Μπούκωσε το λιβανιστήρι!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 11:30
Νίκος Παπαδάκος
Μπούκωσε το λιβανιστήρι!

 «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο». Νόμος. Ακόμα κι αν ο πελάτης είναι δύστροπος, κακεντρεχής, ανάποδος, αρκεί για να κάνει τη ζημιά στον σωστό, σοβαρό, επαγγελματία καταστηματάρχη.

Ας υποθέσουμε, πως σε ένα αξιοπρεπές restaurant με αστέρια Michelin περισσότερα από της μεγάλης Άρκτου, με καθαριότητα που παραπέμπει σε χειρουργικό κρεβάτι του Metropolitan, με άψογο service κι άμεση εξυπηρέτηση, ένας «ανάποδος» πελάτης διακρίνει μία μύγα (που είναι παχιές τον Αύγουστο) και αρχίζει να ουρλιάζει. Κάνει ζημιά; Βεβαίως και σημαντική. Τον ακούνε οι υπόλοιποι πελάτες, παρασύρονται, αρχίζουν να τσιρίζουν «ορχηστρικά» και το ντόμινο των παραπόνων μεγαλώνει. Με τον τρόπο αυτό, όλες οι ευθύνες μετατίθενται στην «διεύθυνση», επιστρατεύεται το  υγειονομικό, αλλάζει το προσωπικό, γίνονται ανακατατάξεις, μέχρι κι ανακαίνιση. Αυτό στην πολιτική ονομάζεται «ανασχηματισμός».

Αν, πάλι, ξαναγίνει το ίδιο λάθος, αν για δεύτερη ή, τρίτη φορά φωνάξουν οι πελάτες, αλλάζει η διεύθυνση του καταστήματος. Αυτό στην πολιτική λέγεται «αλλαγή σκήπτρων». Αυτό αποφάσισε η πλειοψηφία των πολιτών-πελατών του ελληνικού λαού κι εξέλεξε ως κόμμα διακυβέρνησης τη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Απολύτως σεβαστό. Είπαμε. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο….

Φυσικά και έκανε λάθη ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ανέκαθεν ο έχων τα ηνία τη εξουσίας, ο λαμβάνων αποφάσεις, ο … «καταστηματάρχης»- όποιος και να είναι- έχει την αποκαλούμενη «αρχηγική φθορά». Υπήρχαν, ωστόσο, και «στημένοι πελάτες» για να φωνάζουν μέσα στο «μαγαζί» όταν το διοικούσε. Η μήνη που αντιμετώπισε από πολλά ΜΜΕ ήταν πρωτοφανούς κλίμακας έντασης , χαιρεκακίας, έως κι ανήθικων κτυπημάτων κάτω από τη ζώνη. Ανεξάρτητα , αν αυτές οι επιθέσεις αργότερα, εξοφλήθηκαν με βο…(υ)λευτοποιήσεις εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης. Δούνε και λαβείν. Δεν το κακίζω. Αυτούς τους «ηθικούς» καιρούς διάγουμε. Είπαμε, όμως,  δεν είπαμε; Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Ο Τρότσκι είχε γράψει «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά πρέπει να ξέρουμε και τι αγιάζει τον σκοπό». Κι εκείνοι (οι νυν ΒΟλευτές) ήξεραν, όταν φώναζαν περισσότερο κι από την αξιωματική αντιπολίτευση.    

Επιστροφή στην καθημερινότητα. Το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα επί κυβέρνησης ΝΔ αφορά στην μεταφορά των αρμοδιοτήτων Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στον πρωθυπουργό. Αποφάσισε, κοντολογίς,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως αναλαμβάνει την εποπτεία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, δηλαδή της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο… Κυριάκος Μητσοτάκης! Και με τι θα ασχολούνται τώρα τόσες εφημερίδες, ραδιόφωνα, καναλάρχες, ιστοσελίδες (μακριά από εμάς…) περιοδικά; Πως θα «βγαίνει» η σκαλέτα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων; Ο Τσίπρας είναι αντιπολίτευση, ο Πολάκης δεν είναι πλέον υπουργός, η Τασία Χριστοδουλοπούλου … «λιάζεται» ως απλή πολίτης, η «Χρυσή Αυγή» έμεινε εκτός κοινοβουλίου, ο Βελόπουλος μπήκε στην Βουλή, άρα θα λησμονηθούν οι χειρόγραφες επιστολές Ιησού από την Ιερά Μονή Παύλου, ο Βασίλης Λεβέντης αποσύρεται , άρα  τι απομένει; Πως θα γεμίζουν οι ώρες της ενημέρωσης;

Αν έκοψε το νύχι της, η γάτα του Ψινάκη; Αν έβαλε στοίχημα ο Μπάμπης με την αστυνομία, ότι θα ανακαλύπτει κρυμμένο χασίς σε αποσκευές πλοίων πριν από τα εκπαιδευμένα σκυλιά  της; Πόσες φωλιές κατσαρίδων εντοπίστηκαν σε υπουργεία, με προσλήψεις δημοσιογράφων- εντομολόγων; Γιατί δεν επενέβη το «ηθών» στην ημίγυμνη φωτογράφηση των κοριτσιών του «Next Top Model» στην Κηφισίας; Σοβαροί να είμαστε.    

Ολάκαιρο γήπεδο δικό του να παίζει μπάλα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και σα να μην του έφτανε αυτό, πήρε και όλα τα «τηλεοπτικά δικαιώματα». Αποκλειστικά. Να μην δείχνει η τηλεόραση στις ζωντανές μεταδόσεις των αγώνων (του) ούτε ένα ριπλέϊ σε αμφισβητούμενη φάση (γκάφα του). Να βάζει αυτογκόλ και να κόβεται στο μοντάζ του Avid. Να βρίζει τον «διαιτητή» και να μην γίνεται ρεπορτάζ στο φύλλο αγώνα…. 

Λησμόνησε ο πρωθυπουργός, πως αν «μπουκώσεις» το λιβανιστήρι με πολύ λιβάνι, αυτό δεν λιβανίζει… Ίσως, επίσης, να μην έχει συνειδητοποιήσει  ακόμα, πως δεν μπορεί , πλέον, να φωνάζει στο «μαγαζί». Διότι απλά εκείνος είναι ο απολογούμενος καταστηματάρχης. Και το ξανάπαμε. Ο ΠΕΛΑΤΗΣ έχει πάντα ΔΙΚΙΟ. Χαίρεται.  

   
 
 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 11:35