Είναι το απόλυτο κοινωνικό φαινόμενο. Ο διασημότερος ποινικός της σύγχρονης Ελλάδας που δεν έχει ματώσει τα χέρια του, έχοντας κερδίσει ταυτόχρονα τη συμπάθεια και την… εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του κόσμου.

Όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται, περισσότερο από πολιτικούς, δημοσιογράφους και τράπεζες εμπιστεύονται αρκετοί πολίτες τον Β. Παλαιοκώστα. Τον άνθρωπο που δύσκολα θα έδινε στις Aρχές ο μεγαλύτερος ρουφιάνος. Τον κακοποιό που το πρώτο συνθετικό της λέξης ηχεί στα αυτιά του κόσμου ως καλό. Τον καθρέφτη μίας κοινωνίας που εξευτελίζοντάς την, λυτρώνει από ανομίες, αίσχη και αδυναμίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον ποινικό που έχει περισσότερες ώρες πτήσης στον αέρα παρά στο κελί. Τον άνθρωπο που μάλλον πολλοί αστυνομικοί δε θα’ θελαν πλέον να συλλάβουν. Άλλοι γιατί βαρέθηκαν, ορισμένοι γιατί φοβούνται και πολλοί γιατί το αίσθημα δικαίου που έχουν μέσα τους, αντιστρέφει τα συναισθήματά τους, με αποτέλεσμα να τον αισθάνονται περισσότερο φίλο και λιγότερο αντίπαλο.

Αυτόν τον Παλαιοκώστα, που δικαίως θα απαιτήσει πτητικό επίδομα μετά από τόσες περιπέτειες, μάλλον πρέπει να τον ευγνωμονούν, γιατί έγινε αιτία να βγουν από το λήθαργο του καθωσπρεπισμού τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης