Ο κ. Τατούλης είναι Αρκάς, τουτέστιν βαρύνεται με το αμάρτημα του Λάιου. Είναι προφανές πως η κατάρα του Απόλλωνα δεν ήταν αμελητέα.

Ο κ. Τατούλης θέλει να νομίζει πως υπήρξε κατά τη νεότητά του και αριστερός, δηλαδή μαοϊκός. Οι δεξιοί γενικώς έχουν τέτοια βίτσια. Πρώτος διδάξας ο κ. Μπαρόζο, φίλος του πρωθυπουργού, φρονώ πως όχι διότι υπήρξε και αυτός (ο Μπαρόζο βεβαίως) μαοϊκός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τατούλης, σχεδόν επί ημερησίας βάσεως, κατακρίνει το κόμμα του, την κυβέρνηση και το Μαξίμου. Σκανδαλολόγοι στο επάγγελμα δημοσιογράφοι θέλουν να πιστεύουν πως ο κ. Τατούλης «κρατά» τη Νέα Δημοκρατία, επειδή είναι γνώστης απόκρυφων μυστικών. Τζάμπα συναγερμός.

Ο κ. Τατούλης ψήφισε χθες το νέο νόμο περί χωροταξίας, αν και εντός Βουλής και εκτός Κοινοβουλίου έσουρνε τα μύρια όσα κατά του κ. Σουφλιά. Ο κ. Τατούλης είναι κλασσικό παράδειγμα Έλληνα πολιτικού. Είναι έξω… φρενικός.

Στην ελληνική πολιτική σκηνή υπάρχουν από τη Μεταπολίτευση και μετά, τα λαμόγια, οι αρλεκίνοι και η μειοψηφία. Μειοψηφία αποκαλείται ο μικρός αριθμός σοβαρών ανθρώπων που πίστεψαν στην πολιτική, εισήλθαν στο Κοινοβούλιο και οι περισσότεροι από αυτούς το μετάνιωσαν. Ο κ. Τατούλης δεν ανήκει σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Αντιθέτως, ανήκει στη μεσαιωνικής προέλευσης συνομοταξία των μπουφόνων, ηθοποιών στα μπουλούκια των θεατρίνων που έστηναν παραστάσεις στα χωριά με ελαφρότατες φαρσοκωμωδίες. Πρόκειται για συμπαθητικούς ανθρωπάκους που έκαναν τούμπες για μια δεκάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τατούλης, ευτυχώς, μας κάνει και μειδιούμε, όταν οι άλλοι μας κάνουν να κλαίμε. Ευτυχώς που στο πολιτικό παλκοσένικο υπάρχουν και οι μπουφόνοι. Τουλάχιστον αυτογελωτοποιούνται.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης