Η οργάνωση ΝΕΟΙ εδώ και ένα χρόνο αναλαμβάνει ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των νέων τεχνολογιών, του περιβάλλοντος και του εθελοντισμού, ενθαρρύνοντας την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των νέων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ως ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες και ενισχύοντας τη συμμετοχή τους στο δημόσιο βίο και στα κοινωνικά δρώμενα.

Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η οργάνωση ΝΕΟΙ, στέλνει ένα μήνυμα κινητοποίησης, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των νέων και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου, για να γίνει το διαδίκτυο ένα ασφαλές μέρος για όλους μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλο και περισσότερα παιδιά και νέοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στο σχολείο, στο σπίτι, στο πανεπιστήμιο και πρέπει να είναι ενήμεροι για τους κινδύνους που εγκυμονούν. Στο πλαίσιο αυτό, η οργάνωση ΝΕΟΙ ξεκινάει Πανελλαδική Έρευνα αναφορικά με τους κινδύνους του διαδικτύου και τις συνήθειες παιδιών και νέων με στόχο την ευαισθητοποίηση του γενικότερου κοινωνικού συνόλου.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην παραπάνω έρευνα μέσω του διαδικτύου μπαίνοντας στη διεύθυνση:

http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=9oAZqn_2fSlTOVCilX2h99qQ_3d_3d

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

           

Η δράση της οργάνωσης έχει ως κύριους άξονες τα ακόλουθα:

1)    Προώθηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος

2)    Ευαισθητοποίηση – Επαγρύπνηση κοινωνικού συνόλου

3)    Ανταλλαγή καλών πρακτικών σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς φορείς και διεθνείς οργανώσεις

4)    Καταπολέμηση ακατάλληλου περιεχομένου – παιδικής πορνογραφίας

Για το λόγο αυτό, η οργάνωση ΝΕΟΙ αναλαμβάνει σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, συλλόγους, οργανώσεις νέων και εκπαιδευτικά ιδρύματα, την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός συστήματος πιστοποίησης ασφαλούς διαδικτυακού περιβάλλοντος μέσω ειδικής σήμανσης που θα φέρουν οι συμμετέχοντες στη δράση αυτή.

Η Πρόεδρος της οργάνωσης NEOI, Άννα Ευθυμίου υπογραμμίζει: «Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να συνειδητοποιήσει κάθε χρήστης του Διαδικτύου είναι ότι ο παγκόσμιος ιστός δε διαφέρει σε τίποτα από μία κοινωνία. Από αυτήν την άποψη, λοιπόν, κρύβει αντίστοιχους κινδύνους και απαιτεί και αντίστοιχα μέτρα προστασίας από αυτούς. Η σωστή και τακτική ενημέρωση σχετικά με τη φύση των κινδύνων αλλά και με τον τρόπο αντιμετώπισής τους γίνεται έτσι απαραίτητη, προκειμένου αφενός να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκθεσης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου στους βασικότερους τουλάχιστον κινδύνους και αφετέρου να καταπολεμηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ηλεκτρονικό έγκλημα.»

Καθημερινά η οργάνωση ΝΕΟΙ έρχεται σε επαφή με νέους πολίτες, ακούει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και προσπαθεί μέσα από διάφορες δράσεις μαζί τους να διαμορφώσει μια πραγματικότητα που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανησυχίες τους, στα θέλω και τα πιστεύω τους. Το έργο της οργάνωσης παρέχεται δωρεάν και υλοποιείται από στελέχη, μέλη, υποστηρικτές, εθελοντές και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη που θέλει να συμβάλλει. Καθημερινά μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα:

2310 384025 & 2310 232418 ή με email info@mkoneoi.gr

Για τους δημοσιογράφους:

Πρόεδρος ΜΚΟ ΝΕΟΙ

κα. Άννα Ευθυμίου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Κα. Μαρία Ράμμου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης