Προς τον κ. Παναγόπουλο της ΕΡΤ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009, 10:37
Γιώργος Σκούρτης
Προς τον κ. Παναγόπουλο της ΕΡΤ

Αυτός ο ομόσταυλος Γιώργος Αρκουλής, λες και έχει –ξαφνικά!- βάλει στοίχημα ότι θα είναι κάθε μέρα επικεφαλής της αλλοπρόσαλλης αυτής στήλης. Και κάθε μέρα γράφει, για φάουλ, για πέναλτι, για ο,τιδήποτε ο καθένας –είτε είναι δημοσιογράφος, είτε αρθρογράφος, είτε απλός παρατηρητής- θα μπορούσε να γράψει ένα κομμάτι… Σιγά τώρα!

Εν πάση περιπτώσει…Έγραψε προχτές για την εκπομπή «Στην υγειά μας» που για χρόνια τώρα έχει μονοπώλιο ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος. Δεν μπήκε στην ουσία όμως. Και η ουσία έχει να κάνει με τη…συνουσία των συμφερόντων.

Και άλλα κανάλια έχουν ανάλογες εκπομπές, αλλά είναι ΙΔΙΩΤΙΚΑ, δεν είναι η Δημόσια τηλεόραση που την πληρώνουμε όλοι εμείς. Οι διευθύνοντες των ιδιωτικών καναλιών επιλέγουν και πληρώνουν… Γούστο τους και κουμάντο τους.

Αυτή όμως η εκπομπή –αγαπητέ φίλε Αρκουλή- χρόνια τώρα είναι μονοπώλιο του Σπύρου Παπαδόπουλου.

Και αναρωτιέμαι: δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ άλλος ικανός να παρουσιάζει αυτήν την πανεύκολη εκπομπή, παρά μόνο ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος;

Τι κάνει; Λέει, ας πούμε, η επόμενη εκπομπή θα είναι για τον τάδε θίασο ή για τον τάδε τραγουδιστή ή συνθέτη ή… ή… (Διαφημιστική εντελώς!)

Βάζει τη γραμματεία –πληρωμένη από μας λόγω ΕΡΤ- και παίρνουν τηλέφωνα στους άμεσα ενδιαφερόμενους. Θα πει κανείς «όχι, ευχαριστώ, άντε και…;» Κανείς. (Και του χρωστάνε και μεγάλη ευγνωμοσύνη…)

Επαναλαμβάνω: κανείς άλλος Έλληνας δεν μπορεί να παρουσιάζει αυτήν την –καταγέλαστα εύκολη- εκπομπή που λέγεται «Στην υγειά μας»;

Εγώ λέω «στην υγειά» της τσέπης του κ. Σπύρου Παπαδόπουλου και αυτών που βάζουν τις υπογραφές. (Μη κρυβόμαστε τώρα…)

Και για να μην κρυβόμαστε, απευθύνομαι στον κ. υπουργό επί του αντικειμένου –τα έχω χάσει, έτσι που γίνονται, ούτε ξέρω ποιος είναι ο αρμόδιος υπουργός. Έχετε γνώση, κ. υπουργέ, αυτής της σύμβασης μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ κ. Παναγόπουλου και του, επί χρόνια, υπευθύνου οργανωτή και παρουσιαστή της εν λόγω εκπομπής;

Και απαιτώ ευθέως απ' τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ να δημοσιοποιήσει τη σύμβαση με τον κ. Σπύρο Παπαδόπουλο, για να δούμε γιατί είναι ο μόνιμος οργανωτής και παρουσιαστής -ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΛΛΟΙ που να την διεκδίκησαν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ανάθεσης;- καθώς και το ΠΟΣΑ κοστίζει αυτή η εκπομπή, ΠΟΣΑ παίρνει ο κ. Παπαδόπουλος, πόσα πληρώνει στους συνεργάτες του, πόσα του μένουν και ΠΟΣΑ πάνε κάπου αλλού –δεν ξέρω, ψυλλιάζομαι με το μονοπωλιακό καθεστώς…

Αυτή η δημοκρατία μάς έχει ξεφτιλίσει εντελώς.

ΑΠΑΙΤΩ μια διευκρινιστική, σε όλα, απάντηση του κ. Παναγόπουλου.

Αν δεν απαντήσει ο κ. πρόεδρος της ΕΡΤ, θα απευθυνθώ στον πρωθυπουργό της χώρας, για να μου ξεκαθαρίσει ΠΟΙΟΣ κυβερνά αυτό το κρατικό κανάλι και με ποιες δημοκρατικές διαδικασίες.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009, 10:37