‘‘Σ’ ένα κάτασπρο κρεβάτι
εκοιμήθηκε η Χιονάτη
και δε λέει να ξυπνήσει.
Γύρω παρατεταγμένοι
στέκονται εφτά μπασμένοι
κι ένας – ένας σκύβει για να την φιλήσει
γιατί λεν πως το φιλί θα την ξυπνήσει

Μα η Χιονάτη μένει πάντα κοιμισμένη
κι είναι μόνο οι μπασμένοι κερδισμένοι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν κανένας τους ρωτήσει
η Χιονάτη αν θα ξυπνήσει
οι μπασμένοι απαντάνε:
«Όχι, μην ανησυχείτε
ίσως κι αύριο θα την δείτε
όπου νάναι την ξυπνάμε, όπου νάναι»
κι ένας – ένας συνεχώς τηνε φιλάνε

Μα η Χιονάτη μένει πάντα κοιμισμένη
κι είναι μόνο οι μπασμένοι κερδισμένοι’’

‘‘Δώδεκα Παραμύθια για μεγάλους’’
Στίχοι Γιάννης Καλαμίτσης
Σύνθεση-Τραγούδι Θάνος Αδριανός.


Το κείμενο που ακολουθεί έχει μια ιδιαίτερη σημασία, πέρα από το αξιόλογο περιεχόμενό του. Και η σημασία αυτή έχει να κάνει με το πρόσωπο του συντάκτη.
Ο Θόδωρος Τενέζος απέδειξε ακόμα μια φορά ότι δεν είναι ένας μικροαστός επιχειρηματίας που αγωνίζεται για τα στενά του συμφέροντα αλλά ένας αγωνιστής με συνείδηση και ευαισθησίες που χρησιμοποιεί τις γνώσεις και τις ικανότητές του στην υπηρεσία του κινήματος στα πιο γενικά και καυτά ζητήματα που το απασχολούν. Αποδεικνύει ακόμα μια φορά την αγωνιστικότητα που τον διακρίνει από την αρχή της περιπέτειάς του. Και τελικά, αποδεικνύει ότι αποτελεί ένα πολύτιμο κεφάλαιο του κινήματος του λαού, που τον χρειάζεται και πρέπει να τον προστατέψει. Πρέπει όλοι να αγωνιστούμε στο πλευρό του σε μια πλατειά μετωπική προσπάθεια μέχρι να ευτυχήσει ο αγώνας του. Όχι από οίκτο για το «δύστυχο απεργό επιχειρηματία» που κινδυνεύει η ζωή του, αλλά γιατί, θέλουμε δεν θέλουμε, καταλαβαίνουμε δεν καταλαβαίνουμε, η νίκη ή η ήττα του Θοδωρή θα είναι νίκη ή ήττα ολόκληρου του κινήματος, σε μια κατάμαυρη περίοδο για το λαό μας, σε μια περίοδο που ότι χτίσαμε τόσα χρόνια με τον αγώνα και το αίμα μας, γκρεμίζεται γύρω μας χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε.
Διαβάστε το κείμενο του Θοδωρή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

http://www.stopcartel.org/

http://www.tenezos.blogspot.com/

ΔΕΗ- ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Η Ε.Α. ΕΚΧΩΡΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ… ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Τολμούν να αγγίξουν την χαλυβουργική του Αγγελόπουλου;


ΔΕΗ- ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ! 16-6-2009


Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τή δημιουργία ρυπογόνου μονάδας παραγωγής ηλεκτρισμού στήν Ελευσίνα από τήν υπόδικη γιά συμμετοχή στο καρτέλ χάλυβα ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ και την κρατική ΔΕΗ .Σκανδαλώδης η απόφαση, ενταφιάζει το Θριάσιο και τη δυτική Αττική.

Σέ έγκριση τής σύμπραξης-συγκέντρωσης της ΔΕΗ με τη Χαλυβουργική Α.Ε., για τη δημιουργία μιας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 880 MW, με καύση φυσικού αερίου, εντός των εγκαταστάσεων της Χαλυβουργικής στην Ελευσίνα προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η σύμπραξη-συγκέντρωση αυτή που όπως είχε καταγγελθεί από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προωθήθηκε με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς διαγωνισμό για την επιλογή από τη ΔΕΗ της πλέον συμφέρουσας πρότασης συνεργασίας, προβλέπει τη δημιουργία ξεχωριστής ανώνυμης εταιρίας που θα αναλάβει το έργο της δημιουργίας της νέας μονάδας. Στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας η Χαλυβουργική θα κατέχει το 51% και η ΔΕΗ το 49%, γεγονός που επίσης καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η ΔΕΗ αποκτά μειοψηφικό πακέτο σε ένα έργο που μόνο η ίδια έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία να υλοποιήσει.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στη σύμπραξη που εγκρίθηκε πέραν της δημιουργίας της μονάδας προβλέπεται η μετατροπή για καύση φυσικού αερίου δύο υφιστάμενων μονάδων στον χώρο της Χαλυβουργικής συνολικής ισχύος 100MVA, για κάλυψη των αναγκών του καλοκαιριού. Σημειώνεται πάντως ότι οι συγκεκριμένη μονάδα που είναι παλαιάς τεχνολογίας έχει να λειτουργήσει από τις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Ένα ακόμη έγκλημα κατά της κοινωνίας

Στη Δ. Αττική, όπου έχει συγκεντρωθεί το 40% της βαριάς βιομηχανίας εγκρίθηκε μέ τήν απόφαση αυτή της Επιτροπής Ανταγωνισμού να εγκατασταθεί <<εξαγωγική>> Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής (ΔΕΗ – Χαλυβουργικής) για την οποία εγείρονται σοβαρά ζητήματα παραβάσεων της Αντιμονοπωλιακής Νομοθεσίας επί των οποίων θα επανέλθουμε.

Από την Μονάδα της Χαλυβουργικής θα προκληθεί ημερήσια ρύπανση, που αντιστοιχεί σε εκείνη 1,8 εκατομμυρίων οχημάτων ημερησίως, προκειμένου το ρεύμα να πωληθεί στην Ιταλία , όπως τώρα λέγεται και για την οποία Νομαρχία και Δήμος Ελευσίνας έχουν προσφύγει στο Σ.τ.Ε.

Η Μονάδα Χαλυβουργικής – ΔΕΗ θα κατασκευαστεί σε έκταση 500 επιχωματωμένων στρεμμάτων θάλασσας, για τα οποία η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Με βάση τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας Χαλυβουργική , θα καίγεται 900 εκ. κυβικά μέτρα το χρόνο φυσικό αέριο, χωρίς να αποκλείεται και η καύση ντίζελ. Θα απελευθερώνονται 4,5 εκ. κυβικών μέτρων καυσαερίων την ώρα πάνω από το Θριάσιο, ποσότητα 2,5 φορές μεγαλύτερη από εκείνη των 27 καμινάδων και των δύο διυλιστηρίων της περιοχής.

Ειδικά τα οξείδια του αζώτου (2.000 τόνοι ετησίως) θα οδηγήσουν σε υπέρβαση των ορίων τόσο των οξειδίων αυτών, όσο και του όζοντος στο Θριάσιο και στο Λεκανοπέδιο της Αθήνας με ολέθριες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων .

Το περιαυτολογικό και οικονομικό αυτό έγκλημα, στρέφεται ευθέως κατά των 5 εκ. κατοίκων της Αττικής ως προς τις επιπτώσεις στην υγεία, κατά του συνόλου των Ελλήνων πολιτών ως προς τις οικονομικές συνέπειες και ζημιές και κατά των κατοίκων της περιοχής ως προς την απαξίωση περιουσιών κλπ.

Την ιδία στιγμή δίνεται αυθαίρετα και προνομιακά η ευκαιρία στη Χαλυβουργική, να αυξήσει τα υπερκέρδη της σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία θά έπρεπε νά αποτελεί έναν κυματοθραύστη υπέρ τών συμφερόντων τού συνόλου τών πολιτών , έδωσε τήν έγκρισή της σέ μία υπόδικη γιά συμμετοχή στο καρτέλ τού χάλυβα εταιρεία, τη στιγμή μάλιστα πού υποτίθεται ότι την ελέγχει , ώστε νά αποτελέσει προνομιακό συνεταίρο πλειοψηφίας μέ την κρατική ΔΕΗ καί νά σπείρει τον θάνατο στήν Αττική.

ΤΟ φανερό σκάνδαλο της απόλυτης διαπλοκής εκτυλίσεται ξεδιάντροπα μπροστά στά μάτια μας !

Ποιός πλέον θά τούς σταματήσει;

H AΠΟΦΑΣΗ

Απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφορικά με τη συγκέντρωση των εταιρειών Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε και Χαλυβουργική Α.Ε για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης κατά την έννοια του άρθρου 4 παρ. 5 του ν.703/1977
Αθήνα, 02 Ιουνίου 2009

Στις 29 Μαΐου 2009 η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την αριθμ. 446/V/2009 Απόφαση της, επέτρεψε, με την επιφύλαξη εφαρμογής των διατάξεων των ν. 2773/1999 (Α΄ 286), ν. 3175/2003 (Α΄ 207) και ν. 3426/2005 (Α΄ 309) που αφορούν στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) για την τήρηση στη λειτουργία της αγοράς ενέργειας σε όλους τους τομείς της, την κατ΄ άρθρο 4β του ν. 703/1977 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην δημιουργία λειτουργικά αυτόνομης κοινής επιχείρησης κατά την έννοια του άρθρου 4 παρ. 5 του ν. 703/1977, για τη δημιουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις εταιρείες 1) «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.» (με ποσοστό μετοχών 51%) και 2) «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ» (ΔΕΗ) (με ποσοστό μετοχών 49%), σύμφωνα με το υποβληθέν Συμφωνητικό Μετόχων και το συνταγέν Σχέδιο Καταστατικού, υπό τους όρους ότι:

 

α) Η ΔΕΗ και οι θυγατρικές της δεν επιτρέπεται να αποκτήσουν, αμέσως ή εμμέσως (όπως, π.χ. με την εφαρμογή της ρήτρας ??προτιμήσεως?? του άνω συμφωνητικού μετόχων) μερίδιο άνω του 49% στην κοινή εταιρεία,

 

β) Το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποτελείται από επτά μέλη. Τα τέσσερα (4) θα προτείνονται από τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΉ ΑΕ και τρία (3) μέλη από τη ΔΕΗ ΑΕ που δε θα επιτρέπεται να έχουν εκτελεστικές αρμοδιότητες. Η επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου θα γίνεται μεταξύ των μελών που προτείνονται από τη Χαλυβουργική ΑΕ και,

 

γ) Η κοινή εταιρεία οφείλει να ενημερώνει την Επιτροπή Ανταγωνισμού για κάθε τροποποίηση στη μετοχική της σύνθεση.

Η απόφαση που μόλις διαβάσαμε δεν πάρθηκε τυχαία, σε μια ανύποπτη στιγμή. Συμβαδίζει με μια γενικότερη επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος του λαού. Άλλες πλευρές της επίθεσης είναι η σκοταδιστική και αντιδημοκρατική επέλαση εναντίον των κατόχων καρτοκινητών, που θα αναγκάζονται πλέον να αυτοφακελώνονται, παραδίνοντας στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας και ΑΦΜ, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για «νόμιμες» και «παράνομες» ενημερώσεις και επεμβάσεις τρίτων πχ στην φορολογική ενημερότητα κάθε κατόχου καρτοκινητού και ανοίγει το δρόμο για διάφορες μορφές οικονομικού και ηλεκτρονικού εγκλήματος. Η εκδικητική και μικρόψυχη μανία εναντίον των ανήμπορων μεταναστών, που τους φορτώνουν κατά χιλιάδες να τους στείλουν στα διάφορα Μπουντρουμιστάν, από όπου έπαιξαν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να ξεφύγουν, με κόπους ταλαιπωρίες και ξεφτιλισμούς. Η μοχθηρία του κράτους έφτασε στο σημείο να σύρει σε μια μεσαιωνικής λογικής δίκη την πρωτοπόρο και άξια τιμών αγωνίστρια δασκάλα Στέλλα Πρωτονοταρίου (Ακολουθήστε τους συνδέσμους).
http://el.wordpress.com/tag/%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85/
http://www.iospress.gr/ios2007/ios20071230.htm
http://ioannisnturos.blogspot.com/2009/06/blog-post_10.html
http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=4150
http://www.edugate.gr/anak/25-05-09-17
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_09/12/2007_251981
http://gerontakos.blogspot.com/2007/12/blog-post_8984.html
(Το ξέρω ότι έβαλα πολλά, αλλά … αξίζουν όλα!)
Μια από τις πιο φαρμακερές και προκλητικές πλευρές αυτής της επίθεσης είναι η απόπειρα διάλυσης της πλειοψηφίας των πραγματικά αξιόλογων ερευνητικών κέντρων της χώρας. Τη ζήσαμε τις τελευταίες μέρες εξαιρετικά έντονα, αλλά είχε αρχίσει ύπουλα από πέρσι το καλοκαίρι, με τον αποκλεισμό των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών από τη χρηματοδότηση του ΕΚΠΑ.
(Ακολουθήστε τους συνδέσμους).
http://www.zougla.gr/news.php?id=44753
http://www.zougla.gr/news.php?id=46179
http://www.zougla.gr/news.php?id=2412
Αυτό σημαίνει τον αποκλεισμό των ερευνητών από τις πηγές πληροφόρησης και γνώσεις που είναι βασικά εργαλεία της δουλειάς τους, και βάζοντας ανυπέρβλητα εμπόδια στην οποιαδήποτε ικανότητά τους να συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα.
Αυτή η πολύμορφη και επικίνδυνη επίθεση συμπληρώνεται με μια εξοργιστική, προκλητική και κυνική αδιαφορία, αναισθησία και αναλγησία στα οξυμένα και οδυνηρά προβλήματα του λαού και του έθνους. Στην υπόθεση του Θοδωρή, η στάση πολιτικού πτώματος εναλλακτικά με καραγκιοζίστικο δούλεμα ότι «θα το εξετάσουμε» και «μην ανησυχείτε» δεν δίνει μια εικόνα σοβαρότητας κυβέρνησης, επιτροπής ανταγωνισμού και κράτους. Η αναισθησία συμπληρώνεται με την προκλητική «ανικανότητα» να γίνει οποιαδήποτε πρόοδος στην ανατριχιαστική υπόθεση της Παναγιώτας Κούνεβα. Ακολουθούν κατά σειρά η αδιαφορία για την τύχη των πυρόπληκτων του 2007 και όχι μόνο αυτών, η έλλειψη οποιασδήποτε πρόληψης για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του 2007, το κλείσιμο της Βουλής με ότι αυτό συνεπάγεται, η πωρωμένη αναισθησία μπροστά στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, της ακρίβειας και της ανεργίας και τόσα άλλα. Κατάφερα πιστεύω να δώσω μια ακριβή εικόνα χωρίς να αναφέρω τα σκάνδαλα που μολύνουν την πολιτική ατμόσφαιρα με την αποφορά τους.
Όλη αυτή η καταστροφή των πάντων εξελίσσεται μέσα σε ένα κλίμα γενικής κατάπτωσης και διάλυσης. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών, κυρίως στα λεγόμενα κόμματα εξουσίας, απλά ενδιαφέρεται για την αναρρίχηση και το γάντζωμα στην καρέκλα της όποιας εξουσίας και δεν δίνει δεκάρα αν εμείς οι ταπεινοί πεινάμε, υποφέρουμε, έχουμε δουλειά, περίθαλψη στην αρρώστια μας, σύνταξη στα γεράματά μας, δικαιοσύνη γρήγορη και αποτελεσματική στις διαφορές μας, υποφερτές κοινωφελείς υπηρεσίες και άλλα οράματα αιθεροβαμόνων. Και το μόνο που κάνουν είναι να επιδίδονται σε ατελείωτα παζάρια και διαπραγματεύσεις για τις καρέκλες και τα αξιώματα, όπου επικρατεί η Αυτού Εξοχότης το Συμφέρον, με αυλικούς την Ακόρεστη Απληστία, τον Μικρόψυχο Φθόνο, την Ξεδιάντροπη Συκοφαντία, τη Γλοιώδη Κολακεία και τον Ανερμάτιστο Λαϊκισμό. Πίσω τους σέρνουν ένα ολόκληρο σκυλολόι, τα ζόμπι της καπιταλιστικής κόλασης. Ξεφωνημένους και ξεπουλημένους «λειτουργούς του Τύπου», παρατρεχάμενους κρατικοδίαιτους, μεσάζοντες – νταβατζήδες – της διαπλοκής και ότι άλλο συνιστά το σύγχρονο management και η Θεωρία της Επικοινωνίας. Και πάνω από όλους, ο Αυτοκράτωρ Μαμμωνάς, με τους λίγους αλλά εκλεκτούς εκπροσώπους του. Αυτούς που ο λαός μας αποκαλεί «χοντρά λεφτά». Αυτούς που διαπλέκουν τους διαπλεκόμενους στα δίχτυα του Κεφάλαιου.
Ζήτω η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία!!
Μια και τόφερε η κουβέντα στη δημοκρατία, υποκύπτω στον πειρασμό να εκπληρώσω ένα δύσκολο καθήκον. Αναφέρομαι στον άνθρωπο που νομίζει ότι μπορεί να βάλει στο βρακί του όχι μόνο την πολιτική ζωή, αλλά ολόκληρο το λαό μας. Νομίζει πως έχει τη μαγιά της εκλογικής του πελατείας. Υστερικά ανασφαλείς υπάλληλους, κλαψομούνηδες καταστηματάρχες από την εποχή του Δεκέμβρη, μανιακούς κομμουνιστοφάγους, εξαγριωμένους «έφεδρους» στρατόκαβλους με το μάτι να γυαλίζει, το στόμα να αφρίζει και τα δόντια ακονισμένα να φάνε «αράπηδες», έξαλλες «μαντάμ Σουσούδες» με το μαλλί άψογα βαμμένο μοβ ή λουλακί και κάτι παιδοβούβαλα του στυλ «εγώ υπηρέτησα εις τας Ειδικάς Δυνάμεις». Και άλλα ευφυή δείγματα της φαιάς ορνιθοπανίδος.
Έχω ένα μήνυμα γι’ αυτόν.
Κύριε Καρατζαφέρη, πολλές φορές απαιτήσατε το κόμμα σας να αποκαλείται «Λαός», με τον τονισμό στο ‘‘όμικρον’’. Και οι συνομιλητές σας και λιβανιστές του «πολιτικώς ορθού», υπάκουσαν πειθήνια, χωρίς αντίρρηση. Λαμβάνω λοιπόν την τιμή, εγώ ο ασήμαντος και ανίσχυρος μέσα στα πολιτικά πράγματα, να σας πληροφορήσω πως η λέξη «Λαός» περιγράφει στην Ελληνική γλώσσα μια έννοια με μεγάλο βάρος και σημασία, που περιέχει το αίμα, την αγωνία και τις θυσίες χιλιάδων αγωνιστών. Και εσείς κ. Καρατζαφέρη, το κόμμα σας και οι αξιόλογοι συνεργάτες σας, είστε πολύ μακριά από αυτήν την περιγραφή.
Θα ήθελα ακόμα να σας πω πως ο λαϊκισμός είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό άθλημα. Εκτροπές του τύπου «η Ελλάδα διεκδικεί ολόκληρη τη Μακεδονία» και «μας εμπνέει η Μεγάλη Ιδέα του Ελευθερίου Βενιζέλου» δεν μπορούν παρά να τροφοδοτήσουν την ένταση στα Βαλκάνια. Όσο για τους επικίνδυνα ανεύθυνους διωγμούς μεταναστών, ο Καραμανλής, υποκύπτοντας στη δική σας πίεση, σκάβει το λάκκο όλων μας. Αυτό θα το καταλάβετε όταν τα περίεργα εκείνα παιδάκια με το πράσινο βιβλίο του Χομεϊνί και τα εκρηκτικά ζωσμένα στη μέση τους κάνουν την Ελλάδα Λίβανο, για να εκδικηθούν για τον πατέρα, τον αδελφό η τη γυναίκα τους που απελάσατε πίσω σε κάποιο Χασαπιστάν.
Αλλά πού μυαλό οι κληρονόμοι τρίτης γενιάς!
Και εσύ Θοδωρή, στέκεις όρθιος μέσα στην ερημιά της αθλιότητας. Πάντα γαλήνιος, πάντα αγωνιστής, πάντα αποφασισμένος. Καλή δύναμη αδέρφι! Ότι και να γίνει, εσύ νίκησες.

Γιάννης Μπακόπουλος
Μαθηματικός
Επιστημονικός συνεργάτης
Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών
ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
http://cag.dat.demokritos.gr/
yannisbakopoulos@yahoo.com
210 6549935

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης