Του Ειδικού Συνεργάτη

Όταν τον Ιούλιο του 2019 πέρασε με νόμο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη η αρμοδιότητα της ΕΥΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού, μας μπήκαν ψύλλοι στ’ αυτιά. Το μυαλό μας πήγε στον Ιανουάριο του 1994 όταν 59 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν την σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή με αίτημα τη διερεύνηση των υποκλοπών από τον τρίγωνο Κ. Μητσοτάκη, Γρυλλάκη και Μαυρίκη  σε βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου και μελών του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε ότι ο στενός συνεργάτης του τότε Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, στρατηγός Ν. Γρυλάκης, είχε ισχυριστεί ότι παρενέβη η CIA για να εκλεγεί Πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης το 1989.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, στις 15 Ιουνίου του 1994 ο Κ. Μητσοτάκης παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο με τις κατηγορίες των υποκλοπών, μαζί με τους Γρυλάκη, Μαυρίκη κλπ. Αρχές όμως του 1995 η Βουλή αποφάσισε την παύση της δίωξής του και η υπόθεση έκλεισε, αφήνοντας στους Έλληνες πολίτες μία γεύση σαπίλας για την κατάντια του πολιτικού μας συστήματος.

Γιατί λοιπόν ξαφνικά να περάσει ο έλεγχος της ΕΥΠ απ ευθείας στο Μαξίμου ενώ επί σειρά ετών υπάγονταν στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, τώρα Προστασίας του Πολίτη; Ποια η σκοπιμότητα αυτής της τόσο σημαντικής αλλαγής; Ιδιαίτερα μάλιστα όταν υπήρχε αυτό το βεβαρημένο «οικογενειακό ιστορικό» παράνομων παρακολουθήσεων στην οικογένεια του σημερινού Πρωθυπουργού;

Και να που οι φόβοι και οι υπόνοιες τελικά φαίνεται να επαληθεύονται. Από μία απλή σύμπτωση οι Έλληνες πολίτες έμειναν άναυδοι όταν πληροφορήθηκαν ότι μεταξύ των τηλεφώνων που παρακολουθούσε η ΕΥΠ για λόγους «Εθνικής Ασφάλειας», ήταν και το τηλέφωνο του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, υποψήφιου (τότε) Προέδρου του και τελικά σημερινού Προέδρου του. Και όλοι αναρωτηθήκαμε: Μα τι έκανε αυτός ο άνθρωπος που άξιζε η  ΕΥΠ να ασχοληθεί μ αυτόν; Είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης ένα επικίνδυνο άτομο για την εθνική μας ασφάλεια, ένας κατάσκοπος από τον οποίο κινδυνεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα, η εθνική ακεραιότητα της χώρας,  υψηλά κρατικά μυστικά; Και προφανώς όλα τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψιν της αρμόδιας Εισαγγελέως η οποία με αιτιολογημένη, κατά το Σύνταγμα, Διάταξή της, ενέκρινε την παρακολούθηση του κινητού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μα αν αληθεύει αυτό τότε πρέπει όλα τα σχετικά στοιχεία να γίνουν άμεσα γνωστά στον ελληνικό λαό. Ο Νίκος  Ανδρουλάκης είναι σήμερα εκλεγμένος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝΑΛ και εν δυνάμει υποψήφιος Πρωθυπουργός. Γιατί μία ακόμη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, είναι σφόδρα πιθανό να επιφέρει ανακατατάξεις στον ευρύτερο πολιτικό χώρο. Οι Έλληνες πολίτες είναι άμεσα αναγκαίο λοιπόν να πληροφορηθούν περί του ποιόντος αυτού του πολιτικού, ιδίως αν τα σε βάρος του στοιχεία όντως υπάρχουν. 

Αν όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, τότε πράγματι θα επαληθευτούν οι φόβοι περί υποτροπής στο συγκεκριμένο έγκλημα. Περί κατ’ εξακολούθηση εγκληματικής οικογενειακής παραδόσεως. 

Και άρα θα έχουμε πάλι μπροστά μας Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και Ειδικό Δικαστήριο.

Και θα επαληθευθεί ο τίτλος αυτού του άρθρου περί συστάσεως Ανώνυμης Εταιρίας ειδικού σκοπού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης