(Δημοσιοποιώ σήμερα κάποια από τα πάρα πολλά e-mails που έλαβα από εντελώς άγνωστους σε εμένα φίλους της στήλης μου. Θα την κάνουμε την ψηφοφορία, θα σας πω στο τέλος… Για τα όποια ορθογραφικά λάθη δεν ευθύνομαι!).

1.- Έχετε απόλυτο δίκιο, για ποιον λόγο να παρακολουθήσει το ελληνικό κοινό αυτή την εκπομπή ενώ εκείνη την ώρα υπάρχουν τόσα υπέροχα προγράμματα στην τηλεόραση! Σειρές που υποβιβάζουν την νοημοσύνη μας, πάνελ με άσχετους να σχολιάζουν την επικαιρότητα, γραφικούς να τραγουδάνε ποιοτικά τραγούδια και εκπομπές που έχουν καλεσμένους-γλάστρες να ακούν τους απίθανους μονόλογους του παρουσιαστή / παντογνώστη / θεού!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν εντοπίζετε τα θετικά μια τέτοιας εκπομπής και δίνετε έμφαση στα αρνητικά; Δεν είναι σημαντικό που όσοι το παρακολουθούν μαθαίνουν κάποια πράγματα για μεγάλες φυσιογνωμίες της ελληνικής ιστορίας;

Η εκπομπή σαφώς και έχει κάνει μεγάλα λάθη αλλά ακολουθεί κάποια πρότυπα / προδιαγραφές που έχουν καθοριστεί με σαφή τρόπο από την υπεύθυνη εταιρεία και έχει πραγματοποιηθεί σε πάρα πολλές χώρες.

Ένα από τα χαρακτηριστικά είναι ότι δίνεται έμφαση στα θετικά του κάθε μεγάλου Έλληνα με απλή αναφορά στα (όποια) αρνητικά..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σας καλώ να δείτε τις περισσότερες συζητήσεις που γίνονται στο forum του site greatgreeks.skai.gr και θα διαπιστώσετε ότι και μόνο σαν αφορμή να το δούμε για συζήτηση / προβληματισμό έχει κάνει μεγαλύτερο καλό από όλες τις άλλες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης.

Υ.Γ. Η κριτική είναι πάντα θετική όταν γίνεται με καλοπροαίρετο τρόπο.

Γιώργος Μέμμος

(Αγαπητέ φίλε, σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου… Έχει ήθος… Όμως, εγώ κριτικάροντας αρνητικά αυτό το πρότζεκτ (άλα κουστούμι ο ανάπηρος!), δεν σπρώχνω τους τηλεθεατές αλλού… Απλώς θα ήθελα αυτό το σκεπτικό να ήταν αντάξιο των ΜΕΓΑΛΩΝ. Ο κάθε τηλεθεατής αρέσκεται στο πρόγραμμα που του κολλάει… Αλλά, ένα πρόγραμμα με τόσες ΜΕΓΑΛΕΣ φιλοδοξίες δεν θα έπρεπε να πέσει τόσο ΧΑΜΗΛΑ στην πραγμάτωσή του, γιατί έτσι, αγαπητέ συνομιλητή, χάνονται τα μεγέθη. Πέφτουμε στο επίπεδο των «εξώβυζων» τηλεπορνών… (Ελπίζω ότι συνεννοηθήκαμε στην πρώτη μας συνομιλία.)

2.- Αυτή ακριβώς την αντίδραση είχα και εγώ, από την πρώτη στιγμή που άκουσα γι’ αυτή τη μαλακία.

Καλούνε έναν, εδώ και πάρα πολύ καιρό αποχαυνωμένο και κατεξευτελισμένο, λαό να ανακατέψει σώβρακα, φανέλες και μεταξένιες τουαλέτες και να διανοηθεί να τα συγκρίνει .

Καλά που μέσα στους πρώτους δεν αναδείχθηκε ο Καραγκιόζης, γιατί στην ξευτίλα (όλων μας) αυτός μας αρμόζει σαν ο πιο μεγάλος Έλληνας, πιστό αντίγραφό μας (κουτοπόνηρος, τεμπέλης, δουλοπρεπής, ξερόλας, ψεύτης, κλέφτης, θρασύδειλος, καταπιεστικός στον αδύνατο, γλείφτης στον ισχυρό και άλλα πολλά).  

Κώστας

3.- Κύριε Σκούρτη, απ’ ό,τι κατάλαβα δεν γνωρίζετε ότι η ίδια παραγωγή έχει γίνει και σε άλλες χώρες (Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Η.Π.Α). Αν θέλετε να δείτε τα αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε στην wikipedia. Η παρατήρησή σας για τον Χίτλερ ήταν πολύ σωστή καθώς βγήκε δεύτερος σε ψήφους, αλλά το γερμανικό κανάλι δεν τον συμπεριέλαβε στους σπουδαίους Γερμανούς (δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο η συμπαραγωγή του BBC). Επίσης στην βρετανική παραγωγή η πριγκίπισσα Νταϊάνα φιγουράρει στην τρίτη θέση πάνω από τον Σαίξπηρ, τον Νεύτωνα, τον Φλέμινγκ κ.α., ενώ στην 33η θέση ψηφίστηκε ο ”ήρωας” Ντέιβιντ Μπέκαμ… Οι Αμερικάνοι ψήφισαν στην έκτη θέση τον George W. Bush, φαντάζομαι ότι αν κοιτάξω τις λίστες περισσότερο θα βρω πολλά μαργαριτάρια ακόμα. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι συγκεκριμένες παραγωγές δεν είναι άξιες σχολιασμού.

Πάνος

(Αγαπητέ Πάνο, σου παραθέτω τα αποτελέσματα των άλλων χωρών, όπως μου τα έστειλε  ο αναγνώστης Βασίλης Ασβ.)

Γερμανία

1 Konrad Adenauer, Politiker/Bundeskanzler (1876-1967)

2 Martin Luther, Kirchenreformator (1483-1546)

3 Karl Marx, Philosoph und Nationalökonom (1818-1883)

4 Sophie und Hans Scholl, Widerstandskämpfer („Weiße Rose“) (1921/1918-1943)

5 Willy Brandt, Politiker/Bundeskanzler (1913-1992)

6 Johann Sebastian Bach, Komponist (1685-1750)

7 Johann Wolfgang von Goethe, Dichter und Schriftsteller (1749-1832)

8 Johannes Gutenberg, Erfinder des Buchdrucks (1400-1468)

9 Otto von Bismarck, Politiker/Reichskanzler (1815-1898)

10 Albert Einstein, Naturwissenschaftler/Physiker (1879-1955)

Για την στατιστική σου προσθέτω τους 10 Άγγλους:

Sir Winston Churchill

Isambard Kingdom Brunel

Diana, Princess of Wales

Charles Darwin

William Shakespeare

Sir Isaac Newton

Queen Elizabeth I

John Lennon

Horatio Nelson, 1. Viscount Nelson

Oliver Cromwell

ΑμερικΛάνους

The Greatest American:

Ronald ReaganRonald Wilson Reagan – 24,0% – gewählter „Greatest American“

Abraham Lincoln – 23,5%

Martin Luther King – 19,7% – gewählter „Greatest African American“

George Washington – 17,7%

Benjamin Franklin – 14,9%

George W. Bush – gewählter „Greatest Living American“

Bill Clinton

Elvis Presley – gewählter „America’s Greatest Entertainer“

Oprah Winfrey – gewählte „Greatest Woman in American History“

Franklin D. Roosevelt

Ολλανδούς:

Pim Fortuyn

Wilhelm von Oranien

Willem Drees

Antoni van Leeuwenhoek

Desiderius Erasmus

Johan Cruijff

Michiel de Ruyter

Anne Frank

Rembrandt van Rijn

Vincent van Gogh

10 μαλάκες δεν ψήφισε κανείς ακόμα με τον τίτλο που πρότεινες, μια φορά θα ήταν Ελληνική πρωτοβουλία.

4.-  εύγε για το άρθρο σας
κι εγώ έπεσα στην παγίδα του ριάλιτυ, παρά τις διαφωνίες μου και ψήφισα κιόλας -ευτυχώς χωρίς να πληρώσω (από το νετ ψήφισα)- αλλά μόλις είδα την διαφήμιση “ψηφίστε με” το σιχάθηκα και ούτε καν το ξαναβλέπω… μαύρο!

Παντελής

5.- Το άρθρο εύστοχο και  νομίζω πως εκφράζει μεγάλο μέρος της (δυστυχώς) σιωπηλής πλειοψηφίας.

Όσον αφορά το προτεινόμενο δημοψήφισμα, φρονώ πώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, διότι όλοι οι ψηφοφόροι είναι και ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ !!!

Συνεπώς θα αυτοπροτείνονται και θα αυτοψηφίζονται. Πώς θα βγάλουμε άκρη ;;;

Δ.Χ.

6.- Κύριε Σκούρτη, γιατί μας το κάνετε αυτό?

Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε τον πιο μαλάκα.

Ψηφίζω την επιλογή “ΟΛΟΥΣ”

Φιλικά

Καλογ… Γρηγόρης

Ηρ. – Κρ.

7.- Μακάρι να ακουγόταν η φωνή σας όχι μόνο σε αυτούς που παράγουν τέτοιες εκπομπές αλλά και σε αυτούς που με ευχαρίστηση επιδιώκουν να τις παρακολουθούν.

Δεν λέγω αυτά από σεμνοτυφία.

Χειραγωγούνται συνειδήσεις, μέσα σε τόσα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τις κοινωνίες, με τέτοιου είδους εκπομπές και οι θεατές χάνουν την ουσία.

ΕΦΗ

8.-Kύριε Σκούρτη,

Διάβασα το άρθρο σας στην ζούγκλα σχετικά με τους μεγάλους Έλληνες της τηλεξευτίλας και χάρηκα πάρα πολύ που επιτέλους βγήκε κάποιος επώνυμος να εκφράσει αυτό που πιστεύουν αρκετοί τηλεθεατές αλλά δεν έχουν τον τρόπο να το εκφράσουν (έκτος από το να αλλάξουν κανάλι).

Δεν ξέρω αν όλη αυτή η ξευτίλα και κοροϊδία, γιατί μιλάμε για μεγάλη κοροϊδία, προωθείται από ανθελληνικό σχέδιο και διάφορα άλλα σενάρια συνωμοσίας,  πιστεύω όμως ότι συμπροωθείται και  από εμπορικά σχέδια.

Οι παρουσιάσεις καθενός απο τους “δέκα μεγάλους Ελλήνες” συνοδεύονται και απο τα βιβλία με τις βιογραφίες τους που πωλούνται σε βιβλιοπωλεια και περίπτερα (σε λίγο θα κυκλοφορήσουν και μπλουζάκια και κούπες με το όνομα του Κολοκοτρώνη, του Πλάτωνα και των υπολοίπων).

Πρέπει κάποιος να πει σε αυτούς τους καρδιναλίους ότι ο καθένας περνάει στην ιστορία από το έργο του και όχι απο τις ψήφους μαλθακοκαναπεδοκενταύρων, οι ψήφοι μόνο κυβερνήσεις φέρνουν και αυτές για 4 χρόνια, το έργο δε των επιφανών δεν κρίνεται από αμόρφωτους και ανεκπαίδευτους μεταξύ μπίρας και ηλιόσπορου αλλά από επιστήμονες που στραβώνονται για χρόνια μπροστά από βιβλία.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε την άποψη μου.

Ειρήνη Π.

9.- Kalimera sas

Zo edo kai 15 xronia sto exoteriko, kai sygekrimena sto Louxemvourgo, kai mou arese stin arxi afti i idea ton 100 megalyteron Ellinon. Mexri pou ontos eida mesa stous 100 Ellines onomata pou me ekanan na frikso opos i aliki Vougiouklaki, o Papadopoulos kai alloi asxetoi. Telika exete apolyto dikio : An pote borousame na kanoume diadyktiaki psifoforia me tous 100 megalous Ellines malakes, tha eixame foveri epityxia. Den tha eixa kamia dyskolia na vro bolikous na proteino

Kali sas mera

ALIKI PATS…

10. καλή η πρότασή σου..

Πότε θα ξεκινήσει η ψηφοφορία με τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ Έλληνες μαλάκες;

έχω την ταπεινή άποψη ότι τουλάχιστον  50 από αυτούς θα είναι και αντίστοιχα οι 50 που θα προκύψουν από τον ΣΚΑΪ… (είδε Λαζόπουλος και δεν ξέρω εγώ πόσοι ακόμα..)

ΜΙΧΟΣ

………………………………………………………………………………..

— ΑΥΤΑ ήταν κάποια από τα μηνύματα… Σας λέω ότι η ψηφοφορία θα γίνει, μένει να βρούμε τον διαδικτυακό τρόπο στη zougla.gr.

ΟΜΩΣ… επειδή η πρότασή μου εμπεριέχει το μπάχαλο, θα ήθελα να ψηφίσετε με σκέψη, αυτόν που ΣΟΒΑΡΑ για σας είναι ένας από τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΛΑΚΕΣ  της 10ετίας  1999-2009.

(Έχω τη γνώμη να ΜΗ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ αποβιώσαντες. Αυτοί που μας τα ζαλίζουν ΤΩΡΑ μας ενδιαφέρει.)

—Αρχίζω από το ορόσημο του τέλους του 20στού αιώνα, γιατί ακόμη υπάρχουν οι περί ου ο λόγος… (Και υπήρχαν, βέβαια, και πριν… και συνεχίζουν…)

—Θα ψηφίσετε για μία εβδομάδα τους ΕΚΑΤΟ… θα δημοσιεύσω εδώ τα ονόματά τους και των αριθμό των ψήφων που πήρε έκαστος… στη συνέχεια θα ψηφίσετε τους ΠΕΝΗΝΤΑ και τέλος τους ΔΕΚΑ.

— Δεν θα βγάλουμε τον ΠΡΩΤΟ. Όσοι είναι στους ΔΕΚΑ θα μπορούν να υπερηφανεύονται ότι είναι ΠΡΩΤΟΙ.

—Θα κάνουμε και ΑΠΟΝΟΜΗ τιμητικών πλακετών… ίσως σε μια εκπομπή του Μάκη, όπου θα είσαστε όλοι καλεσμένοι στο στούντιο. (Ε, ρε γλέντια!)

Υ.Γ. (Τέλος.) Θα τα πούμε σύντομα. Αναμείνατε… Ευχαριστώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης