Δεν είναι Δ.Ν.Τ. (δυνατόν)!

Οι ειδήσεις τις τελευταίες ημέρες είναι για να φουντάρεις από τον ημιυπαίθριο. Η χώρα μας χρεοκοπεί. Πρέπει να γίνουν θυσίες. Του Αβραάμ, του Ισαάκ, της μάνας και όλων των ποιμνίων γενικότερα. Οι εργαζόμενοι θα χάσουν τα δικαιώματά τους. Οι μη εργαζόμενοι θα χαθούν οι ίδιοι. Οι μισθοί θα μειωθούν. Οι συνταξιούχοι θα πεθάνουν νωρίτερα. Θα γίνουν φυσικά και απολύσεις. Θα πέσει πείνα και των γονέων. Θα χαθεί η μεσαία τάξη. Κάτι συζητιέται και για την έννομη τάξη. Ίσως να υπάρξουν και κλιματικές αλλαγές. Θα γεμίσουμε έλη. Πιθανόν και ηφαίστεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με λίγα λόγια: Το μέλλον για τον Ελληνα προβλέπεται ζοφερό. Όμως αυτός -σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαραλέος- βρήκε τη λύση: Έκλεισε την τηλεόραση.

Με αυτή την έξυπνη, αυθόρμητη κίνηση, ξόρκισε το κακό και τους γρουσούζηδες δημοσιογράφους έξω από το σπίτι του.

Δεν πα να σκούζουν σε όλες τις συχνότητες τα κανάλια; Στην αυλή του Έλληνα έρχεται η Άνοιξη. Τα πουλάκια κελαηδούν και τα λουλούδια ανθίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος είσαι εσύ, κύριε ξενέρωτε δημοσιογράφε, κι έρχεσαι να με αρρωστήσεις; σκέφτεται ο ιθαγενής. Δεν θέλω να ενημερωθώ για το τι λένε οι ξένοι για εμάς. Πες μου μόνο ποιος κοιμάται με ποιαν. Αυτό. Τι μου λες τώρα για CDS και spreads; Εγώ δεν φταίω σε τίποτα. Ένα ADSL έχω στο σπίτι κι αυτό γιατί ο μικρός ήθελε γρήγορο ίντερνετ, γιατί βιαζόταν νομίζω.

Δεν θα μου χαλάσεις το κέφι εσύ και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολιτισμένοι (χα!) του είδους σου. Ποιο έλλειμμα και ποιο δημόσιο χρέος; Πες ότι κατά βάθος τσαντίζονται που γελάμε και κάνουμε πλάκα. Πες χριστιανέ μου ότι τους τη δίνει που εδώ, στη χώρα των Θεών, τελικά κατοικούν οι μόνοi πραγματικοί Θεοί και Θεές του πλανήτη. Μελαχρινές, καστανές και κυρίως ξανθές.

Γιατί ο Έλληνας δεν είναι Ισλανδός. Υποψιάζεται ότι στην πραγματικότητα ο Ευρωπαίος κυρίως τον ζηλεύει και βαθιά μέσα του λυσσάει που στην Ελλάδα έχουμε νησιά, παραλίες, θάλασσες, ουζάκια, χταποδάκια και όχι ένα σιχαμερό ζάουερκράουτ. Έχουμε και φραπεδιές. Αλλά έχουμε και τραπεζάκια έξω. Σαβεντίρ, έχουμε καλοκαίρια. Έχουμε δηλαδή ήλιο, που σημαίνει: ΦΩΣ. Είναι να μην εκνευρίζεται ο κρυόκωλος; Εδώ δεν είναι Ρέϋκιαβικ, που δεν ξέρουν πότε ξημερώνει. Γι’ αυτό κι εμείς συνήθως είμαστε αλλού νυχτωμένοι και αλλού ξημερωμένοι. Απλή φυσική. Όπως και το καμάκι, που και αυτο μας το έκοψαν γιατί ήταν μπανάλ. Γι’ αυτό και τώρα ο μισός γυναικείος πληθυσμός είναι μόνος του. Κάνει όμως γιόγκα και πιλάτες. Δεν έμεινε στον καλαματιανό.

Υποκινούμενος, λοιπόν, κυρίως από τη ζήλια και την δυσκοιλιότητα που τον διακατέχει σαν προσωπικότητα, ο Ευρωπαίος έρχεται να μας αλλάξει τη ζωή και να μας καταπιέσει. Δεν φτάνει που αγοράσαμε τα ροζ πουκαμισάκια του. Δεν φτάνει που λέμε «Γεεεεές» αντί για «ζήτω» όταν κερδίζουμε. Δεν φτάνει που λέμε «σούπερ» και όχι «εκπληκτικό» όταν κάτι μας φαίνεται καλό. Θα μας πουν και πώς θα ζουμε για να είμαστε «ιν όρντνουνγκ» με τις κοιμήσικες, καθώς πρέπει, προδιαγραφές τους. Ε, όχι λοιπόν! Του Ελληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει. Ας κάνει ότι έρχεται κατά δω για διακοπές ο ασπρουλιάρης… και θα περάσει καλά. Γιατί εντώ είναι Μπαλκάνια. Η εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων πέρασε ανεπιστρεπτί. Έρχονται οι Ελληνικοί Αγώνες τώρα. Θα την παλέψουμε, όπως λέει και ο λαός μας. Λιτότητα θέλει ο Ευρωπαίος; Λιτότητα θα κάνουμε. Και θα την κάνουμε παντού αν θέλει. Θα κάνουμε οτιδήποτε έχουμε και δεν έχουμε παξιμάδι και θα το βάζουμε στη σαλάτα του, μαζί με γνήσια φέτα Ολλανδίας που ειναι πιο φτηνή.

Το χταποδάκι που του σερβίραμε να το ξεχάσει. Τώρα θα τρώει (ε)φταποδάκι. Προτεσταντικό σύστημα και στα μενού των ξενοδοχείων για να συνάδουν με τη θρησκεία του: Τεράστια πιάτα (φτιαγμένα από οικολογικά υλικά όπως θέλει η κυβέρνηση) και ένας κεφτές στο κέντρο με έναν κόκκο ρίζι.

Value for money δεν απαιτεί; Ε, αυτό θα παίρνει. Είναι γνωστό άλλωστε πόσο νοικιάζει το δωμάτιο ο ξένος και πόσο ο ιθαγενής στις διακοπές τους. 100 Ευρώ το δωμάτιο ο ιθαγενής, 25 ο ξένος. Θα “απολαμβάνει” λοιπόν και αντίστοιχες υπηρεσίες. Με αυτό τον τρόπο φυσικά θα επιβεβαιώσει αυτοπροσώπως ότι ακολουθούμε πιστά όλες τις οδηγίες που έχουμε λάβει για την αποπληρωμή του χρέους και την επανένταξή μας, ως άσπρα πρόβατα πλέον, στα ευρωπαϊκά αγροκτήματα.

Άντε μην τα πάρω και πάω και σηκώσω όλο το Σούπερ Μάρκετ και το κατάστημα με τα Ηλεκτρονικά για να σου δείξω ότι έχω λεφτά και δεν σε έχω ανάγκη. Χώρια που έχω και την θεία Μαριγούλα στην Άνω Καταβόθρα, έξω απο την Αμφιλοχία, και κάποιες μέρες διακοπές θα τις κάνω, έτσι για να σκάσεις!

Και πού ‘σαι… Αν μου τα ζαλίσεις περισσότερο, πετάω από το παράθυρο και το ραδιόφωνο. Συνεννοηθήκαμε;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης