Το σκέφθηκα καλά πριν αναφερθώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η καχυποψία και η ανοησία δυστυχώς περισσεύουν, χώρια ότι αποτελούν ουκ ολίγες φορές κυρίαρχο στοιχείο της κακοδαιμονίας μας. Μέσα μου όμως κυριάρχησε το πάθος για τον συνάνθρωπο και το αγαθό που ακούει στο όνομα «Δημόσια Υγεία».

Αργήσατε, κ. πρωθυπουργέ. Μπορεί να μη σας αρέσει να το ακούτε, δεδομένων όμως των περιστάσεων και της τραγικής κατάστασης που ζει η Ιταλία, οφείλατε να πάρετε νωρίτερα ορισμένα μέτρα, όπως αυτά για το κλείσιμο των σχολείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οφείλω ωστόσο να παραδεχτώ ότι τα πήρατε, έστω και μετά από γκρίνια πολλών ημερών, τουλάχιστον από τη δική μας πλευρά, αφού, για να είμαι ειλικρινής, δεν διαπίστωσα άλλο μέσον να προειδοποιεί ότι το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι κεφαλαιώδες.

Τώρα ετοιμαζόμαστε να περάσουμε στη δεύτερη και πιο επικίνδυνη φάση. Εκτός από την επιδημία του κορωνοϊού, θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε την επιδημία της νοοτροπίας ενός απείθαρχου λαού. Να αποδείξετε ότι δεν είσαστε ο Κούλης του Σύριζα, αλλά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, που αντιλαμβάνεται ότι η χώρα του οφείλει να αλλάξει ταχύτητα και οι συμπατριώτες του συμπεριφορά.

Οι απείθαρχοι είδαν το πολύ επιτυχημένο μήνυμά σας και ξεχύθηκαν στους δρόμους. Αμόλησαν τα παιδιά τους σε αλάνες και καφετέριες. Οργάνωσαν τα Σαββατοκύριακά τους. Χιονοδρομικά κέντρα, καφετέριες, χώροι διασκέδασης συνεχίζουν να λειτουργούν, και όλοι αυτοί, όταν πλέον θα νοσούν κατά εκατοντάδες, αφού δεν έχουν τη στοιχειώδη αντίληψη να αντιληφθούν τι ακριβώς συμβαίνει, θα σας υβρίζουν εν χορώ για τις ανύπαρκτες διαθέσιμες κλίνες στις εντατικές των νοσοκομείων. Ούτε καν ράντζα δεν θα υπάρχουν διαθέσιμα, και το γνωρίζετε…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ξεφύγει για τα καλά η κατάσταση, θα μέμφονται το σύστημα υγείας, το οποίο ούτως ή άλλως είναι ανάπηρο, επειδή αδυνατούν να αντιληφθούν άμεσα τι σημαίνει σταδιακό πέρασμα της επιδημίας στον πληθυσμό.

Από εδώ και πέρα κι αυτή είναι η δουλειά σας. Δραστικά μέτρα, για να μη ζήσουμε τη δυστυχία των Ιταλών φίλων μας. Αστυνομία και -γιατί όχι- στρατός στους δρόμους, προστασία της Δημόσιας Υγείας και φυσικά της περιουσίας των πολιτών από πλιάτσικο κ.λπ.

 Στη δεύτερη φάση η καθυστέρηση που δείξατε κατά τη διάρκεια της πρώτης θα είναι καταστροφική, πιστέψτε με, και τότε δεν θα έχετε καμία δικαιολογία.

Μου γράφουν φίλοι μου από την Ιταλία: «Φώναξε κι άλλο. Φώναξε όσο πιο πολύ μπορείς, περισσότερο από όσα έγραψες μέχρι σήμερα, μήπως γλιτώσουν οι Έλληνες. Χάσαμε τις γιαγιάδες μας, τους παππούδες, τους γονείς μας. Ορισμένοι έχασαν και τα παιδιά τους. Ναι, φίλος μας έχασε το παιδί του από τη λαίλαπα υγιές και νεότατο χωρίς προβλήματα υγείας». «Φώναξε» μου γράφουν «για να μη φθάσετε στην τραγική μας κατάσταση να επιλέγετε ποιος θα ζήσει στην εντατική και ποιος όχι, με μοναδικό απάνθρωπο κριτήριο την ηλικία».

Εμπρός, λοιπόν, κ. Μητσοτάκη, δείξτε ότι δεν είσαστε ο άτολμος Κούλης, αλλά ο πρωθυπουργός της χώρας, που αλλάζει την ώρα καθυστέρησης ενός ολόκληρου λαού και διαχειρίζεται την κρίση όπως της πρέπει. Σήμερα αποκαλείστε πρωθυπουργός. Ευκαιρία μοναδική να γίνετε…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης