Ο τρόπος που αναφέρεται στην υπόθεση της SIEMENS ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και το περιεχόμενο των δηλώσεων που κάνει, αφήνουν μία υποψία ή μάλλον δημιουργούν βεβαιότητα, ότι προσπαθεί να κάνει μία «σιωπηρή» συμφωνία με τον Καραμανλή για να διερευνηθεί η υπόθεση της SIEMENS. Το έχει πει 3-4 φορές από το βήμα της Βουλής, ότι όλα όσα ακούγονται εσένα και μένα αφορούν. Τα δυο μας κόμματα, αρχηγοί των οποίων είμαστε εμείς οι δυο. Μπορούμε να κάνουμε ότι δεν ακούμε ή ότι δεν μας αφορά; Θα μας πάρουν με τις πέτρες σε λίγο, αν και νομίζω ότι ήδη μας έχουν πάρει.

Ο Καραμανλής, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει ανταποκριθεί στις εκκλήσεις για σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, αλλά με έναν τρόπο που δεν το αποκλείει για το μέλλον. Δεν λέει δηλαδή ότι δεν υπάρχει ουσία για το μέλλον, αλλά προς το παρόν το διερευνά η Δικαιοσύνη. Άρα καταφανώς δεν έχει προσχωρήσει στην πρόταση του Παπανδρέου. «Έλα μαζί να καθαρίσουμε τα κόμματά μας. Εγώ δεν φοβάμαι, ούτε διστάζω κι εσύ νομίζω ότι δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δηλαδή βλέπουμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαιρεί τον πρωθυπουργό προσωπικά από ο,τιδήποτε, ενώ ο Καραμανλής έκανε το ακριβώς αντίθετο με τον Σημίτη πρωθυπουργό. Δεν είναι συνηθισμένο και γι’ αυτό το επισημαίνω, γιατί ο Παπανδρέου δεν φαίνεται να θέλει να κάνει καταγγελτική πολιτική γενικώς και αυτό είναι που του δίνει ένα ηθικό προβάδισμα απέναντι στον Καραμανλή.

Με τις χθεσινές του πράξεις έδειξε, επίσης, ότι εννοεί αυτά που λέει. Μόλις εμφανίστηκε στη δικαστική έρευνα ένδειξη για ανάμιξη του Μαντέλη και του Τσουκάτου (ένδειξη διευκρινίζω και όχι ένδειξη ενοχής αλλά ανάμιξης), τους έθεσε εκτός ΠΑΣΟΚ μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση και να ξεκαθαριστεί η κατάσταση. Κάνει έτσι πάσα στον Καραμανλή να συνεχίσει, αν οι κυριακάτικες εφημερίδες βγάλουν στην σέντρα κανέναν ξάδερφο ή κουμπάρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης