Είστε εσείς, οι «άρχοντες» της πόλης, πολιτικατζήδες της δεκάρας, «Μπάσταρδοι, κλέφτες, πόρνοι» (Κ. Παλαμάς). «Άνθρωποι, χωρίς ηθική και πίστη. Και κρίμα τα φώτα τους. Ότι ο άνθρωπος κάνει τα φώτα κι όχι τα φώτα τον άνθρωπον» (Μακρυγιάννης). Εσείς, «Οι τυφλοί μικροί και ανίκανοι Κυβερνήτες» (Γ. Σεφέρης) που οδηγείτε τους ανθρώπους στην μιζέρια και την εξαθλίωση.

Είστε εσείς, οι δημιουργοί του δύσμορφου προσώπου της αλαζονικής σας εξουσίας. Οι ντυμένοι το λερωμένο, λασπωμένο ρούχο του αυταρχισμού, της ασυδοσίας, της διαφθοράς και της απάτης. «Ώρα νέα, χελιδών. Οι δ’ έβλεπον…καγώ των κρεών έκλεπτον: κοίτα, νέα χελιδόνια. Κι’ αυτοί γύριζαν να δουν κι εγώ έκλεβα το κρέας.» (Αριστοφάνους Ιππείς).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είστε εσείς, εσύ, ο διαπλεκόμενος, διεφθαρμένος πολιτικός-πολιτικατζής, που «αρπάζεις και να δωροδοκείς (σ.σ. και να δωροδοκείσαι), ο δε λαός… σφιγμένος από την ανάγκη, τη μιζέρια και τον (σ.σ. κουτσουρεμένο) μισθό (σ.σ. και την πετσοκομμένη σύνταξη), να κρέμεται από σένα με το στόμα ανοιχτό: Συ μεν αρπάζης και δωροδοκείς… ο δε δήμος … υπ ανάγκης άμα και χρείας και μισθού προς σε κεχήνη» (Αριστοφάνης).

Είστε εσείς, οι ανίκανοι αλαζόνες πολιτικατζήδες που «Πολλά και αισχρά για το κέρδος κάνατε: Πολλά και αισχρά ένεκα κερδέων πεποιήκατε:» (Ξενοφών). Εσύ ο διεφθαρμένος που «και με τα δυο χέρια σουφρώνει τα δημόσια έσοδα: Καμφοίν χέροιν μυστιλάται των δημοσίων». (Αριστοφάνης).

Είστε εσείς, οι ολετήρες της πατρίδας, που, εν ονόματι της σωτηρίας της πατρίδας, οι πατριδέμποροι, αφανίζετε τον Λαό της. «Μια πατρίδα που ζημιώθη, διατιμήθη και όλο σ’ αυτό κατανταίνει» (Μακρυγιάννης), εξ αιτίας ανίκανων αρχόντων, των «αλιτηρίων (καταστροφέων) της πόλης» (Ζήνων ο Ελεάτης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είστε εσείς, που λαλείτε «σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες» (Σεφέρης). Οι γλωσσοχαλαστήδες, οι χαλασοχώρηδες, οι πρόθυμοι.

Οι λάτρεις του ξενόφερτου, έτοιμοι, να ξεπουλήσετε και τις κολόνες του Παρθενώνα, δίνοντάς τους το σχήμα του μπουκαλιού της Κόκα-Κόλα. Έτοιμοι να φορέσετε στις καρυάτιδες μπούρκα.

«Και φωνάζουν οι πατριδέμποροι να φοβηθούν οι πατριώτες». (Βάρναλης).

Είστε εσείς, οι άρχοντες της πόλης, που αφήστε τα κάστρα της πατρίδας απολέμιστα και μπήκαν «ντυμένοι φίλοι οι εχθροί», οι απολίτιστοι της παγκοσμιοποίησης του αμερικάνικου τρόπου ζωής και οι «πολιτισμένοι» βάρβαροι της Εσπερίας. Η τρόικα των Ευρωπεο-αμερικανών (το «πε» με «ε», διορθωτά) «διασωστών» της Πατρίδας — έτσι δεν λέτε;

«Ευτυχία το μνημόνιο» λέγει ο ογκόλιθος της πολιτικής και της διανόησης Πάγκαλος.

Είστε εσείς, οι τυφλοί, ανίκανοι, μικροί Κυβερνήτες, που βυθίσατε τον κοσμάκη στην ανέχεια, του πετσοκόψατε το βιός, τον ρίξατε στην ανεργία και την φτώχια, ομολογούντες κυνικά, πως τα μέτρα αυτά είναι και άδικα. Συγκινημένοι και αλγούντες και εξανιστάμενοι. Φαρισαίοι. Υποκριτές. Λαογλείφτες.

Και ο λαός, με σακατεμένη ελευθερία, με σακατεμένη γλώσσα, σακατεμένος από την ανέχεια, χαλάει κι’ αυτός.

Γίνεται, ο Λαός, μάζα, χυλός ξεδιάντροπος. Αδιάφορος, κάλπης. Ασύδοτος, πλεονέκτης, κομπιναδόρος. Λαμόγιο, υποκριτής, φαρισαίος. Ανόητος, άκριτος, ασεβής, χριστέμπορος. Ελληναράς, απαίδευτος. Λαθρεπιβάτης της ζωής. Λαθρόβιος.

Γιατί, «το ήθος των πολιτών γίνεται όμοιο με το ήθος των αρχόντων τους: Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν» (Ισοκράτης).

Είστε εσείς, οι λαοφάγοι (δημοβόροι), εσείς, οι αρχολάγνοι πολιτικατζήδες, που καταντήσατε τον Λαό από περήφανο λαό, «ουδενός δούλον… ουδ’ υπήκοον» (Αισχύλος), αναγκεμένο «και πένητα ίνα γιγνώσκη τον τιθασευτήν» (Αριστοφάνης).

Είστε εσείς, που καταντήσατε, τον Λαό, ευτελή και ταπεινωμένο μαζοχυλό. Δυσλεκτικό απαίδευτο και φτωχό. Για να μη μπορεί να σκεφτεί. Ούτε να κρίνει.

Είστε εσείς, που καταντήσατε τον Λαό μάζα ψηφοφόρων και του αφαιρέσατε την ιδιότητα του Πολίτη, προκειμένου να σας ψηφίζει μια Κυριακή στα τέσσερα χρόνια ή όποτε νομίζετε πως σας συμφέρει να κάνετε εκλογές, καλώντας τον να εξαργυρώσει την ψήφο του με «ένα πουκάμισο αδειανό», δικών σας προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών εμπαιγμών.

Είστε εσείς, αδιάντροποι, «πονηροί πολιτευτές», που εξαπολύετε λεκτικούς μύδρους επί των νταβατζήδων και της διαφθοράς που την πατάσσετε με λόγια, ενώ τα λαμόγια σας αλωνίζουν.

Και τα δομημένα ομόλογα δομούν και δέρνουν. Και το βρωμερό χρηματιστήριο και οι υποκλοπές και άλλες βρωμιές σας, αμελλητί παραγράφονται με το κλείσιμο της Βουλής.

Είστε εσείς, οι αναίσχυντοι, που κραυγάζετε:
Δημοκρατία. Ισονομία. Ελευθερία. Ισότητα.

Και εννοείτε και εφαρμόζετε:
Την Δημοκρατία του αναίσχυντου πολιτικαντισμού.
Την Ισονομία του δικολαβισμού.
Την Ελευθερία του ηδονοθηρικού καταναλωτικού εξευτελισμού.
Την Ισότητα της μετριότητας.

«Κοράκοι, όλοι κοράκοι αληθινοί, χειρότεροι από τον κόρακα όπου βγήκε από την Κιβωτό και εθρέφοταν από τα λείψανα, όπου είχε αφήσει ο κατακλυσμός του κόσμου» (Σολωμός).

Και έτσι, «χάνονται οι πόλεις όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους φαύλους από τους έντιμους: Τας πόλεις απόλλυσθαι, όταν μη δύνωνται τους φαύλους από των σπουδαίων διακρίνειν». (Αντισθένης).

e-mail: impious@otenet.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης