Give stupidity a chance

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

τραγουδούν, χλευάζοντας οι Pet Shop Boys. (Ελευθέρια και Ανευλαβής παράφραση)

 

«Οι έξυπνοι μιλήσανε και είπανε τον λόγο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ώρα για τους ηλίθιους, να δείξουνε τον κ#λ# τους

Με ηλίθια μαεστρία.

 

Δώστε και στους ηλίθιους 

Μια κάποια  ευκαιρία.

 

Ακούσατε απ’ τους ειδικούς  

Πολλά επιχειρήματα.

Τα γεγονότα δεν μετράν; 

Μετράν τα φληναφήματα; 

 

Δεν είναι δα και μπιτ  χαζοί,

Είν’ κάποιοι από τους τύπους .

Π’ αρνούνται το εμβόλιο.

Βραβείο στους πιθήκους!

 

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ, ΓΙΑΤΡΟΙ.

 

«Η Ιατρική είναι από όλες τις τέχνες η πιο επιφανής. Εξ αιτίας όμως της αμάθειας αυτών που την ασκούν […], κατά πολύ μειονεκτεί όλων των άλλων τεχνών.

(Ιητρικὴ τεχνέων μεν πασέων εστὶν επιφανεστάτη. διὰ δὲ αμαθίην των τε χρεομένων αυτή, […] πολύ τι πασέων ήδη των τεχνέων απολείπεται.» 

 

[…] 

«Αυτοί οι γιατροί είναι όμοιοι με τα βουβά πρόσωπα της τραγωδίας που έχουν την εμφάνιση, τη στολή και το προσωπείο του ηθοποιού αλλά ηθοποιοί δεν είναι,  έτσι και γιατροί υπάρχουν πολλοί στην φήμη, πραγματικοί όμως γιατροί είναι ελάχιστοι»

 

Ομοιότατοι γαρεισιν οι τοιοίδε τοίσι παρεισαγομένοισι προσώποισιν εν τήσι τραγῳδίῃσιν. ως γαρ εκείνοι σχήμα μεν και στολὴν και πρόσωπον υποκριτούέχουσιν, ουκ εισὶ δευποκριταὶ, ούτω καιιητροὶ, φήμῃμεν πολλοὶ, έργῳ δε πάγχυ βαιοί». 

 

«Αυτά είναι όσα οφείλετε να συνεισφέρετε στην Ιατρική, και όταν θα έχετε αποκτήσει πραγματική γνώση τότε θα μπορείτε να λογαριάζεστε γιατροί όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη. […] Η αληθινή γνώση και η δοξασία είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το ένα γεννά την επιστήμη το άλλο την άγνοια.

 

Ταύτα ων χρη εις την ιατρικήν τέχνην εσενεγκάμενους, και ατρεκέως αυτής γνώσιν λαβόντας  […] μη λόγω μούνον, αλλά και έργω ιητρούς νομίζεσθαι. […]δύο γαρ επιστήμη τε και δόξα, ων το μέν επίστασθαι ποιεί, το δε αγνοείν» 

 

 (Τα παραπάνω αποσπάσματα από την Ιπποκρατική Συλλογή. Γενική εισαγωγή-Μετάφραση Σχόλια: Δημήτριος Λυπουρλής. Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ηράκλειον 1991,  «Ιπποκράτους Νόμος 1, 4, σελ. 204-207)

 

Η άγνοια είναι πολύ μεγαλύτερη και οι ηλίθιοι πολλοί περισσότεροι από όσο νομίζουμε, σε κάθε εποχή. Ακόμη και στον 21ο αιώνα. Τον αιώνα μας.

 

Σήμερα, για την επιστημονικά σκεπτόμενη ιατρική κοινότητα και για τους λογικά σκεπτόμενους ανθρώπους, ο εμβολιασμός αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέσον για την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων.

Κάθε μεταδοτικό (λοιμώδες) νόσημα αποτελεί κίνδυνο για τον πάσχοντα, το περιβάλλον του και όταν λάβει διαστάσεις επιδημίας ή πανδημίας (όπως συμβαίνει με την αρρώστια COVID-19), αποτελεί δημόσιο κίνδυνο.
 

Ο αρνούμενος να εμβολιαστεί, δεν είναι επικίνδυνος μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τους συνανθρώπους του, για τους οποίους είναι φανερό ότι αδιαφορεί.   

 

Ο εμβολιασμός παραμένει ο βασικός τρόπος προφύλαξης από τα λοιμώδη νοσήματα, και την ηλιθιότητα των αρνητών του εμβολίου.

 

Πολίτες γρηγορείτε! ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ Είναι επικίνδυνοι!

Λοιδορήστε τους, δαχτυλοδείξτε τους, ξεβρακώστε τους, “χαστουκίστε τους” με λέξεις, κι ας έχουν “παρειάν αναίσθητον εις τους κολάφους.” (Κ. Καρυωτάκης)

«Να ξεφτιλίζεις τους κακούς διόλου δεν είναι άπρεπο, ίσα-ίσα τιμά τους καλούς, έτσι λεν οι μυαλωμένοι: 

Λοιδορήσαι τους πονηρούς ουδέν εστ επίφθονον, άλλα τιμή τοίσι χρηστοίς, όστις ευ λογίζεται.» (Αριστοφάνους, Ιππής)

Η βλακεία δυναμώνει και εξουσιάζει, όταν παίρνει πανδημικές διαστάσεις. Διότι μεταδίδεται σαν λοιμική θανατηφόρα για το μυαλό, πανούκλα.

Πανταχού παρούσα, «Η βλακεία εν τω συγχρόνω κοινωνικώ βίω» (Λεμπέσης), πλέον, δεν αναγνωρίζεται ως τέτοια, δηλαδή ως βλακεία.

Και ο μέγιστος κίνδυνος είναι, ότι αρκετοί άνθρωποι αρχίζουν  να συνηθίζουν το βδελυρό, απαίσιο πρόσωπο της βλακείας, και σιγά-σιγά, αρχίζουν  να του μοιάζουν.
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης