Γεννήθηκε στον Κορυδαλλό του Πειραιά στις 27.1.1944 ο Ιωάννης Τραγάκης. Ως επάγγελμα δηλώνει : Τοπογράφος Μηχανικός. Άλλο που από  το 1974 είναι επαγγελματίας πολιτικός με έδρα την Βουλή των Ελλήνων.

Εδώ μιλάμε για βιογραφικό πολιτικού το οποίο διεκδικεί βραβείο Guinness. Εξελέγη Βουλευτής Β΄ Πειραιώς (με τη Νέα Δημοκρατία) μόλις  το 1974. Από κει και μετά έσπασε τα κοντέρ. Επανεξελέγη το , 1977, Ιούνιο 1989, τον Νοέμβριο του 1989, τον Απρίλιο 1990, τον Μάρτιο του 2004, τον Σεπτέμβριο του 2007, τον Οκτώβριο του 2009, τον Μάιο και Ιούνιο του 2012, τον Ιανουάριο και Σεπτέμβριο του 2015 και πάλι πρόσφατα….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τεράστια περίπτωση ο Ιωάννης Τραγάκης. Μια κατηγορία μόνος του. Και στα μεταγραφικά ΑΣΣΟΣ. Μέχρι την ιδιαιτέρα του «εσωκομματικού αντιπάλου του» προσέλαβε, την γραμματέα του Τάσου Νεράτζη, ώστε να τον αποδυναμώσει όταν ήταν αντίπαλοισην Β΄ Πειραιώς. . Ομιλούμε για πολιτικό champions league , όχι παίξε γέλασε…   

Επίσης στο παλμαρέ του θα δείτε πως το 2004 εξελέγη Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, το 2007 εξελέγη πρώτος βουλευτής της Β’ Πειραιώς, τον Οκτώβριο του 2007, εξελέγη Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, το 2009 επανεξελέγη πρώτος βουλευτής Β’ Πειραιά και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους εκλέχθηκε εκ νέου Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.  Τον Μάιο του 2012 εκλέγεται πρώτος βουλευτής της Β’ Πειραιώς και στις 18 Μαΐου του ίδιου έτους εκλέγεται Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.  Τον Ιούνιο του 2012 εκλέγεται εκ νέου πρώτος Βουλευτής Ν.Δ. της Β’ Πειραιώς και στις 29 Ιουνίου 2012 επανεκλέγεται Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κι αμέσως Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ.

Θέλετε κι άλλα;  Έχει εκλεγεί Γραμματέας της Βουλής (1974) και  Κοσμήτορας της Βουλής (1990). Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τεχνικού Συμβουλίου της Βουλής, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμύνης της Βουλής και Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης της Βουλής. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος (Κοινοβουλευτική Περίοδος: 2004-2007) – Πρόεδρος της Επιτροπής για την τιμή του πολιτικού κόσμου (Πόθεν   Έσχες για τα έσοδα και τις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων Βουλευτών και των Κομμάτων / Κοινοβουλευτική Περίοδος: 2004 – 2007) – Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των όσων Περιλαμβάνονται στις Δικογραφίες που Διαβιβάστηκαν στη Βουλή, σχετικά με Θέματα Εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (Κοινοβουλευτική Περίοδος: 2004-2007) – Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ΑΓΕΤ (Κοινοβουλευτική Περίοδος: 1990 – 1993) – Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Ομάδας Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδος  – Η.Π.Α – Μέλος της Διακομματικής Ομάδας Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδος – Κίνας –  Μέλος της Διακομματικής Ομάδας Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδος – Ρωσίας, Μέλος της Διακομματικής Ομάδας Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδος – Γαλλίας. Έχει διατελέσει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος σε θέματα Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Μεταφορών .Α, και  μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004). Κουράστηκα να γράφω…. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ευτυχής πατέρας και βουλευτής Ιωάννης Τραγάκης έκανε, ωστόσο, ένα ΤΡΑΓΙΚΟ λάθος.  Τον Σεπτέμβριο του 2017 σε συνέντευξη ελαφρώς life style ενημέρωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές και προανήγγειλε πως την έδρα του στη Β. Πειραιώς θα την…κληρονομήσει στον γιο του. Ο οποίος ενδεχομένως καθόλα άξιος καλείται σήμερα να πληρώσει  την πατρική πολιτική…ελαφρότητα.

«Έχω πάρει ήδη την απόφασή µου, την οποία έχω γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του κόμματος και την έχει αποδεχτεί. Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος, αντί για μένα, στη Β’ περιφέρεια Πειραιά -που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί 13 φορές – θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης, ο οποίος είναι διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός και έχει πέντε παιδιά. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία μου σε όλη αυτή τη διαδρομή δεν ήταν μέσω της πολιτικής, αλλά μέσω της οικογένειάς μου. Έχω μια οικογένεια πολύ δεμένη. Έχω και μια κόρη που έχει δύο παιδάκια» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο κ. Τραγάκης.

 Εκεί ξεκινάει το ανέκδοτο. Ο «Κούλης» (καμία σχέση με τους «Κούληδες» του Καβαδία» τα πήρε στο κρανίο. Ακούς εκεί, οικογενειοκρατία στη Νέα Δημοκρατία!!! Και ποιος είναι ο Τραγάκης; Εντάξει, βγήκε πρωθυπουργός ο μπούμπης. Ο ανιψιός του Καραμανλή,   που πέρναγε τις διακοπές του στην Μύκονο στην βίλα του αειμνήστου εκδότου του «Φωτός» Θεόδωρου Νικολαΐδη. 

Και πάλι ….εντάξει. Η Ντόρα δεν έγινε πρωθυπουργός, αλλά είδε πατέρα πρωθυπουργό, γιό Δήμαρχο Αθηναίων και αδελφό πρωθυπουργό. Κι ενώ η Κρήτη βάφτηκε ροζ- ΣΥΡΙΖΑΙΑ , εκείνη γλεντούσε με τον Κοντραρό, τον κουμπάρο του Μαρινάκη στα Χανιά…. Ξεσάλωσε από την χαρά της. Εσύ , όμως, φίλτατε Τραγάκη που πας;

Τι πάει  να πει «βάζω τον υιό μου στην θέση μου»; Ποιος είπε ότι υπάρχει οικογενειοκρατία στο κόμμα; Γι΄ αυτό ο Κούλης (0 αδελφός της Ντόρας, θείος του Δημάρχου και γιός του τέως αειμνήστου πρωθυπουργού) τα πήρε στο κρανίο κι εξέδωσε ανακοίνωση:

 «Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του βουλευτή Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Τραγάκη, ο οποίος προεξόφλησε την υποψηφιότητα του γιου του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι ο κ. Παναγιώτης Τραγάκης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του Κόμματος».  Μιλάμε για μάγκα. Ακούς εκεί, οικογενειοκρατία στη Νέα Δημοκρατία! Σα να λέμε συκοφαντίες ότι η Αλεξανδράτου και η Ντούβλη συμμετείχαν σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Ντροπή και Όνειδος!  

Σήμερα το αρχαιότερο στέλεχος της Ν. Δημοκρατίας δεν υπάρχει σε κανέναν υπεύθυνο θώκο. Τελεί υπό τιμωρία. Και πάλι χάρη του έκανε ο Κούλης που δεν κατέλαβε την έδρα της Β Πειραιά, ώστε να τον εξαφανίσει. Εξαφάνισε τον Γιακουμάτο.

Τελικά, η  τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει κανέναν. Έτσι Κούλη;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης