Ελάχιστα 24ωρα μένουν για να στηθεί κάλπη στην ΕΠΟ, προκειμένου η Ομοσπονδία να μπορέσει να αντικαταστήσει τον υπόδικο Βασίλη Γκαγκάτση και όλα δείχνουν ότι θα γίνει «μάχη». Υποψήφιοι δύο: ο Βίκτωρ Μητρόπουλος (άνθρωπος έμπειρος δοκιμασμένος και –όπως δηλώνει– αυτόφωτος) και ο Σοφοκλής Πιλάβιος (αγνώστων λοιπών στοιχείων ως παράγων του ποδοσφαίρου). Το κλίμα δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο στο σώμα των εκλεκτόρων, αφού η επιλογή τους πρέπει να υπαγορευτεί από το γενικό συμφέρον του χειμαζόμενου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και οι άτυχοι δεν είναι σίγουροι, αν η ετυμηγορία (στο παρασκήνιο βέβαια…) θα καπελώσει την προτίμησή τους.

Να το σημειώσω σε… απλά ελληνικά. Ο Μητρόπουλος βγήκε από την πρώτη στιγμή και δήλωσε (έντυπα και ηλεκτρονικά…) ότι δε διαθέτει –ούτε γουστάρει– το χρίσμα από κανένα. Αυτό σημαίνει ότι, κατεβαίνοντας για την προεδρία της μεγαλύτερης (με «ναυαγισμένο» από τα ντόπινγκ τον ΣΕΓΑΣ…) αθλητικής ομοσπονδίας, δεν πρόκειται να παίξει το ρόλο «υπηρέτη δύο αφεντάδων» και καταλαβαίνετε πιστεύω ποιους εννοεί! Ο Πιλάβιος δεν προέβη σε καμία παρεμφερή τοποθέτηση, αλλά πώς να το κάνει, όταν –ουσιαστικά– αποτελεί τη διάδοχο κατάσταση του παραιτημένου ήδη προέδρου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μάχη λοιπόν –δυστυχώς– θα δοθεί ακόμη μία φορά μεταξύ «θωρακισμένων» και… άμαχου πληθυσμού. Από τη μία πλευρά Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης (χωρίς Πατέρα!), ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις και από την άλλη η πλειονότητα των ΕΠΣ των 54 νομών της Χώρας. Αστείο δεν είναι; Μάλλον θλιβερό. Εκτός αν, μέχρι την στιγμή της κάλπης, (24 λήγοντος) εμφανιστεί ο Σοφοκλής και δηλώσει ότι στόχος του είναι η ουσιαστική πρόοδος του ποδοσφαίρου και να μην τον θεωρούν «κορυφαίο μαθητή του χειρότερου δάσκαλου».

Αλλά, αναρωτιέται κανείς: γιατί άραγε ο Κόκκαλης –για παράδειγμα– γυρίζει την πλάτη στην προοπτική νίκης του Βίκτωρα Μητρόπουλου και προτιμά «αντί Τρικούπη τον Γουλιμή»; Προφανώς, επειδή γνωρίζει ότι ο πρώτος είναι ιδιαίτερα έμπειρος, έ ξ υ π ν ο ς και αποφασισμένος να προχωρήσει την κάθαρση στο χώρο της διαιτησίας. Μην ξεχνάμε, δόθηκε περισσότερες από μία φορά μάχη μεταξύ ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ για τον έλεγχο της διαιτησίας και αυτός παρέμεινε στη δικαιοδοσία Γκαγκάτση, φίλου του Κόκκαλη και πρώην μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Άραγε αυτό το γνωρίζει ο Σοφοκλής Πιλάβιος; Και πώς τοποθετείται σήμερα, που «βράζει» το πράγμα, μετά μάλιστα από τις «αλχημείες» πρωτοκλασάτων διαιτητών υπέρ του «ισόβιου πρωταθλητή» (και πρωτοπόρου βέβαια…) στα ματς με το φουκαρά το Θρασύβουλο, την Ξάνθη κλπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποθέτω πως οι αντικειμενικοί παρατηρητές του πρωταθλήματος θα γελάσουν μέχρι δακρύων, αν ακούσουν την άποψη «δεν έχει καμία σχέση η διαιτησία και η αδικία του Θρασύβουλου με τις εκλογές της ΕΠΟ».

Συμπέρασμα: δε θα είναι κρίμα να εκλεγεί ηγέτης ΕΠΟ προτίμησης και –σε τελική ανάλυση– συμφερόντων κάποιων «κολοσσών»,  σε περίοδο που δεκάδες πρόεδροι ΕΠΣ δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το ρεύμα;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης