Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το κόστος ζωής, τη γενιά των εφτακοσίων ευρώ, τους ανέργους, την αδυναμία αποπληρωμής των δανείων, τη δυσκολία να ζήσει ο Έλληνας μικρομεσαίος αξιοπρεπώς.

Τι ξέχασαν να μας πουν;;;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιο είναι το πραγματικό κόστος ζωής;;;

Ποιος να μας το πει, όταν αυτοί που το κάνουν θέμα στα ΜΜΕ, το τρώνε το χαβιάρι τους!!! Πού να ξέρουν πόσο κοστίζει απλά το να ζεις;;;

Για αυτό επέλεξα σήμερα, να δείξω το πραγματικό κόστος ζωής ενός ζευγαριού, για να δουν την πραγματικότητα οι κάθε λογής πολιτικοί και λοιποί μεγαλόσχημοι, που ως άλλοι «ιππότες της στρογγυλής τραπέζης», χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους φτωχούς Έλληνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όποιος βέβαια εξ αυτών των μεγαλόσχημων διαφωνεί, ας προσπαθήσει να ζήσει για ένα μήνα με 700 ευρώ, και μετά ας μας πει πως γίνονται τα θαύματα…

Καθώς με τους πλέον λιτούς υπολογισμούς το κόστος ζωής για ένα ζευγάρι ξεπερνάει τις 2.400 ευρώ το μήνα.

Ας δούμε λοιπόν τα μηνιαία έξοδα με συντηρητικούς υπολογισμούς:

Με τους πλέον συντηρητικούς υπολογισμούς φτάνουμε στα 2.400 ευρώ!!! 

Προσέξτε τώρα κάτι πολύ σημαντικό:

Στο τελικό σύνολο δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς, για νυχτερινή διασκέδαση, για αγορά συσκευών κινητής τηλεφωνίας, για τον κήπο, έξοδα για κάπνισμα, για κατοικίδια και βέβαια δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα παιδιών.

Και βέβαια μην τρέξουν κάποιοι να μιλήσουν για την ιδιοκατοίκηση και την ιδιοκτησία, καθώς η μηνιαία δόση για στεγαστικό δάνειο 200.000 ευρώ με 30 χρόνια διάρκεια, έχει μηνιαία δόση γύρω στα 1.000 ευρώ με κυμαινόμενο επιτόκιο και 1.150 ευρώ το μήνα με σταθερό επιτόκιο.

Ας μην αναρωτιούνται κάποιοι λοιπόν, γιατί οι νέοι δεν κάνουν οικογένεια και δεν φεύγουν από το σπίτι των γονιών τους, αλλά μένουν μαζί τους μέχρι τα τριάντα τους.

Γιατί άραγε όλος ο κόσμος είναι πνιγμένος στα χρέη και χρωστά στις τράπεζες;;;

Γιατί ο κόσμος εξεγείρεται;;; Γιατί δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς;;;

Γιατί όλοι αυτοί, νομίζουν ότι μιλούν σοβαρά και κάνουν βαθυστόχαστες αναλύσεις και εμείς νομίζουμε ότι μας κάνουν πλάκα και μας δουλεύουν ψιλό γαζί;;;

Μια μικρή σημείωση: Δεν είμαι ούτε στατιστικολόγος, ούτε μελετητής, ούτε δουλεύω σε εταιρεία δημοσκοπήσεων, ούτε βέβαια έχω σπουδάσει κάτι ανάλογο.

Ζω απλά σε τούτη τη χώρα και βλέπω τι πληρώνω. Όχι τι μου λένε ότι πληρώνω, πετώντας στα μούτρα μου:

τον εικονικό πληθωρισμό, τους πλασματικούς δείκτες ανεργίας, τις γελοίες συντάξεις, την κρατική ασυδοσία τον, την, τους…

προσπαθώντας να με αποχαυνώσουν με τα ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα…

Καλοφάγωτα και με τις υγείες μας!!!

Είμαι ο Στάθης και μόλις κατάλαβα ότι με τέτοιο κόστος ζωής…

ούτε να τελειώσω δεν μπορώ!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης