Γιατί ο κ. Δημητριάδης ήταν επιτυχημένος σε αυτό που έκανε. Απλά. Δεν ήταν παιδί της διαπλοκής και του κομματικού σωλήνα, της μίζας και του «έχω γνωστό τον τάδε». Και το σύστημα τον κατάπιε. Γιατί το σύστημα δεν έχει χρώμα, μόνο ένα ένστικτο: της επιβίωσης.
Κύριοι, καταφέρατε να κάνετε για ακόμα μια φορά ζημιά στην ΝΔ και φυσικά να δώσετε πολλές ανάσες στον Πρωθυπουργό. Όταν θα θελήσετε να ξανακάνετε εσωκομματικές απευθυνθείτε στον κ. Τσίπρα. Έχει και την τεχνογνωσία και το λογισμικό! Ντροπή σας και μόνο!

*Άρθρο του Γιώργου Καπελλαρή, επικοινωνιολόγου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης