Όταν είχε πρωτοβγεί η είδηση πως θα επιλεγούν με ελεύθερη ψηφοφορία οι 100 ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και μετά οι ΔΕΚΑ και τελικά ο ΠΡΩΤΟΣ, το είχα δει με καλό μάτι. ( Στραβομάρα!) Τώρα όμως που έκανα επέμβαση για τον καταρράκτη που με εμπόδιζε να δω καθαρά, διαπιστώνω ότι αυτή η ιδέα και ο τρόπος πραγματοποίησής της είχαν ένα και μοναδικό ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ σκοπό: να ξεφτιλίσουν τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ανά τους αιώνες. (Έχει προηγηθεί ο Κίσσινγκερ με το σχέδιό του: προσβάλλετε τις πολιτιστικές αξίες των Ελλήνων. Κάτι ξέρει ο κ. Παπαχελάς…)

Τους υποβίβασαν στο επίπεδο ενός ριάλιτι σόου, όπου οι θεατές καλούνται με διαφημιστικά σποτ και καταχωρίσεις στον τύπο να ψηφίσουν ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ θα… φύγει από τη λίστα και ποιος θα κερδίσει το μεγάλο βραβείο της πρωτιάς! Όπως ακριβώς έχουμε μάθει απ΄τη διαδικασία των τηλεριάλιτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προχτές (;) έτυχε να δω το…επεισόδιο(!) για τον Πλάτωνα και ανατρίχιασα! Κάκιστα ελληνικά στο κείμενο, προχειρότητα ερασιτεχνικού ντοκιμαντέρ στη σκηνοθεσία και μια κυρία Πέμη Ζούνη εντελώς απαράδεκτη ΜΕΓΑΛΗ δασκάλα της φιλοσοφίας, με μαθητές ηλίθια αγόρια και κορίτσια.

Είχα ήδη μια πρώτη γεύση αηδίας -παίζοντας ζάπινγκ- από κάποιους (ντεμέκ!) επώνυμους «μαϊντανούς» των ΜΜΕ, ( τι σχέση έχετε, βρε μαλάκες! Γράψτε κάνα βιβλίο της προκοπής…), οι οποίοι μιλούσανε για πράγματα που ούτε κατείχαν, αλλά και ούτε έπρεπε να ήταν αυτοί που θα μας μυούσαν στη ζωή και στο έργο  των ΜΕΓΑΛΩΝ. Όπως ο μαϊντανός πάει σε όλα τα μαγειρέματα, έτσι και αυτοί ξεφούρνιζαν τις περισπούδαστες βλακείες τους, λες και χάθηκαν οι ΑΞΙΟΙ σύγχρονοι παιδαγωγοί, καθηγητές φιλοσοφίας, ιστορικοί, αρχαιολόγοι, ποιητές, πολιτικοί με ισχυρό λόγο και εμπειρία ζωής. (Και, βέβαια, συνεχίζεται το ριάλιτι με άλλους «ειδήμονες» -σκατά στα μούτρα τους και στον υπεύθυνο παραγωγής.)

Γι αυτό μιλάω για ΞΕΦΤΙΛΑ των μεγάλων μας –αρχαίων και σύγχρονων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι απαράδεκτο να βγάζουν στην τηλεοθόνη τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Μεγαλέξανδρο να προτρέπουν το κοινό: ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ! Ρεζίλι των σκυλιών τους έκαναν!

(Είμαι σίγουρος ότι, αν αυτό γινότανε στη Γερμανία, πρώτος θα έβγαινε ο Χίτλερ. (Και σε μας ο Παπαδόπουλος ήταν «μαζί» με τον Παναγούλη!)

Και στο φινάλε, δηλαδή, πώς μπορεί να βάζουνε στο ίδιο καζάνι τον Αριστοτέλη και τον Καραμανλή; Ανήκουστο! Ας περιόριζαν τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ μετά το 1821…

Υ.Γ.1. Αποκλείεται να παρακολουθήσω κι άλλο ρεζίλεμα. Και προτρέπω με τη σειρά μου τους τηλεθεατές: ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ! (Εννοώ το…ριάλιτι…)

Υ.Γ.2. Και προτείνω στη zougla.gr να κάνει μια εναλλακτική διαδυκτιακή ψηφοφορία για τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΛΑΚΕΣ του 20ού αιώνα. Τότε θα δείτε συμμετοχή και γέλια…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης